Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SERDECZNIE ZAPRASZAM

- ŻYJ, ABY PRZEŻYĆ. KOCHAJ, ABY UMRZEĆ - SZKOŁA ŻYCIA I PRZETRWANIA -

Polecane posty

'Najtrudniej nauczyć się tego, że nawet głupcy mają czasami rację.' ''A jak mnie wreszcie spotka miłość to j****ę to wszystko i będę tylko kochać!'' "Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami." -Jonathan Davis ''Tylko dzisiejszy dzien się liczy. Wczoraj minęło, jutro jeszcze nie nadeszło.'' ''Zdzieram sukienkę, ubieram sie w gniew. by wytrwać w tym świecie, by nie poddać się!'' (Łzy) "Przeznaczenie nigdy do ciebie nie przyjdzie, jest jak dzi**a albo złodziej czeka za rogiem" "Sumienie miał czyste. Nieużywane" 'Aby znaleźć miłość, nie pukaj do każdych drzwi. Gdy przyjdzie twoja godzina, sama wejdzie do twego domu, w twe życie, do twego serca' "Nieszczęścia zsyłane są nam po to, abyśmy uważniej przyjrzeli się swemu życiu." "Poczytam sobie gazetę. Dziesięć tajemnic udanego seksu oralnego... Pkt. 10 brak zębów.- Nie ma co kawał porządnego dziennikarstwa" "Siedzę w kinie mojego życia, wszystkie miejsca są zajęte. Sam spoczywam na dostawionym krzesełku - przyszło zbyt wielu widzów." 'Stań się lepszym człowiekiem. I zanim poznasz kogoś, upewnij się, że znasz siebie i że nie będziesz chciał być taki jak on chce, ale będziesz sobą.' 'Co jest najśmieszniejsze w ludziach: Zawsze myślą na odwrót: spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem. Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie. Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli.' "A kto widział Dziub Dziuba? Jak wygląda Dziub Dziub? Komu w końcu się uda odpowiedzieć jak z nut? Czy to fruwa czy lata? Czy ma dzioba czy dziób? Czy ktoś widział Dziub Dziuba? Gdzie się schował Dziub Dziub?" "Na białych skrzydłach uciec stąd! Anioł wie gdzie jest mój dom!" 'Aby docenić wartoś jednego roku, zapytaj studenta, który oblał egazminy końcowe. Aby docenić wartość miesiąca, zapytaj matki, której dziecko urodziło się za wcześnie. Aby docenić wartość godziny, zapytaj zakochanych czekających na to, by się zobaczyć. Aby docenić wartość minuty, zapytaj tego, kto spóźnił się na pociąg lub autobus. Aby docenić wartość sekundy, zapytaj osoby, która przeżyła wypadek. Aby doceniż wartość setnej sekundy, zapytaj sportowca, który na olimpiadzie zdobył srebro... Czas na nikogo nie czeka. Łap każdy moment, który Ci pozostał, bo jest wartościowy. Dziel go ze szczególnym człowiekiem - będzie jeszcze więcej wart.' ,, Jeśli wszyscy moi przyjaciele chcieliby skoczyć z mostu ja nie skoczyłbym razem z nimi. Byłbym na dole zeby ich złapac " ,, Damy radę, bo jak nie my to kto ? " A. Similar "A po maturze chodziliśmy na kremówki.. " "Jeśli chcesz znaleźć źródło... musisz iść do góry, pod prąd " "Przyszłość zaczyna się dzisiaj, nie jutro. " Jan Paweł II 'Kobieta jest jak lilia - subtelny nie ośmieli się jej dotknąć, ale przyjdzie osioł i ją zeżre. ' 'Najszerszą drogą chodzą najsłabsi, ale nie wiedzą, że jest najdłuższa.' "Kobieta w połowie jest małą prawdą, w połowie małym kłamstwem, a w całości - wielką niewiadomą." - Puchatku...? - Tak, Prosiaczku? - Nic - rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem sie tylko upewnić, czy jesteś... - Krążą plotki, że wygrasz... - No. - Słucham? - Powiedziałem "no"! - Widziałam wszystkie Twoje filmy! - Oba? Życie jest za krótkie, żeby pić marne wino. Życie jest za krótkie, by miłości dać zginąć. Życie jest za krótkie, żeby się nie spieszyć, Życie jest za krótkie, by sie nim nie cieszyć! (Krzysztof Krawczyk) Dziwny jest nasz kraj - trzeba kogoś naprawdę wielkiego w d... kopnąć, żeby się los do ciebie uśmiechnął. Graliśmy uczciwie - ty oszukiwałeś, ja oszukiwałem; wygrał lepszy. (cytat z filmu "Wielki Szu") "Przyjaciel jest kimś, komu możesz powiedzieć każdą głupotę, jaka ci przyjdzie do głowy. W towarzystwie znajomych jesteś zawsze świadomy ich trochę nieprawdziwego wyobrażenia o tobie i starasz się do niego dopasować." J. D. MACDONALD

