Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

keysy2121

moja pierwsza ciaza luty 2013

Polecane posty

ja mam jutro wizyte :) dzis moj maly synek rano strasznie "pukal" chyba byl glodny bo pozno sniadanie jadlam:P a jutro sie dowiem ile juz ma cm i ie wazy :)

Gość sysia09
sorki mamuski ale ostatnio mialam problemy techniczne:) ja do lekarza ide w przyszly wtorek a juz nie moge sie doczekac:D

Hej dziewczyny! Cicho tu.... Ja jeszcze do końca się nie wyleczyłam z przeziębienia, nadal trochę kaszlę a lekarz radził tylko domowymi sposobami. Boję się czy to nie zaszkodzi dzidzi - takie częste skurcze brzucha i wysiłek gdy kaszlę. Waga też nie wzrasta przez przeziębienie a jem normalnie. Przed ciążą ważyłam 62 kg przez mdłości schudłam do 60 kg później miałam 63 kg teraz po przeziębieniu 62 kg. Tak jakbym od początku ciąży nic nie przytyła a brzuch mam dość duży. Muszę też iść do dentysty, bo zaczął mnie boleć ząb, ale powiedziała żebym przyszła jak przestanę kaszleć. Naturalne sposoby leczenia kaszlu nie dają rady, znacie jakieś skuteczne sposoby? Zazdroszczę wam że ju tak mocno czujecie ruchy dziecka. Ja czuję tylko jak się przesuwa, ale pod ręką jeszcze nic. Teraz jestem w 19 tygodniu. Lekarz obiecał że tym razem dowiem się jaka będzie płeć, ale idę dopiero za 2 tygodnie we wtorek. Będę wtedy w 21 tygodniu - badania połówkowe ;)

Gość sysia09
moja siostra jak byla w ciazy i miala zapalenie oskszeli to lekarz na kaszel polecil jej jakis syrop z czosnku i cebuli i dosc szybko pomogl... Mozesz zapytac w aptece o taki syrop bo nie pamietam jak sie nazywa bo to bylo dwa lata temu a teraz jest juz w drugiej ciazy:)

Gość sysia09
a co do tycia to ja juz przytylam 8kg... Nigdy wczesniej nie przekroczylam 50kg az sie boje co to bedzie do konca:)

Ja sama robiłam syrop z czosnku, cebuli i cukru, ale kaszel nie przechodzi. Teraz robię 3 razy dziennie inhalacje solne.

no ja tez juz troche przybralam na wadze :P maluszek moj ma sie swietnie i wazy 340g :) juz czuje bardzo wyraznie jak kopie, a dzis po obiadzie no strasznie kopal, chyba posmakowaly mu golabki ktore robilam :) kolejna wizyta 30 pazdziernika :)

kasia angel syrop prenalen sobie kup. to taki specjalny dla kobiet w ciazy. ja juz dawno po przeziebieniu a kaszel nadal rano meczy... moja dzidzi tez szaeje zawsze po obiadku i wieczorem jak juz w lozku lezymy. jeszcze 2 dni i zobacze moje malenstwo na usg.... mam nadzieje ze tez mi powie ile wazy bo jestem ciekawa. ostatnio juz czuje kregoslup.... bardzo wyraznie czuje ze go mam szczegolnie po poluniu jak skoncze walke z obiadem itp.... a dzis ak mi co strzelilo to myslalam ze sie nie rusze ale ustalo samo. tez macie czasem tak ze wam sie ciutke tresci zoladkwej cofa do przelyku? tak jakby sie ulewalo? obrzydliwe to... pewnie jak dzidzi sie ozpycha i dusi na zoladek to tak jest... choc nie wiem nie znam sie.

hmmmm czasmi mam takie wrazenie z ta trescia zoladkowa, a fuj!! straszne uczucie... a mnie meczy katar... a jak u Was dziewuszki ?

keysy2121 Zazdroszczę Ci że już 2 tygodnie temu pisałaś o ruchach dziecka a teraz już o wyraźnych kopnięciach a jest między nami tylko 2 dni różnicy. Zaczynam się martwić bo już zaczął się 20 tydzień a ja tylko czasami lekko czuję ruchy, a pod ręką wcale, albo nawet mi się zdaje że coś czuję. Aż się boję 16-go iść do lekarza.

