Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna mama dziecka

Czy ktoś był z dzieckiem na fluoryzacji ząbków mlecznych?

Polecane posty

Napiszcie czy korzystacie z tego typu zabiegów i jak to dokładnie wygląda, bo mam sprzeczne informacje od różnych lekarzy i nie wiem czy się zdecydować na to czy nie

pediatra mówi żeby nic nie robić, stomatolog na nfz też, a pani stomatolog prywatna mówi że warto. Koszt jest nieduży, nie chodzi o kasę, nie wiem czy to dziecku pomoże czy zaszkodzi. Piszcie jeśli macie jakieś doświadczenia w tym temacie

Gość szz
jeszcze 6 lat temu, kiedy moja siostra chodziła do podstawówki, fluoryzacja była przeprowadzana w szkole. Wyglądało to tak : kupowało się dziecku szczoteczne do szkoły i wychowawczyni je zbierała, potem co jakiś czas przychodziła pielęgniarka, dzieci szły do łazienki i pani nakładała paste oraz opryskiwała ją kropelkami specjalnego płynu. to było juz w klasach 4-6, wiec dzieci miały pewnie większość stałych ząbków. Skoro twoje dziecko ma mleczne, ja bym się wstrzymała

tak ma mleczne i tylko 2,5 roku więc w ogóle się obawiam jak by to miało wyglądać

Gość o_matko
nie rób. W Polsce woda jest "wzbogacana" (zależnie od rejonu) ta wodociągowa... nie wiem gdzie mieszkasz, ale jeśli dobrze poszukasz, to znajdziesz stężenia. Jeśli obawiasz się o ząbki dziecka, dobrze je odzywiaj... sporo brokułów, warzyw w których występują ważne dla kości minerały i witaminy.

Gość Acototak
Za wcześnie.