Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszy raz taki wstyd przeży

Córka na zielonej szkole....

Polecane posty

Jestem 30 letnią mamą dziewczynki w 3 kl.podstawówki. W tym roku cała jej klasa pojechała na zieloną szkołę. Dziecko wychowuję najlepiej jak potrafię, ale chyba nie potrafię, ponieważ większego wstydu jak niedawno nie przeżyłam nigdy... otóż córka będąc na zielonej szkole, dostała pierwszy raz okres. Ja pierwsza miesiaczke mialam w wieku 16 lat-w życiu bym nie pomyslała, że 8 letnie dziecko może już dostać!!! wcale jej na te tematy nie uswiadomiłam-nie spodziewałam sie. Przedwczoraj rano, dziewczynki *są we dwie w pokoju zadzwoniły na pogotowie (mają komórki-pod nr.112 dzwoniły) bo.... Emilce (mojej corce) leci krew z brzucha (tak powiedzialy dzwoniac pod nr alarmowy, podając adres hotelu w jakim klasa przebywa) dzis dowiedzialam ze corka wstydzila sie isc do Pani wychowawczyni, mowi ze nie wiedziala czemu jej krew leci. Mozecie sobie wyobrazic co tama sie dzialo.... karetka przyjechala, policja, czemu opiekunki nie wiedza co sie dzieje z uczniami.... do mnie dzis wydzwanialo z 1000 telefonow-poczawszy od corki,nauczycielkach, do lekarza z karetki... jutro klasa wraca spowrotem, czuje sie fatalnie, nie wiem jak mam postapic....czy pojsc do szkoły i niewiem? przeprosic za zamieszanie?blagam, doradzcie, nie smiejcie sie

prosze poradzcie cos

co ma z tym wspólnego sposób wychowywania dzieci. Napisała pani to w ten sposób jakby to była wina pani córeczki. To nie jej wina, po prostu nie wiedziała co robić.

mogla chyba najpierw do mnie zadzwonic a nie od razu na tel alarmowy gdzie na alarm zjechalo sie grono funkcjonariuszy i sanitariuszy....mam wrazenie ze zle ja wychowalam, unikalam jakichkolwiek kobiecych tematow wierzac ze corka wciaz mysli ze dzieci to w kapuscie sie znajduje. Dzis jej nauczycielka powiedziala mi do telefonu ze ja(my?) zepsulysmy ostatnie dni wakacji dzieciom.

Gość Asiaczek2012
NIE ma w tym Pani winy ! Też bym nie powiedziała 8 latce . Nie ma poprostu za co przepraszać..

Gość etgoktijgrtkhgkjhgjh
poco się tłumaczysz stało się i tyle

Gość Asiaczek2012
To nauczycielka za takie słowa powinna przepraszać... Ominięcie pewnego tematu , zreszta nie łatwego ze wzgledu na wiek dziecka nie świadczy o wychowaniu przecież...

Gość e-e-e
Na miejscu "pani nauczycielki" zastanowiłabym się, dlaczego moja wychowanka wstydziła się przyjść do mnie z takim problemem - to jest dopiero pedagogiczna porażka i być może takie rozważania należałoby jej zasugerować, zamiast przemyśleń, czy dzieci miały udany wyjazd - owszem, miały, bo taki "nalot" był pewnie dla większości z nich dodatkową atrakcją. Co do kwestii uświadomienia... Cóż, dzieci szybko "dorastają", dziewczynki coraz wcześniej zaczynają miesiączkować; ja w wieku 8 lat chyba już wiedziałam, co z czym, ale raczej tylko dlatego, że znalazłam w domu poradnik zdrowotny dla pań ;) Też nie przyszłoby mi do głowy rozmawiać o tym z 8-latką... Uważam, że to nie Pani wina - w ogóle niczyja wina, w szczególności nie wina dziecka, które po prostu się przestraszyło. A o to, dlaczego nie zadzwoniła do Pani, trzeba zapytać ją, a nie forumowiczów... ale w tej chwili nie wysnuwałabym daleko idących wniosków na temat braku zaufania - mogła szukać pomocy gdzie indziej np. z powodu odległości od domu.

