Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja i takinie

Co wziąć do szpitala dla noworodka???

Polecane posty

Gość a ja i takinie

Jestem prawie w 38tyg ciąży, jak na razie przygotowałam dwie torby do szpitala- jedną dla siebie, drugą dla dziecka. Ale co właściwie powinno się w nich znajdować? Jakie najważniejsze rzeczy? Boję się że o czymś zapomniałam. Aha, i najważniejsze- brać ubranka dla dziecka? Jakieś śpioszki, body, kaftaniki? Czy dają w szpitalu?

Gość niugg
Zapytaj w swoim szpitalu co potrzeba. Ja nie musiałam brać nic poza ciuszkami na wyjście oraz pieluszkami i chusteczkami.

zależy od szpitala. w 1 miałam mieć tylko chusteczki nawilżane i pieluchy. ubranek nie, mały był owijany w pieluszki tetrowe i rożek. wszystko szpitalne. w 2 nic nie musiałam mieć, bo wszystko zapewniał szpital.

Gość erhfiortj9rs8i
U mnie było tak ja miałam mieć pampersi i chusteczki resztę zapewniał szpital (ubranka oliwki itp.) Ale jeżeli chciałam to mogłam mieć swoje ubranka

Gość a ja a ja
musisz sie dowiedziec w szpitalu co potrzebujesz! ja zadz i sie dowiedzialam ze nie musze miec nic oprocz ubranek na wyjscie ze szpitala

1.Sporo było takich pytań - można poszukać ;) 2.Przedzwoń do szpitala gdzie będziesz rodzić. Tam gdzie ja rodziłam to szpital dawał mydełko,oliwka,szampon oraz ciuchy (dla mnie one to porażka - zapach chloru czy coś w ten deseń :o) Miałam tak: pieluszki tetrowe pampersy chusteczki sudocrem ciuszki.

U nas trzeba było mieć ubranka dla dziecka- w razie czego mieli swoje ale to wiadomo;-) Miałam też swoje pieluchy chusteczki i krem. Pielucha tetrowa czy flanelka się przydają do przewijania.

Po pierwsze trzeba się zorientować co dają w szpitalu - powiedzą o tym w szkole rodzenia, albo na odziale. W tym, w którym rodziałam potrzebowałam tylko kremu do pupy, chusteczek nawilżanych i niedrapek. Zabrałam też smoczek ale maluszek go nie ssał. Potem tylko ubranaka na wyjście a to zależnie od pogody. Zabrałam kilka swoich pieluch jednorazowych - jak się skończyły w środku nocy to nie szukałam rozpaczliwie - w ciagu dnia to mąż albo pielęgrniarka mogły przynieść, potem to sama sobie szłam. Nic do mycia nie było mi potrzbne bo pierwsza kapiel była po powrocie do domu i to też na drugi dzień, żeby maluch nie miał za dużo wrażeń na raz.

Jeśli nie wiesz, czy szpital ubiera dzieci w swoje ciuszki weź je ze sobą. Weź pampersy, chusteczki nawilżające. Dla siebie nakładki silikonowe na sutki- pierwsze próby ssania mogą okazac się bardzo bolesne.

Radzę wybrać się do szpitala tam powinna znajdować się lista rzeczy do zabrania ze sobą. Można też sprawdzić na stronie szpitala lub szkoły rodzenia

ja musiałam mieć ubranka dla synka, szpitalne tylko po urodzeniu.Z kosmetykow to polozne myly dzieci ,wiec oprocz chusteczek i pampersow nic nie bylo potrzebne. moja wyprawka wygladala tak: -3-4 pieluszki tetrowe - 1 rozek -kocyk -2 czapeczki bawelniane -para niedrapkow -3-4 spioszki -4 kaftaniki zapinane z przodu -3 body bawelniane -skarpetki W zaleznosci od pory roku i potrzeb szpitala zaopatrz sie w taka ilosc ciuszkow by tylko spedzic tam 3 doby:)

Gość Kazimierz Pizdowąs
pul litra, kielbase, ogurki

Gość Będzie lepiej:)
weź PIJUCHYYY:))))))))