Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kustyk noga:)

Praca w sklepie w uk

Polecane posty

Czesc wszystkim, chcialam sie dowiedziec jak moglabym znalesc prace w sklepie w londynie. Jakis boots superdrug albo cos takigo. Czy bardzo trzeba miec fluent english?? Bardzo bym chciala pracowac w tej branzy. Czy jest tu ktos kto pracuje w takowych sklepach? Ile sie zarabia tam i jakie sa warunki? Dzieki z gory

Gość oliiaa
by pracować w sklepie nie trzeba znać perfekcyjnie angielskiego. Ale ty wymieniłaś superdrug i boots a to są apteki. W tym przypadku musisz znać fluent bo jak zrozumiesz schorzenia, nazwy leków, dolegliwości, tutaj konieczny jest już słownictwo medyczne.

Dzieki za odp:) a do sklepu odziezowego??

Gość najbrzydsze sa golfy
niekoniecznie musi znać słownictwo medyczne żeby pracować w bootsie.Przecież ci co stoją w aptece mają odpowiednie do tego wykształcenie a nie są wzięci z działu np z kosmetykami. Możesz pracować na kasie, w dziale z perfumami czy kosmetykami.

Gość ikujyhgfdhgtf
niestety w aptece nie moze pracowac kazdy.zeby zostac farmaceuta trzeba skonczyc kursy. mozesz pracowac w boots ale nie aptece. jesyk ...ktos pisze ze nie trzeba znac hah,a widzieliscie kiedys kogos kto niemowi po angielsku?? ja nigdy. w dziezowce to inna bajka. im sklep tanszy tym mniej wymagan.primarc..niemusisz znac jezyka. neww look musisz. w centrum londynu musisz znac jezyk w wiekszosci sklepow. znac mam na mysli to ze rozumiesz i mozesz porozmawiac z klientem. niew yobrazam sobie pracy s klepie bez jezyka,przeciez masz kontakt z ludzmi..ja bym sie ze wstydu spalila :D

Gość ikujyhgfdhgtf
a jak znalesc prace w sklepie odziezowym..wybierz sie do jakiegos shopingu wiekszego i wchodz do sklepow i pytaj o prace. to samo na ulicy.. Powodzenia

Gość Kustyk noga
Ja putalam czy trzeba znac fluent. A nie czy wogole trzeba znac. Logicznym jest ze bez jakiegokolwiek pojecia bym sie tam ne pchala....

Gość hsjdbsjsh
Pracę w sklepie można dostać po znajomości. Każdy każdemu załatwia pracę. Jak szukałam pracy w centrach handlowych to w odzieżowych ( nawet w głupim primarku) odslylali mnie na strony internetowe. Jak ktoś wypełniał aplikację z next lub primark to wie jaki to wrzod na dupie wypełniać za każdym razem. Heh...więc podsumowując ciężko dostać się do porządnego sklepu tak prosto z ulicy. Zazwyczaj rekrutują lokalne agencje, ale to zależy od okolicy.

Gość najbrzydsze sa golfy
moim zdaniem trzeba znać bardzo dobrze ale nie jakoś perfekcyjnie. Przecież nie będziesz w takim superdragu czy new looku rozmawiała z klientami o polityce czy ważnych wydarzeniach światowych.Co najwyżej musisz umieć doradzić jakiś kosmetyk, perfumy, wskazać gdzie co jest itp.I oczywiście zamienić kilka słów o pogodzie:) Więc bez stresu..

Gość miiiiiiig
Znajomość języka to jedno a możliwość dostania się tam to drugie. Wiem że boots.ogłasza się w necie, superdrug na gumtree. Jak tam pójdziesz to 99% zbyja cię że nikogo nie szukają. A ze znajomosciami to prawda. W moim superdrug pracowała Polka, po 3ech miesiącach były już 3 i podslyszalam rozmowę ze są współlokatorkami. Wszędzie tylko znajomości się liczą.

Gość zapytaja sie ile szacunkowo
Ktos napisal ze boots i superdrug to apteki - maja dzial apteki i maja dzialy kosmetyczne wiec to pewna roznica - i osoba pracujaca na dziale perfum nie pracuje w czesci aptecznej

nie znam miejsca ktore nie wymagalo by komunikatywnej znajomosci jezyka. no chyba ze gdzies na magazynie w hurtowini sklepu, a tak to w kazdym sklepie musisz sie swobodnie poslugiwac jezykiem, bo klient nie pyta tylko o to gdzie co jest ale do czego cos sluzy, sklada reklamacje itd. no i musisz byc przygotowana na interview.

Gość Proszę o rade....
Jak w temacie proszę o rade jak szukac pracy za granica. Jestem facetem powiedzmy że wchodzi w grę praca w fabryce, sprzątanie w hotelu, na budowie, kelner, praca w marketach, magazynach. A więc jak mam szukać pracy ? Wysyłać CV przez neta czy też latać po restauracjach itp. ? Jak jest z agencjami ? Naprawdę proszę o porady.

Gość kartonowe pudelka na jajka
Do tego szukajacego pracy - mysle ze zarowno wysylaj jak i osobiscie zanos CV, pros o aplikacje, wypelniaj i odnos. NIe wiem co jeszcze moge doradzic. Wszystko zalezy od kwalifikacji i od pozycji ktoraj szukasz.