Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

keysy2121

moja pierwsza ciaza luty 2013

Polecane posty

kasia04021991 "znalazlam" Cie na "marcowe" mamy, no w sumie racje temat troche umiera... ale moze "damy rade" ja dzis bylam u lekarza, jestem w 15tc :) moj maluszek ma prawie 10cm i jest ruchliwy, niestety jeszcze sie nie dowiedzialam jaka to plec ale 5 wrzesnia mam wizyte wiec moze wtedy sie dowiem :) a co tam u Ciebie? POZDRAWIAM :)

hej mamuśki, jakoś tu ucichło :P jak się czujecie? ja nadal wyczekuje na ruchy ale cichoooosza...:( ogólnie samopoczucie mam bardzo dobre...tylko ost dokucza mi zgaga...ale to pewnie po cebuli...zawsze się nią zajadałam a teraz widzę że mi szkodzi :( trzeba bedzie się opanować...:) Macie juz wybrane imiona dla Waszych pociech? U nas będzie Majeczka :) już tak wołamy do brzuchola :D

no hej. my mamy imie dla chlopca eryk a dla dziewczynki nie mamy jeszcze... choc mamy nadzieja ze urodze wlasn ie dziewczynke. ja ide 7 wrzesnia i mam nadzieje ze poznamy juz plec. no mysle ze utrzyme sie ten watek bo fajnie by bylo tak we wlasnym gronie bo jak sie pojdzie na jakies nowe to nie wiadomo o co tam chodzi. a tak to od poczatku razem

takakala ja juz od czasu do czasu poczuje delikatnie jak malenstwo sie rusza ale nie tak samoistnie. musze sie nacwiczyc. najpierw jem cos slodkiego potem klade sie niby na plecach ale przechylona bardziej w lewo i klade reke albo ciut pod pepkiem albo bardziej w okolicach lona i jak sie ostro wygina to czuje ze sie tam kreci. super uczucie

no ja tez się nie umiem odnaleźć w wątku luty 2013 mimo ze na początku tam pisałam...:) dlatego wole tu bo tutaj jest spokojniej :)

dokładnie:D a my tu tak swojsko mamy :) tak czytam teraz o twoich rozstępach...chyba na nie za szybko co? moze to faktycznie miałaś juz wcześniej? ja jestem zdania ze jak ma sie mieć rozstępy to żadne maści i kremy nie pomogą...ja jedynie co to pod prysznic używam żelu z oliwką i sporadycznie posmaruje się oliwką albo balsamem...od kilku dziewczyn słyszałam ze smarowały się całą ciąże a w ostatnim miesiącu im i tak wyskoczyły krwisto czerwone rozstępy...:( a to tez sprawa genetyczna podobno...łudzę się ze tak jest, bo mama i siostra nie mają ani jednego :) oby to była prawda z tą genetyką :D

Gość Laura 85
hej dziewczyny, moge sie dolaczyc?:) jestem w 16t2d ;) tez po cichu licze ze bedzie dziewczynka, nastepna wizyte mam za 2 tygodnie, mam nadzieje ze juz lekarz powie na pewno jaka plec:) na ostatniej wizycie cos przebąkiwal ze obstawia dziewczynke ale to takie luźne obstawianie, podobno jeszcze dobrze narzady sie nie wyksztalcily. Przytylam na razie 1 kg, brzuch mam taki jakbym sie moocno objadla, ale ja widze znaczna roznice bo zawsze mialam plaski brzuch i duze wciecie w talii. Teraz zatracilam prawie talie i brzuch jest szerszy w kazdym miejscu, nie tylko na dole. Do 12tyg mdlosci mnie wykanczaly, jadlam tylko chleb z maslem, od innych rzeczy mnie odrzucalo; za to teraz moge zjesc konia z kopytami:) Biust mi urosl o 2 rozmiary !! wszystkie staniki do wymiany. Mam nadzieje ze wiecej nie urosnie bo wczesniej mialam 65D a teraz 65F jest ledwo ledwo. Gdzie ja znajde 65G jak bedzie taka potrzeba?:P Dzis o 4 rano obudzil mnie taki straszny głod ze nie macie pojecia !!! pierwszy raz w zyciu musialam wstac i zjesc kanapke w nocy bo zasnac nie moglam z tego glodu.. az mnie mdlilo... cos okropnego. Na ostatnim USG dzidzia miala 10cm, a z nózkami licząc 12 cm:D Na razie jeszcze dam rade jezdzic na rowerze, brzuch nie przeszkadza za bardzo :) ale pewnie juz niedlugo nici z tego:D pozdrawiam