Czy mieszka pani obecnie w stolicy Anglii? - Nie, w Londynie. ^^ Starość nie radość. Dropsy nie tik taki. Koniec z solarium. Teraz opalam się tylko na plaży, ekologicznie.^^ Zależy to chiński sprzedawca talerzy. Nic nie wzbudza takiego zainteresowania, jak cudza tragedia. Co to jest, gdy iluzjonista wyciąga z kapelusza to, co chciał? Sztuczka. A kiedy kobieta wyciąga ze swej torebki to, czego właśnie potrzebuje? Cud!

'...to bylo jak jazda limuzyną, a ja lubię jeździć porysowanymi samochodami z facetami, którzy mają kwas solny w żyłach zamiast krwi...' 'Nie wiem czy mam cie zastrzelic czy adoptowac' 'Fajnie jest byc idiota jak nikt nie patrzy- Forest Gump' ze wszystkich słodyczy najbardziej lubie boczek Nigdy życie nie było tak drogocenne jak dziś, kiedy tak mało znaczy. Całe moje kiepsko zorganizowane życie mści się teraz na mnie. Czyha gdzieś w kącie jak wielki, poczwarny pająk, gotowy zaatakować kiedy tylko skończy się konsultacja telefoniczna. "Posiadanie niskiego poczucia własnej wartości jest jak jechanie przez życie na zaciągniętym hamulcu ręcznym." "Clevinger miał wiele takich zasad, w które święcie wierzył. Clevinger był wariatem" "Odrośniemy nawet wtedy, gdy przejedzie po nas ciężarówka." J.L.Wiśniewski " Mógłbyś mi wyłączyć na jakiś czas Sumienie? Dokucza mi. Czekać. Czy to to samo, co tęsknić? "Śmierć podobna jest do barmana, który potrafi sporządzić wszystkie, nawet najbardziej egzotyczne drinki, z wyjątkiem piwa z maluszkiem czy podwójnej wódki." "Powiem jedno:kiedy się czegoś sobie życzy,trzeba bardzo uważać.Bo to życzenie kiedyś może się spełnić..." „życie to taki dziwny prezent. Na początku się je przecenia: sądzi się, że dostało się życie wieczne. Potem się go nie docenia, uważa się, że jest do chrzanu, za krótkie, chciałoby się niemal je odrzucić. W końcu kojarzy się, że to nie był prezent, ale jedynie pożyczka. I próbuje się na nie zasłużyć.( Im bardziej się człowiek starzeje, tym większym smakiem się musi wykazać, żeby docenić życie. Musi być wyrafinowany, stać się po trosze artystą "Oskar i Pani Róża" Schmitt Starość przychodzi niczym pierwszy dzień jesieni. Któregoś popołudnia spoglądasz w niebo, wciagasz w płuca powietrze i instynktownie wiesz już, że świat się zmienił. Przypuszczam, że podobnie rzecz się ma z naszą śmiercią. Nagle podchodzi do nas tak blisko, że czujemy jej zapach." "Od czekania dusza rdzewieje" "Niewiele jest powodów, żeby mówić prawdę, za to jest ich bez liku, żeby kłamać..." "Książki są lustrem: widzisz w nich tylko to, co już masz w sobie" "Jedna z pułapek dzieciństwa polega na tym, że nie trzeba rozumieć, by czuć. Kiedy rozum zdolny jest pojąć, co się wydarzyło, rany w sercu są już zbyt głębokie" -Boże !. - wykrzyknęłam . -Co? -Och. Nic . Wszystko . -Co dokładniej ? - spytał spięty . -Ty mnie kochasz !. -Oczywiście , że Cię kocham . Kocham jak wariat . "Ile jesteś wart? 86 centów. Tyle kosztują pierwiastki, z których składa się Twoje ciało. Jest droższe od puszki coli, ale tańszy od pary butów, zegarka czy krzesła. Jesteś tańszy niż koń, świnia, krowa i wszystkie zwierzęta cięższe od człowieka. Dopiero miłość nadaje temu istnieniu sens i wartość nieskończoną jak wszechświat. "Ludzie to materia, z której utkane są sny" - napisał Szekspir. "Przykazanie daję wam, byście się miłowali" - powiedział Chrystus. "Wszystko, czego potrzebujemy, to miłość" - śpiewali Beatlesi. Pamiętaj o tym każdego dnia." "Za drzwiami stał obcy człowiek wyglądający gburowato. - Są tu kury? - spytał niegrzecznym tonem. Szaleństwo zakotłowało się we mnie. Co za bydlę jakieś, budzi człowieka o wpół do szóstej rano, żeby pytać o kury!!! - Nie - warknęłam, usiłując zamknąć drzwi. Facet je przytrzymał. - A co? - spytał niecierpliwie. - Krokodyle - odparłam bez namysłu, bliska uduszenia go gołymi rękami. Antypatyczny gbur jakby się zawahał. - Angorskie? - spytał nieufnie. Tego było dla mnie doprawdy za wiele. O wpół do szóstej rano angorskie krokodyle. - Angorskie - przyświadczyłam z furią. - Wyją do księżyca. - Marchew jedzą? - Nie, nie jedzą. Trą na tarce!" -Kłapousiu - rzekł uroczyście.- Przyrzekam Ci,że ja, Kubuś Puchatek, odnajdę Twój ogon. A na to Kłapouhy: -Dziękuję Ci Puchatku. Prawdziwy z Ciebie przyjaciel.