keysy2121 To kiedy miałaś to usg, bo pierw pisałaś że w czwartek, a w środę 3-go pisałaś że już za 2 dni czyli w piątek, jak tam?

no wlasnie mialam isc w czwartek ale plany ulegly zmianie i ide dzis. nie moge sie doczekac bo dzis bedzie robila mi usg i juz 20 tydz a mowila ze w 20 tyg mi powie wiec jak wszystko bedzie ok to sie dwiem jaka plec. jestem tak podekscytyowana ze nie spie od 5. a jaka jestem juz gruba to masakra. w nic sie nie mieszcze. czekam lasnie na leginsy z allegro, mam nadzieje ze szybko przyjda bo juz nie mam w co sie ubierac. ostatnio zakupilam stanik z miseczka d ale i tak sutki wylaza... poza tym wczoraj w korytarzu moj misio zamontowal pozadna zarowke i jak zobaczylam w jasnym swietle moje piersi to myslalam ze padne... zyla na zyle, brodawki wielkosci dekielkow od litrowych sloikow... blle. przemek sie cieszy a a nie moge na nie patrzec. poza tym waza chyba z tone kazda... a mecze sie jak babcia 80 lat... troche posprzatam obiad zrobie i kregoslup siada. ak tak dalej pojdzie to od 30 tyg bede na wozku jezdzic... coz ciaza to wspanialy okres, niesamowite przezycie ale ma tez swoje uroki.... choc dla tych ruchow to zrobilabym wszystko by zawsze je juz czuc bo wspaniale to jest. kasia angel ty sie nie martw. masz na wszystko czas.

dziewuszki powiem Wam ze w 20tc tez czulam bardzo zadkie ruchy malenstwa, ale tak od poczatku tygodnia czuje je juz bardzo wyraznie, we wtorek strasznie szalal, a kolejne dni to tak zwykle wieczorkiem ale juz wyrazne ruchy :) teraz jestm w 22tc :) na wizycie bylam we wtorek i wysztko wporzadku na 1000000% chlopak :)

NICK..............Termin por.......tydz. ....... plec.....wiek......miejsce. MAMA2013LUTY..14.02.2013......22..........synek... .22........Rzeszów http://www.voila.pl/413/c31j9/?1 - zdj1 http://www.voila.pl/413/c31j9/?2 - zdj2 keysy2121.........26.02.2013.......16......??...... .21.......Mogilno http://www.voila.pl/385/jnbbv/?1 Mania***............06.02.2013.......21...dziewczynka...2 5 .....Rybnik http://www.voila.pl/358/e9d6v/?1 kaziorek84........01.02.2013.......18.....??......28 ........Rzeszów Laura 85...........10.02.2013 ......16.....??.......27.......w stronę Suwałk CałaSzczęśliwa...23.02.2013.......16.......??..... ..21...........łódź Kasia-Angel.......28.02.2013.........16.....??.........23 .........Jelenia Góra http://www.voila.pl/134/el19i/?1 18Karola18......10.02.2013.....20.....dziewczynka....18.. ...Sokółka http://www.voila.pl/388/ern1z/index.php?1

NICK..............Termin por.......tydz. ....... plec.....wiek......miejsce. MAMA2013LUTY..14.02.2013.......22..........synek... .22........Rzeszów keysy2121.........26.02.2013.......16.............??...... .21.......Mogilno Mania***............06.02.2013.......21...........córka.....2 5 .....Rybnik kaziorek84........01.02.2013.......18..............??........28 ........Rzeszów Laura 85...........10.02.2013 ......16.............??.........27.......w stronę Suwałk CałaSzczęśliwa...23.02.2013.......16.......??..... ..21...........łódź Kasia-Angel.......28.02.2013........16...............??........23......Jelenia Góra 18Karola18.......10.02.2013.........20.............córka.....18 ...Sokółka

