Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurkastopa

pozytywne testy ciazowe - okres

Polecane posty

Gość kurkastopa

hej 3 miesiace temu spoznial mi sie okres zrobilam test byl pozytywny - druga kreska lekko widoczna. minel te 3 miesiace mialam normalne okresy - zawsze 6 dniowe. Ostatni okres zakonczyl sie jednak po 2 dniach i bylo to plamienie. testy nadal wychodza z druga kreska lekko widoczna. do tego mam o wiele wiekszy apetyt, tyje - szczegolnie w biodrach i w pasie - maz sie wczoraj brzucha wystraszyl mojego. czy to mozliwa ciaza czy cos sobie uroilam ??? wiem ze niby okres swiadczy o tym ze nie jestem w ciazy ale jednak jak widac dzieje sie cos dziwnego stad moje pytania.

Gość mamaMichałka:)
dziwie się,ze jeszcze nie poszlas do lekarza;/ w ciazy do 5go miesiaca mozna miec normalnie okres !!!

Gość nosas
idź na beta hcg z krwi do lab. albo do gina na usg.

Gość nosas
Nie ma okresu w ciąży więc Mamo Michałka nie pisz głupot. Można mieć krwawienia mylnie brane za okres ale to nie jest z punktu fizjologii okres i nie jest to normalne w ciąży. Może masz torbiel -wówczas test wyjdzie pozytywnie. Kiedy byłaś ostatnio u gina?

nosas - no ciekawe co Ty nie powiesz...!! a skad ta pewnosc, ze nie mozna? jestem żywym przykladem !!!!!!!!!!!

Gość kurkastopa
ja slyszalam zupelnie cos innego i wszedzie gdzie czytam ze w ciazy nie ma prawa kobieta miec normalny okres- a ty piszesz ze do 5 miesiaca moze miec... stad nie bylam jeszcze u lekarza - po tym jak 1 okres sie mi spoznial wymieniony zrobilam test byla lekko widoczna 2 kreska ale dostalam 2 dni pozniej normalny okres i kolejny tez byl taki sam ... ostatni skonczylam dopiero po 2 dniach ( dziwne zawsze mialam6 dni). I to plamienie bardziej takie.. to tycie i oznaki ciazy w pierwszej mialam to smao...,. te testy najgorsze wychodzi ze powinnam byc w 3 miesiacu ciazy a one nadal z druga kreska lekko widoczna... dizwne to jest i macie racje ide do0 tego gina bo albo sobie cos uroiłam albo jakiś cud /

Gość kurkastopa
ostatnio u gina bylam dokladnie rok temu...

Gość do Mamy Michałka
jestes zywym przykładem głupoty:D

Gość kurkastopa
no akurat bardzo sie mylisz bo to nie jest prowokacja moja droga :) a przekonywac cie na pewno nie mam zamiaru

u mnie tez byla lekko widoczna druga kreska... dziewczyno jestes w ciazy. idz do lekarza !!! ja tak mialam jak TY... i 1 lutego urodzilam zdrowego syna:) powodzenia:)

kto jest przykladem glupoty - ten jest debilu !!!!

Gość miszkowata
Nie ma okresu w ciąży :O Można mieć plamienia lub krwawienie przypominające okres, ale fizjologicznego okresu nie ma.

Gość kurkastopa
tylko jak to mozliwe??? z okresem ??>? Nie no jakies jaja - nikt nie mial tak jak ja a jednak nie byl w ciazy ???? moze to hormony zaburzone albo cos ??????

Gość do Mamy Michałka
no to juz ustaliłysmy kretynko ze ty:D:D:D

Gość kaszpirowska
ja w poniedzialek zrobilam test-pozytywny. Gruba rozowa krecha. No i dwie godziny pozniej dostalam plamien-tak sadzilam. We wtorek mialam juz wiecej. Do lekarza nie moge w tej chwili isc, nie mieszkam w Polsce. Tutaj nic z tym nie zrobia.

Gość nosas
Mamo Michałka -widzę że nie czytałaś ze zrozumieniem tego co ci napisałam. Przeczytaj jeszcze raz.

Gość nosas
Autorko idź do gina w takim razie -trzeba to sprawdzić tak czy inaczej. :)

spieprzaj dziadu - nie masz nic madrzejszego do powiedzenia??? no dajesz? wyzyj sie ty idioto !!!!!! marne stworzenie :/