Gość bananowy song
Czarny Rudzielcu .......... ma pani bardzo wybitne dziecko skoro w wieku 8 lat już jest w 3 klasie to akurat jest możliwe :) bo moja córka też będzie przez dwa miessiące 8 latką w 3 klasie bo jest z listopada

Gość 323423434
Fakt, ale juz czerwiec, więc musi miec skończone 9 przynejmniej od grudnia

Ja słyszałam, że fajne miejsca na zieloną szkołę oferują w biurze podróży BUT z warszawy. ja nie miałam jeszcze styczności z zieloną szkołą ale mam ich na oku jeśli będę organizować wycieczkę szkolną.

Gość gość
Fajne są takie zielone szkoły i wiem ze dzieci bardzo chętnie własnei chcą na nie jezdzic. W naszej szkole też zorganizowano coś takiego z biura Antavia w Krakowie. Wiec po rozpoczeciu roku dzieci znowu sobie wyjada :)

Gość Tulismanore
Jeżeli zajrzy tu człowiek który zlecił imbecylom z postów powyżej marketing szeptany, to proponuję zerwać współpracę i zastanowić się nad sensem istnienia. W temacie o pierwszym okresie reklamować biura podróży... Litości.

Gość gość
wyluzuj mamuśka :) nikomu bym się więcej nie tłumaczyła tylko bym poszła do wychowawczyni i powiedziała że nie spodziewałam się by 8latka miała już mieć okres więc odłożyłam ten temat na później a wie pani jak dziewczynki, spanikowały. a co do ciebie. żadna w tym twoja wina, ale jak widać z zaistniałej sytuacji powinnaś popracować z córką nad waszymi relacjami by zawsze jej pierwszą myślą było zwrócić się do mamy jakkolwiek teraz tak nie jest. musisz zapracować nad jej zaufaniem itp... szczerze nie wiem jak to zrobić ale zawsze miałam ze swoją mamą super kontakt :) i nigdy nie byłam rozwydrzoną nastolatką więc nie wiem jak to się robi.

ojej kobieto ojej. niepotrzebnie przezywasz, no trudno myśleć że dziecko po 8latka to małe dziecko dostanie okresu, może 10-11 latka to już normalne ale 8latka to bardzo wcześnie i mogłaś wychodzić z założenia, że jest jeszcze za wcześnie. dziewczynka może źle zrobiła że nie powiedziała opiekunce ale przynajmniej masz pewność że wie pod jaki numer się dzwoni jak się dzieje coś złego ze zdrowiem ;).

Gość gość
dwa wdechy, dwa wydechy i po sprawie - problem? żaden problem, sprawa jakich wiele, nie ma się z czego tłumaczyc - wyluzuj

Gość gość
dzieci na zielonych szkolach robia rozne psikusy i rozne rzeczy im się przytrafiaja, ale zazwyczaj powinno się z nimi rozmawiac żeby na przyszłość uniknąć takich rzeczy  ja jak wyslalam syna na zielona szkole z http://www.pantur.pl/oferta,zielone-szkoly.html i owszem czasami były telefony, ze syn jest niegrzeczny, ale przeciez to tylko dzieci

Gość kamikanas
Zobaczcie tutaj - http://www.zielonapolana.com.pl/dla_szkol.php Kwestia szukania - tam w tym roku ponownie jadą nasze dzieci. Przede wszystkim mnóstwo atrakcji, zagospodarowany czas, w zasadzie to mają animacje jak w dobrych hotelach za granicą. Basen, własna plaża. Po prostu wiemy, że będzie ok.

Gość ania marosik
A jak to wygląda w Zielonej Polanie? Bo cała opieka to musi być zorganizowana przez szkołę tak? Nie na takiej zasadzie, że pensjonat organizuje atrakcje i opiekę dla całej grupy?

Gość gość
Jesli chodzi o zielone szkoły i wynajem autokarów to polecam krakowską firmę OES. Bedziecie na pewno zadowoleni i wiecie ze wybieracie pewną firme.

Gość gość
Ja polecam zielone szkoły które są reklamowane na stronie family-life.pl. Moja córka była na takim wyjeździe rok temu i była zachwycona.

Gość gość
Ta firma jest naprawde solidna i z czystym sumieniem moga ją polecić.Z nimi mozna udać sie w te miejsca w które chcemy.

Nie ma co się przejmować, wiadomo, że na wycieczkach dzieciaki rozrabiają, ale dopóki nikomu się nie stanie krzywda to trzeba to tolerować, takie są dzieci. A skoro już polecacie to ja musze polecić wszystkie wyjazdy organizowane przez BUT. Mój syn jeździ na zielone szkoły i kolonie zawsze z tym biurem i nikt z klasy jeszcze nie narzekał, nauczyciele też zadowoleni.