Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelajna27

ubranie do złobka

Polecane posty

Gość ewelajna27

od września mój synek idzie do żłobka w tym momencie ma 12 miesięcy, zastanawiam się jak powinnam go ubierać tzn, jakie ubrania kupować

Gość ewelajna27
ja nie po to pytam aby ktoś mnie krytykował ze jestem wyrodna matka itp, to moja sprawa co robię z moim dzieckiem a takich komentarzy proszę sobie oszczędzić, napisałam tu aby uzyskać poradę od mam których dzieci już chodzą do złobka

Na pewno będziesz musiała kupić kapcie. Do samego żłobka piżamkę i majteczki jeśli nosi, spodenki, koszulkę na zmianę. Ubierać też najlepiej wygodnie, albo rajstopki, albo spodenki dresowe, podkoszulek :). Panie raczej proszą by nie zakladać jeansów i innych takich, bo dziecku ma być wygodnie.

Gość jagoda z lublina
kup bawełniane wygodne ubranka, najlepiej spodenki dresowe (kilka par) bluzeczki bewełniane, majtki, wszystko luzne, wygodne

Gość jagoda z lublina
a ciapy najlepiej jakieś mięciuteńkie, bez ogumowanego przodu

Gość ewelajna27
a co z bodami?? bo wiem, ze jak nałoże bluzeczkę i spodnie to ciągle plecy ma na wierzchu.

Gość jagoda z lublina
body jak najbardziej, dziecko jest jeszcze malutkie

Gość ewelajna27
super, wiem już wszystko, dziękuje za odpowiedzi ;) miłego dnia i pozdrawiam ;)

Gość jagoda z lublina
miłego :)

Gość Bodziaki z długim rękawem,
spodenki bawełniane (coś jak dresy lub miękkie jeansy z wykończeniem w pasie jak w dresach), skarpetki, miękkie skórzane kapcie, jakieś rozsuwane albo rozpinane bluzy które łatwo założyć i zdjąć, jakieś ubranka jednoczęściowe na suwak.

I jakiś bezrękawnik na jesień, albo kurtkę. Potem jak będą deszcze to jakieś nieprzemakalne ubranie do piaskownicy, kalosze. Do spania w żłobku bawełniane pajace rozpinane na całej długości na napy lub suwak, o ile w twoim żłobku przebiera się dzieci do spania.

Kapcie to kup takie mniej więcej jak 'paputki'. Niewysokie, bez sztywnej podeszwy i wsuwane.

Z tymi ubraniami do spania to się trzeba zorientować. U nas w najmłodszej grupie zostawiali dziecko w bodziaku, potem w starszej już kazali przynosic piżamkę.

Gość mamaaaa
a ja bym kapcie proponowala normalne, na gumowej podeszwie bo w tych miekkich dzieci tylko koslawia nozki. ps. pracuje w zlobku

ja mam co prawda corkę, ale fason ubrań podobny. Jak córka była w pierwszej grupie ( dzieci od 16 do 24 miesiaca) to panie prosiły zeby nie ubierać : spódnic, bluzek z zadługimi rękawami, golfów, bluzek na guziki, kapci sznurowanych. Dodatkowo po 2-3 bluzek i spodenek w szafce. Najlepiej preferowane to : bawełniane spodnie w gumkę, bluzki luźne, ewentualnie body, kapcie na rzep lub zapinkę ( dla mnie najlepsze befado) . Do spania pizama dwuczęściowa.

a u nas w zlobku pizamy sa zlobkowe, ubiera sie dziecko w spodenki krótkie i koszulke na krótki i zawsze w szatni jeden komplet na zmiane gdyby sie czyms oblalo czy cos. w zlobku jest mega gorąco

Gość zielona żółta cytrynówka
siedzi kobita w domu, źle, niech się do roboty weźmie, piszą na forum daje do żłobka, też źle....

Gość autorka2701
ostatnia wypowiedz mi sie najbardziej podoba! bo ludzie stojący z boku potrafią tylko oceniać, mimo ze urodziłam dziecko chce się rozwijać, chce kontynuować studia i pójść do pracy, a z reszta nie wiem czy dobrze myślę ale jak będzie się wychowywało i spędzało czas z rówieśnikami to później będzie mu łatwiej zaklimatyzować się w przedszkolu szkole...

Gość ghuhuhuh
co do body, to u mnie w żłobku nie gdyz dzieci są zachęcane do ubierania i rozbierania samemu i rozpiac body czy zapiąć byłoby trudno

Gość autorka2701
w pierwszej grupie czy dopiero w drugiej i trzeciej??

Gość ghuhuhuh
w pierwszej już :D