umarłam. na dziś i na jutro. i na każde przeszłe i przyszłe życie. i nie potrafię, ot tak , odkochać się tylko dlatego, że jego już nie ma Wiem jak to jest gdy na niczym nie zależy.. żyjesz bo żyjesz.. tak naprawdę leżysz.. -Incydent, nic nieznaczący incydent. Ja bym Ci wybaczył. Co takiego się stało? Nic, bo dla mnie to nic nie znaczyło! Obudź się wreszcie! Na jakim Ty świecie żyjesz? -Nie chce! Nie chce takiego świata! -Będziesz tego żałować! Nie zostawiaj mnie! -Chcę tego żałować! Na niczym bardziej mi nie zależy! Ona płacze na Twoim ramieniu, a Ty uderzasz ją w twarz Jesli to przezyjemy- chłopak wyszeptał do dziewczyny- -Pójde za Toba wszedzie kobieto -Teraz mi to mowisz?-wyszeptała.. czasami wydaje nam się, że mieszka w nas dwóch różnych ludzi. jeden, który wszystko doskonale czyni i tego człowieka prezentujemy światu. jest też i ten drugi, którego się wstydzimy, i tego ukrywamy. w każdym człowieku istnieje coś takiego jak wewnętrzny dysonans i niespójność. każdy chciałby być dobry, a jedynie dokonuje czynów, których sam często nie rozumie. "Wstydzę się, boję się, czasami płaczę, Świat odwróconego dekalogu nie inaczej, Żyję w nim tak, jak ty, czasami szukam prawdy, Tak jak ja myślisz, że ten świat jest nic nie warty..." "- Nie... chcesz... mnie? - ten fragment najtrudniej było mi przełknąć. Czy na prawdę można było ustawić te trzy słowa t tej kolejności? - Nie - potwierdził bezlitośnie." czy martwe, zamrożone serce może znowu bić ?