Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melaniiiaaa

glisty w kale u 4 miesiecznej kotki pomocy!

Polecane posty

Gość melaniiiaaa

Odrazu pisze, ze nie mam teraz pieniedzy na wizyty u weterynarza, mam wyplate dopiero za tydzien i nie mam od kogo pozyczyc. Mam dwa male kotki maja prawie 4 miesiace. Sa u mnie od ponad 2 miesiecy i wczesniej zaden z nich nie mial robali. One sa przez wiekszosc dnia same w domu, wiec zostawiam im suche i mokre w misce i podejrzewam, ze w karmie mokrej mucha zalegla jajka. Dzis jak narobil w kuwete to przestraszylam sie, bo kupa zaczela sama maszerowac! Z bliska dojrzalam, ze sa w srodku male glisty biale! Nie wiem czy drugi kot tez jest zainfekowany on mokrej karmy nie jada. Czy w zoologicznym dostane bez recepty jakis specyfik a moze sa jakies domowe sposoby prosze was o pomoc! Naprawde nie mam mozliwosci wydac teraz pieniedzy na wizyte u weta moge jedynie zakupic jakis lek jesli jest bez recepty.

Gość slyszalam ze...
czosnek jest dobry na robaki, ale muisisz go zgniesc i moze w kielbasie im podac... tylko nie wiem czy od razu znikna ..

Gość aanabsgh
przeciez tabletka na odrobaczenie kosztuje max 10 zl

Gość eweew
dostaniesz u weterynarza odpowiednie tabletki, są tanie i nie musisz brać ze sobą kotów

zadzwon do weta i sie zapytaj. Jezeli jest wetem z powolania to pomoze. A na przyszlosc, mokra karme dajesz np rano i wieczorem. Jezeli w ciagu, powiedzmy 20 minut nie zjedza, zabierasz spodek bo inaczej bedzie to kislo....

Gość Goya36...,.
Mozesz podejsc do weterynarza kupic tylko tabletki na odrobaczenie.Nie płacisz za wizyte wowczas.Tabletki sa w granicach10 zł.Jak kociaki małe to czasem mozna jedna tabletke zuzyc na dwa kotki.

Gość jkjlklk
Nie podawaj czosnku!! Ja często chodze do weta bez mojej kotki i płace tylko za leki.

Gość jkjlklk
I jeszcze kiełbasa dla kota, ludzie :O

Gość jkjlklk
Zawsze możesz zadzwonic do weta i zapytać, co możesz zrobić przez ten tydzień. Zresztą, jesli wet ma ludzką twarz, to dostaniesz te leki "na zeszyt" (pisze poważnie).

dokładnie jak kotki są małe to wystarczy jedna tabletka na pół u nas kosztuje w granicazch 7-10 zl. Natomiast w sklepie zoologicznym są proszki ziołowe na odrobaczenie saszetka kosztuje 3,70 a na 2 koty potrzebne są aż 4ponieważ po 2 tyg powtarza sie zabieg.Także nieopłaca się. Najlepiej brac tabletke u veta bez wizyty ze zwierzakami .

Gość melaniiiaaa
Ja nie mieszkam w Polsce. Tutaj za wizyte placilam 20 euro a bede musiala zabrac dwa koty, bo nie wiem czy ten drugi nie jest tez zarazony, wiec pewnie mi policzy 40. Myslicie, ze jak pojde bez kotow to powinien mi wypisac recepte? A w sklepie zoologicznym nie sprzedaja tego?

Gość melaniiiaaa
W ogole jestem przerazona, bo czytam info na google i pisze o jakis glistach toksokarozy i ze to jest bardzo niebezpieczne dla ludzi a ja go wczesniej ciagle calowalam:o

sklepy zoologiczne nie mogą sprzedawac takich leków .Maja pozwolenie tylko na środki ziołowe -co zarazem jest mniej skuteczne. Jeśli pójdziesz do veta bez kotów jak najbardziej powinien dać lekarsto i za wizyte nie liczy albo ewentualnie wypisać recepte ale z tego co wiem leki ma u siebie w gabinecie na miejscu

Gość melaniiiaaa
Wlasnie poczytala na google jaki srodek najlepszy dla malych kotow i zamowilam w aptece milbemax, jutro o 10 mam przyjsc po odbior. Czy on moze byc dzis caly dzien az do jutra z tymi robakami? Boje sie, caly czas rece chodze myc a jeszcze mi sie pcha na lozko:(

idz do sklepu zoologicznego i kup jedna tabletke. te tabletki nie sa na recepte. skoro kotki sa takie mlode straczy im po pol.