Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_kissu

jak mam posprzątać ??

Polecane posty

no jak, mam taki syf :( tyle sprzątania, pomóżcie jak się zabrać do tego!? ;(

Gość jestem po śniadaniu
rączkami kochanie

po pierwsze odejdź od komputera ;) a tak serio to zacznij od jakiegoś miejsca, np lazienki i poruszaj się w jednym kierunku np zgodnie z ruchem wskazuwek zegara. ja tak zawsze robie i jakoś mniej się wydaje tego sprzątania. na koniec zawsze zostawiam kuchnie bo tam najwięcej roboty.

nie mogę znaleźć mleczka do mebli, przerzuciłam cały dom,żeby znaleźć, zrobiłam jeszcze większy bałagan i ani śladu, a przecież parę dni temu kupiłam!! :/ pewnie znajdzie się jak wrócę z nowym sprayem ze sklepu! ://

Gość rumcajs2
Wlacz ulubiony miusik,zacznij od jednego miejsca i przemieszczaj sie do nastepnego dopiero jak skonczysz.Wstaw pranie,umyj naczynia:)

Gość Perfekcyjna Pani Domu:)))
najpierw weź kosz np.od prania i zbierz wszystko co nie lezy na swoim miejscu, rzeczy, książki, gazety i co tam jeszcze masz niepoukładane, oczywiście naczynia osobno i zanieś do kuchni. Jak już będziesz miała wolną przestrzeń zabierz się za odkurzanie. Najpierw meble, parapety a później podłogi (dobrze je również umyć). Naczynia włóż do zmywarki albo umyj (w tym czasie schną podłogi). Na końcu poukładaj wszystko co znalazło się w koszu.

dzięki za przypomnienie bo muszę pranie rozwiesić,a zapomniałam,ze pralka przestała prać. tyle roboty. eh no nic, zabieram się za to, bo do północy mi czasu nie wystarczy!

Jak bedziesz postepować tak jak Perfekcyjna Pani domu to pewnie nigdy domu do porzadku nie doprowadzisz lepiej zastosoj sie do metod " gówno prawda powiadam wam" ja mniej wiecej sprzatam w ten sam sposób i nigny nie miałam bałaganu w domu-z tym ze ja mieszkam tylko z męzem bez dzieci wiec nie ma za bardzo komu brudzić.