ja tez posilkuje sie genetyka ale to tez roznie bo jedna siostra tak jak moja matka nie ma zadnego rozstepu a druga niestety pelno. no tez mam nadzieje ze te co mam juz byly ale nie da sie ukryc ze uda niezle mi sie poszerzyly

Laura witaj :) a dziewczyny moze wgrajcie swoje brzuszki tutaj:) zobaczymy jak nam się zaokrąglają co? :) ja zaraz wgram swój :)

a przestancie mi z biustem ostatnio bylam kupic stanik i dostalam szalu bo same miseczki na kota chyba a tu byl na krowe potrzebny. i w koncu jak juz chlopak za bardzo skomlal nad uchem to wzielam byle jaki i oczywiscie za maly ale tak mnie te zakupy wkurzyly ze nic mnie juz nie obchodzilo. byla miseczka c a teraz d-e..........

Gość komputerowiec
Aż ręce opadają. Traktujecie się jak byście było obłożnie chore. Zwolnienia, L4, "zmęczenie" phi... To tylko ciąża, dawniej kobiety w 7 miesiącu ciąży w pole szyły normalnie pracować. Ciąża to nie choroba !!

na voila wgraj :) i linka wpuść :) do komputerowiec ---> nie pasuje ci wątek to się nie udzielaj :) proste i logiczne 🖐️ denerwują mnie takie typki co tylko wchodzą żeby dogryźć :) a my mamy głęboko twoje wypowiedzi wiesz ;)

Gość komputerowiec
jeszcze raz powtórzę - ciąża to nie choroba

Gość komputerowiec
a poza tym nikomu nie dogryzłem

Gość komputerowiec
właśnie "żal" użalanie się nad sobą "bo ja jestem przecież w ciąży"

Gość Laura 85
dziewczyny, najlepszy sposob na takich "komputerowcow" to ignor. Udawajmy ze nie widzimy tych głupkowatych wypowiedzi to sie takim jednostkom szybko znudzi:) ja musze chyba jakies zdjecie zrobic bo nie mam... i sie nauczyc dodawac... trzeba sie rejestrowac na tej stronce zeby dodac zdjecie?

Gość Laura 85
dziewczyny ignorujmy wpisy takich "komputerowcow". Jak nie damy sie sprowokowac i nie bedie odpowiadac na ich zaczepki to sie w końcu takim osobnikom znudzi. Czy na tej stronce do dodawania zdjec trzeba sie rejestrowac? Kurcze musze zrobić jakas fote bo na razie mam tylko z jakiegos 11 tygodnia

Gość Laura 85
sorki 2 razy napisalam to samo bo mi net chwilowo wysiadl i myslalam ze nie dodalo

najlepszy sposób :) już też to olałam ;) a na stronce nie trzeba się rejestrować, wystarczy wczytać plik z kompa.. co do mojego brzucha to juz mama się ze mnie śmieje ze albo mam tam dwa bobasy albo zaraz bede rodzić :P dla mnie to powoli przestaje być śmieszne bo co będzie w 9 miesiącu :P ale dodam że zawsze miałam swoją oponkę :) tylko teraz mi się ukształtowała :) hihihi