Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarówka22

Obniżanie brzucha, nieregularne bolesne skurcze

Polecane posty

Gość ciężarówka22

Jestem w zaawansowanej ciąży i ma kilka pytań zapewne często zadawanych, ale mimo wszystko się niepokoję, bo to moja pierwsza ciąża. Brzuch obniżył mi się w połowie 34 tygodnia, mam skurcze bolesne ale nieregularne od kilku dni i boli mnie brzuch jak na miesiączkę czy to znak, że mogę niedługo urodzić? Podczas tych skurczy maleństwo rusza się i to nasila bóle. Dodam, że wszystkie wyniki mam w normie i na usg lekarz powiedział, że mały ma rozwinięty mózg o tydzień bardziej niż resztę ciała. Bardzo proszę o odpowiedź.

Gość niusa
wybierz się na ktg -tam wykaże czy to skurcze porodowe czy tylko przepowiadające. Który tydzien?

Gość ciężarówka22
36 tydzień i 1 dzień. Ktg miałam robione 3 czerwca i wszystko było dobrze.

Gość niusa
Kobieto od 3 czerwca minęło kupę czasu. Idź znów na ktg bo skoro cię boli to trzeba to sprawdzic. U mnie gdy zaczęły się skurcze porodowe to ruchów dziecka wówczas nie czułam. Macica cała twardniała i nic nie czułam. Nie bolą cię tak czasem plecy? Bo może to od nerek? W ciąży często zdarza się kolka nerkowa. Dlatego warto znów zrobić ktg.

Gość ciężarówka22
Plecy też czasami bolą w dolnej części. Właśnie się wybieram do szpitala żeby się upewnić, Dzięki za odpowiedź :).