Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropka.-przecinek

ostatni posilek 18:00 a co pozniej:(:( prosze o rade!!!!!!!!

Polecane posty

Gość kropka.-przecinek

Witam. mam pytanie jak sobie poradzic z odczuciem glodu po 21:00. nie jestem na jakies ksiazkowej diecie, nie jadam bialego chleba tylko ciemny jezeli mam ochote na makaron to wybieram z maki orkiszowej lub inny ciemny, ryz tez jadam ciemny ale od czasu do czasu za to mase warzyw, ryb, drobiu, pije zielona, czerwona herbate, wode z cytryna staram sie codziennie cwiczyc: 3 serie na orbitreku po 25 min w czasie odpoczynku robie po 50 brzuszkow ale.......odczuwam niesamowity glod wlasnie po 21:00 czy zjedzenie np miseczki pomidorkow koktajlowych lub dwa duze zielone ogorki nie doprowadza do tego ze cale wieczorne cwiczenie pojdzie na marne?? a moze jogurt naturalny? kurcze nie chce podjadac ale przez ten glod spie bardzo niespokojnie:(:(:( prosze doradzcie co robic.. Pozdrawiam.

Gość enna
Pij dużo wody. A najlepiej iść spać wcześniej :) Jeśli kończysz jeść o 18 to powinnaś o 22 już spać, jeśli chodzisz spać później to przesuń sobie tą godzinę niejedzenia. 4 godziny przed snem nie powinno się jeść

Gość kropka.-przecinek
no niestety przy dwojce malych dzieci nie daje rady chodzic wczesniej spac chociaz nie ukrywam marze o tym, prasowanie, sprzatnie itp lepiej mi to wychodzi jak one chodza spac a meza wygonie na nocke do pracy:):) Moze faktycznie przesune o godzine pozniej i zjem bardziej tresciwszy posilek..ale tak serio kompletnie nic nie mozna zjesc na 4 godziny przed snem?

Gość 938928oiw
breeednie, niejedzenie po 18 to brednie, liczy się bilnas całego dnia, robiąc duze przerwy mieszy posilkami tylko się obniza metabolizm. Powinni się jesc równomiernie

ostatni posiłek powinien byc 2-4 godziny przed pójściem spać, przyk ładowo idziesz spać o 3 nad ranem to jesz np. o godz 00:00. tak mówił mi technik żywienia :)

Gość 938928oiw
duzy posiłek na 3 godziny tępa dzido.... jogurt, czy owoce mozna jesc nawet bezp. przed spaniem... najlepiej białka- zeby ochronic mięśnie

Gość foczka20
popieram osobę powyżej, ja przed wysiłkiem fizycznym jadłam banana, po wysiłku jogurt naturalny, nie ubył mi nawet gram mięśni, tłuszczyk spalał się powoli ale się spalał. Proponuje zainwestować w wagę która pokazuje nie tylko ile ważymy, ale taką która pokaże ile mamy mięśni i tłuszczu. Nie są tragicznie drogie, w tesco :) widziałam fajne i masz na nie dwa lata gwarancji. Co do jedzenia po 18, ostatni posiłek można zjesc 3h przed snem, oczywiście jakiś lekki, jogurt czy warzywka, owoce odpadają bo mają fruktozę ( cukier )