Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Jaka herbatka jest dobra dla 3 miesięcznego niemowlaka? Kupiłam jej z kopru włoskiego (Hipp) ale jej nie smakuje. Proszę o rady

Gość Emi77777
Najlepiej podawać wodę przegotowaną do picia dla takiego maluszka. Do różnych smaków jeszcze zdoła się przyzwyczaić :)

Gość No to może...
ale po co herbatka, spróbuj wodę. Te herbatki to sam cukier zobacz skład. Ja czasem daj zwykły rumianek zaparzony.

Gość Spróbuj z kopru ale nie Hipp
tylko Babydream. Ta ostatnia jest w saszetkach do parzenia, a nie w granulacie i co najważniejsze nie ma w składzie cukru. Powinna jej posmakować. A od 4 mies. są w Rossmannie gotowe Bio herbatki w kartonikach zmieszane z sokami, np. koperkowa z sokiem jabłkowym, melisa z sokiem gruszkowym, albo różana z sokiem z czerwonych owoców.

Gość zwykłe zioła do zaparzania
a nie granulki z cukrem takiemu maluszkowi - koperek lub rumianek - słabe napary. Bez cukru, po co dosładzać moje dziecko - już duże - najchętniej pije herbaty ziołowe i owocowe - nie słodzi ich. Bardzo lubi, bo przyzwyczajone od małego

Gość Spróbuj z kopru ale nie Hipp
Hippy niestety mają kupę cukru w składzie. Spróbuj podawać też zwykłą wodę (np. Żywiec Zdrój, albo specjalną wodę dla niemowląt, która nie wymaga gotowania - np. Babydream Babywasser w litrowym kartonie).