o teraz lepiej :) kopiowac i uzupelniac :) NICK..............Termin por.......tydz. ....... plec.....wiek......miejsce. MAMA2013LUTY..14.02.2013.......22..........synek... .22........Rzeszów keysy2121.........26.02.2013.......16.............??..... . .21.......Mogilno Mania***............06.02.2013.......21...........córka. ....25 ......Rybnik kaziorek84........01.02.2013.......18..............??.... ....28 ........Rzeszów Laura 85...........10.02.2013 ......16.............??.........27.......w stronę Suwałk CałaSzczęśliwa...23.02.2013.......16...............??..... ..21...........łódź Kasia-Angel.......28.02.2013........16...............??.. ......23......Jelenia Góra 18Karola18.......10.02.2013.........20.............córka .....18 ...Sokółka

keysy2121 Gratuluję! Dostałaś zdjęcie? Jaki już długi i ile waży, wszystko ok? Mi prawie wszyscy mówią że będzie chłopiec a ja i moje kochanie od początku jakoś mówimy do brzuszka Maja hi ;) Ciekawe co będzie, mam nadzieje że 16-go się dowiem ;) Maja lub Filip ;) MAMA2013LUTY A ty jakie imię masz dla swojej dzidzi ? Dziś czuję dość wyraźne ruchy dzidzi ;) Ale jeszcze niewidoczne i niewyczuwalne pod ręką.

NICK..............Termin por.......tydz. ....... plec.....wiek......miejsce. MAMA2013LUTY..14.02.2013.......22..........synek... .22........Rzeszów keysy2121.........26.02.2013.......16.............??..... . .21.......Mogilno Mania***............06.02.2013.......21...........córka. ....25 ......Rybnik kaziorek84........01.02.2013.......18..............??.... ....28 ........Rzeszów Laura 85...........10.02.2013 ......16.............??.........27.......w stronę Suwałk CałaSzczęśliwa...23.02.2013.......16...............??. .... ..21...........łódź Kasia-Angel.......28.02.2013........20...............??.. ......23......Jelenia Góra 18Karola18.......10.02.2013.........20.............córka .....18 ...Sokółka

Gość AUKCJE wyprawka
Witam zapraszam mamusie na moje aukcje - przesliczne ubranaka dla swojej pociechy ! kosz mojżesz, przewijak i i wiele innych ciuszki nowe lub używane ale wszystkie zadbane ! http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=5280944 serdecznie pozdrawiam

Hej Dziewczyny:) życzę powodzenia:) Mama2013luty tak jak Ty ujrzałam 25.06 II kreski na teście i termin miałam na 14.02.2012 ale Synuś urodził się 10 dni później. Aż się łezka w oku kręci:)) POZDRAWIAM WAS !

Hej mamuśki! Śledzę ten temat, ale nie widzę nowych wpisów, więc sama nie piszę, bo nie ma z kim hi, ale piszcie jak będziecie po wizytach u lekarza, co nowego itd... ;) Jak będziecie miały jakąś ciekawostkę... Nowe wrażenia ;) Ja już we wtorek idę do lekarza i mam nadzieję że dowiem się jaka płeć. Coraz mocniej czuję ruchy mojej dzidzi ;) Brzuch rośnie, ale ja nie przybieram w ogóle na wadze, zobaczę co na to lekarz.

no ja dzis bylam na badaniach polowkowych 4D. z maluszkiem wszystko wporzadku, ma 18cm i 448g :), rozwija sie prawidlowo, widzialam go z kazdej strony 100% chlopak, lekarz powiedzial ze maly ma sie czym bawic :P widzialam nawet jak ziewa, a pozniej juz nie pokazal twarzy, wszystko w normie wiec moge byc spokojna :) szyjka sie powiekszyla i jest naprawde dluga i lozysko sie podnioslo, wiec moge byc spokojna:) mam fajna 16minutowa plytke i moge sobie podgladac malego w 4D :) POZDRAWIAM a co tam u WAS??

zobaczysz, na pewno wszystko bedzie dobrze :) ja tez sie strasznie stresowalam.... no ale coz taka juz nasza kobieca natura :P :)