Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KaTaRzYnKa1989

zdjęcie rtg w ciąży pomocy

Polecane posty

Bardzo proszę was o pomoc. Okres spóźnia mi się już 5 dni, zawsze miałam regularne miesiączki co do dnia. Używamy z partnerem antykoncepcji w postaci prezerwatyw(lecz zakładana jest w połowie stosunku). Ostatnio miałam bóle kolan i dostałam skierowanie na prześwietlenie kolan to były 3 zdjęcia wykonane 31.05 , robiłam też prześwietlenie panoramiczne zębów w tym ciężkim fartuchu 25.05 i u dentysty miałam ok 3 zdjęcia 13.06. Okres powinnam mieć 16.06 boje się że mogę być w ciąży a miałam robione tyle zdjęć w jednym cyklu. I chciałam się zapytać co może z tego wyniknąć, bo aż boje się zrobić test ciążowy. W każdym innym przypadku cieszyłabym się z ciąży.

Gość mnbvb
spokojnie. Teoria o szkodliwości rtg w ciąży (zwłaszcza w tych fartuchach!) już dawno została obalona i każdy mądry lekarz ci to powie. Podkreślam - mądry i taki, który uaktualnia swoją wiedzę.

ale w fartuchu miałam robione tylko jedno zdjęcie, a to kolan 3 szt były w szpitalu gdzie najprawdopodobniej jest stary sprzęt i bez fartucha, u dentysty to był raczej nowy sprzęt. Tyle się naczytałam o szkodliwości rtg ze mam dosyć a ja jeszcze tyle tego miałam,

Gość junn
zrób beta hcg -tak to trudno cokolwiek orzec. Zaburzenia się zdarzają nawet w najbardziej uregulowanych cyklach. Skoro się zabezpieczaliście to najpewniej tak działa stres.

JUTRO KUPIE TEST I ZROBIĘ GO ZARAZ JAK WRÓCĘ Z PRACY, CHODZI MI GŁÓWNIE O TO CO BY BYŁO Z DZIECKIEM W TAKIEJ SYTUACJI CZY JEST NARAŻONE NA JAKIEŚ KOMPLIKACJE

Gość junn
o rtg i ciąży poczytaj tu: http://www.zdrowieintymne.pl/z,4,17,6,Ciaza-RTG-(-przeswietlenie)-w-okresie-ciazy Pamiętam gdy nie byłam w ciąży i moje dziecko miało rtg głowy to i ja miałam fartuch ołowiany założony i moje dziecko też miało położony taki fartuszek na wysokości brzucha. Przy panoramie zębów też miałam fartuch.