Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zooska samoskaa

Moja Mama po 20latach przestala pic

Polecane posty

Gość Zooska samoskaa

To juz koniec drugiego tygodnia, nie wiem czy robic sobie nadzieje, ze Mama na prawde przestala pic.Ale dwa tygodnie to duzo, pila codziennie.Miala powazna operacje, od tamtej pory nie pije.Mam nadzieje, ze juz zawsze tak bedzie.Ja jedyna przyznaje, ze jestem dzieckiem DDA, cala reszta nawet o tym nie mysli, mimo tego, ze prawie kazde z nas ma wlasne dzieci i bardzo o nie dba. Tak bardzo bym chciala zeby Mama przestala pic na zawsze.Jak przyjemnie z nia porozmawiac przez telefon, mieszkamy z mezem i synkiem 500km od domu rodzinnego.Jestem w szoku ale tez bardzo sie ciesze, ze moge z nia normalnie porozmawiac.Wczesniej zawsze byla pjana.Czy Waszym zdaniem to mozliwe?Pila codziennie.

hej! Niestety moja Mama po powrocie z Wloch jakies 8 lat temu tez zaczela pic. Teraz pije codziennie a moj tata stara sie to wytrzymac. Oczywiscie czesto dochodzi miedzy nimi do rekoczynow. Raz nawet w wannie nie udolnie podciela sobie zyly (ja jadlem obiad z rodzenstwem w kuchni) przez klotnie ktore zawsze wtedy wszczyna. Po tym zajsciu nie pila ok. 3 tygodni jednak znow sie zaczelo. Poszla rowniez na terapie do AA. Nie pila przez miesiac i byla szczesliwa ale to wrocilo i trwa do dzisi. Juz do tego przywyklem. To czy Twoja mama bedzie dalej pic zalezy tylko od jej samozaparcia i okazji w ktorych bedzie miala mozliwosc zakupu trunku.

Gość zooska saamoskaa
Tak bardzo bym chciala zeby moja jednak nigdy juz nie pila...