Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co ile kapiecie dzieci

czy dzieci chodzi mi o 4 latki kapiecie codziennie?

Polecane posty

oi3oi4o32 jacy lekarze?!?!?!?! wyobraz sobie ze mydlo zabija flore w pochwie bo ma odczyn zasadowy a zasada neutralizuje kwas.. a są zele do higieny intymnej zs np kwasem mlekowym ktory nic nie wymywa...

Gość sok z jabłek
czytam i normalnie oczom nie wierzę! nie wierzę, że można się kąpać raz na 3 dni albo i rzadziej! rozumiem, jak ktoś musi wodę ze studni przynosić, a potem ją gotować, żeby była ciepła, to pewnie mu się codziennie nie chcę, ale jak ktoś ma wodę z kranu, to w czym problem? lenistwo? oszczędność? czy co? a ciuchy też zmieniacie co 3 dni, czy codziennie i tylko zapaszek maskujecie jakimś dezodorantem? nie wyobrażam sobie jak można niemowlaka myć raz na kilka dni. przecież on też się poci - zwłaszcza we wszystkich swoich fałdkach. ja pierdziele, szkoda wam wody??? niech mi ktoś to wytłumaczy, bo nie ogarniam!

Gość PANI STENIA RADZI
nie wszytskich stac żeby wszyscy w domu sie kapali co dzień, zwłaszcza jak w domu jest więcej niż 4 osoby

Gość oi3oi4o32
niektórzy nie sa w stanie nic ogarnąc... :( Po prstu to nieprawda, że im więcej się myjesz tym będziesz zdrowsza. Jest raczej na odwrót. Mycie, zwłaszcza bzenadziejną wodą jaką mamy w kranach, szkodzi skórze. Poza tym, organizm musi miec kontakt z zarazkami zeby się na nie uodparniac.

Gość na czechoslowackiej jest
oi3oi4o32 ja zauwazylam ze jak uzywam naturalnych metod to nie musze myc co dzien. ja i tak musze, czy mi sie wlosy tluszcza czy nie, bo mnie swedzi skora, przy mojej chorobie to mus.

oi3oi4o32 jesli ty siedzisz z dupa przed kompem to sie nie pocisz, ale jak ktos lata po miescie, do prayc musi zapierdalac z 10 przesiadkami, to sie nabiega, to chyba jednak warto by sie myl co dzien :O

ja kapie swoja 2, 5 latke codziennie, bo sama chce i leci do łazienki. zdarza sie mniej wiecej raz na tydzien lub półtora ze sie nie wykapie jeden dzien bo wrócimy pozno do domu a o 7 trzeba wstac rano, albo jak robi bunt i nie chce poprostu. jak była niemowlakiem kapałam ja co dwa dni i nigdy nie miala odparzonej pupy i zadnych problemów ze skora

Gość andżelika-em
a jak rodzice nie pozwalaja codziennie to co mam zrobic???

Gość sok z jabłek
ej, ty tam wyżej! ale co ty w ogóle bredzisz? kąpiel nie jest po to, żeby być zdrowszym, ale żeby być czystym! co ty się pastą bhp szorujesz, że się boisz, że to skórze zaszkodzi?

Gość oi3oi4o32
poza tym, te wszystkie "kosmetyki"., proszki, mydla to jedno wielkie gówno, chemia, jak myślicie, dlaczego teraz co druga osoba ma uczuclenia, albo atopowe zapalenia skóry? Myjcie się, chocby 4 razy dzienie, ale jak mozna się smiac kiedy ktośnie robi takich głupot

sok z jabłek jakbys przeczytala wyzej ze mam azs, to bys zrozumiala o co mi chodzilo ;)

oi3oi4o32 azs wynika z troche innych czynnikow niz mydlo czy zel pod prysznic, to autoimmunologiczna choroba ogolnoustrojowa. a to kto czego uzywa to nie wnikam, ja wiem ze uzywam rzeczy dobrych dla mojej skory 🖐️

Gość jfhfjfj
No coz...niech kazdy robi jak chce i kiedy chce,byle nie szkodzic zapachem innym.

Gość czeste mycie sprzyja aalergii
http://dzieci.pl/breedingAid,14649599,title,Srodki-antybakteryjne-sprzyjaja-alergiom,wychowanie_artykul.html?smgputicaid=6eacd poczytajcie ze codzienne mycie jest niezdrowe!

Gość zaraz sie zaloguje
CODZIENNIE bylo mycie rączek, buzi, zebow, nog i intymnych miejsc, a kąpil taka porządna w wannie co 2-3 dni , kiedys jak byla codzienna to dziecko mialo strasznie wysuszoną skore , i bardzo wrazliwą, wiec teraz co wieczor jak pisalam mycie dokladnie tych miejsc co wymienilam a kapiel w wannie 3 razy w tyg.

Gość w sprawie alergii
to ser pod napletkiem zostawiać czy wybierać?

Gość ---909
CODZIENNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I SAMI TEŻ SIĘ CODZIEŃ MYJEMY?????????????

Gość jaodstawlam
co 2 gi dzien ,nikt normalny nawet sam sie nie kapie codzien.

Gość gdzieeeeeeeeeeeee
ja tez nie kapie codziennie lepiej co 2 dni niz codzien i niema co ukrywac ktora matka ma czas i sile zeby codziennie kapac dziecko?

nie upraszczajmy,bo kazdy wydala wydzieliny,tylko kwestia zapachu-jeden musi sie szorowac 2 razy dziennie,inny raz na 3 dni i tez jest dobrze.Najgorzej jak ktos sie siebie nie czuje i wtedy jest bol:(

ja czasem wyjde spod prysznica,spryskam sie antyprespirantem i czuje zapach zwierza w puszczy...no mialam takie dwie akcje w pracy i chcialam sie zakopac metr pod ziemia,a bylam tylko 2 dni przed miesiaczka:(

Gość kaszkejem
ale tu mowa o dzieciach nie o doroslych,ja co 2 gi dzien kapie glowe 2 razy w tyg dlatego ze ma dlugie wloski ,a jak nie kapie to muje pod kranem

Gość enkepenkeee
co drugi dzien kapie

Gość hjguygug
ja tez co 2 dni poco codziennie przeciez w gnoju nie siedzimy.