Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sedomillka

potówki pomożcie

Polecane posty

Gość sedomillka

córce zrobily sie na szyji potówki. są to czerwonoblade krostki -pewnie od potu w taką pogode jak dzis. czym to leczyc?

Gość najlepiej wykąp.......
dzieckko w krochmalu . Poza tym pewnie dziecko przegrzewasz , ubieraj lzej bo potowki beda ciagle . Jak je ubierasz ? Do snu tez porzadnie wywietrz pokoj dziecka i przykryj tylko lekkim kocykiem ( mozesz powlec poszewką .

Gość mamaMichałka:)
moj mały teraz spi w samych bodach i na nózkach ma pól spiochy zeby nie bylo mu za goraco. jak mial kiedys potówki to smarowalam je spirytusem salicylowym i czesto przemywalam przegotowana schlodzona wodą...dodatkowo herbatą z rumiankiem. pomogło dosc szybko:)

Mój też miał potówki i krochmal pomógł. A co do ubierania, to niewiele miały wspólnego z ubiorem a raczej z temp. w domu.

Gość mamusia nadopiekuńcza
spirytusem? chyba lepiej nie ... ja polecam po prostu dzieciaczka umyć, ewentualnie jak mocno to z krochmalem a po osuszeniu możesz krostki przesypać lekko mąką ziemniaczaną. Do kąpieli w upały można też dodawać kilka kryształków nadmanganianu potasu/kalik/. Starszej córeczce często tak robiłam, bo urodziła się w upalne lato i potówki były non stop. Moja córcia ma teraz potówki, chociaż spi tylko w bodziaku. To kwestia temperatury.