Nie można mieć okresu w czasie ciąży z uwagi na istotę oraz biologiczne funkcje tych dwóch zjawisk. Zastanówmy się! To cykl miesięczny powoduje menstruację. W czasie cyklu twoje ciało produkuje hormony. Hormony wysyłają do organów rozrodczych sygnały do wykonania określonych zadań. Wzrost hormonów powoduje uwolnienie komórki jajowej z jajników. Podczas jej przemieszczania się przez jajowód warstwa krwi i tkanki pogrubia się, aby ochronić ściankę macicy. Jeżeli komórka jajowa nie zostanie zapłodniona, poziom hormonów spada. Wtedy występuje miesiączka, gdyż gruba wyściółka macicy złuszcza się i zostaje wydalona. W czasie ciąży ciało stara się zapewnić zdrowe środowisku dla płodu. Mózg wysyła jajnikom sygnał, aby przerwać cykl i umożliwić zarodkowi rozwój. W związku z tym poziom hormonów wzrasta przez następne dziewięć miesięcy. Okres w czasie ciąży oznaczałby wydalanie wyściółki macicy, a to właśnie ona pomaga odżywiać dziecko z miesiąca na miesiąc. Biologicznie rzecz ujmując, okres w czasie ciąży nie miałby sensu i po prostu nie jest możliwy. Dlatego też plamienie czy krwawienie spowodowane jest czymś innym niż miesiączką. Jeśli byłabyś w ciąży i dostała miesiączkę, bez wątpienia straciłabyś ciążę lub miała poronienie. Nie można więc spodziewać się dziecka i mieć w tym czasie miesiączki, niemniej jednak można mieć krwawienie z pochwy i dalej być w ciąży. Te dwa terminy: krwawienie z pochwy i menstruacja bardzo się różnią - mimo to kobiety często mylą krwawienie z miesiączką. Krwawienie we wczesnym okresie ciąży, jak np. w pierwszym trymestrze, może budzić strach, ale na szczęście nie oznacza problemu. Występuje ono dość często. Istnieje kilka możliwych przyczyn krwawienia w pierwszym trymestrze, z których żadna nie wskazuje na kłopoty. Pozdrawiam:)

Gość ja znam prawde ja prawde znam
moja kolezanka wlasnie do 5 miesiaca nie wiedziala, ze jest w ciazy bo miala "normalny" okres- nie zadne plamienia, tylko krwawienie takie jak co miesiac. poszla do gina bo cos ja brzuch pobolewal a wczesniej nigdy tak nie miala i dowiedziala sie, ze jest w ciazy

ja znam prawde - no i prosze...mamy kolejny zywy przykład. też tak miałam. i nie wypowiadajcie sie jak nie wiecie na 100 % a moja wiedza na ten temat nie jest oparta z dr google ;/ tylko prawdziwego zycia...wiec sorry !

Gość staraczka 86
mialam okres zrobilam test w czasie jego trwania wyszedl pozytywny poszlam do gin i 6 tydzien ciazy pozniej przez jakis miesiac lekko plamilam jeszcze.

Gość do Mamy Michałka
hahah, co za idiotka z ciebie:D:D no leze i placze:D ps. ponoc kazdy kto uzywa wiecej niz trzech wykrzyknikow ma powazne zaburzenia osobowosci-jestes tego idealnym powierdzeniem...ty nasz zywy przykladzie myslenia macicą:D

Gość kurkastopa
:///////////// raczej sie spodziewalam odpowiedzi typu: tez tak mialam .. ale to bylo co innego niz ciaza. ja juz sama zglupialam. krwawienie a zwykly okres menstruacyjny - czy to na jedno nie wychodzi czasem ??? plamienie to ja teraz mialam ... a wczesniej normalne okresy a te testy ciagle wykonuje bo az mnie dziw bierze ze sa pozytywne - ale ciagle pokazuja druga kreske lekko widoczna tylko- jednak na tyle widoczna by kazdy ja dostrzegl . Ok nie ma co . ide do gina i dzieki za wszelkie rady. Mam nadzieje ze to nie ciaza :///// i ciagle mysle ze jednak nie... moze to faktycznie jakis torbiel albo cos... nie wiem juz sama co mam o tym myslec :///

Gość mantrans
:) też tak miaa=łam jak autorka... ale to były bardziej plamienia niż okres i okazało,się ze ciąża. mamo MIchałka - nie denerwuj się tak...moja kolezanka tez do 5 mc podobno "normalnie"miesiaczkowala i tez ciaza...tylko kazdy te "normalne" miesiaczkowanie rozumie inaczej :) czepiacie sie trochę ... autorko - leć do ginia i zrób dla pewności bete, ale jak byla slaba druga kreska to podejrzewam,ze ciaza :)

Gość nosas
Nie nikt się nie czepia bo tu jest tylko jedno do zrozumienia że to co było brane za okres nie było tak naprawdę okresem skoro była ciąża. Czy to tak trudno zapamiętać? Ale jak widać są ludzie którzy tylko uznają swoje prawdy -jedne i słuszne. Co tam lekarze skoro ona tak miała. Szkoda czasu.

Witajcie! Mam 17 lat. Szukam małych podpowiedzi ponieważ ostatnią miesiączkę miałam 09.07.2012r.co najgorsze mam nieregularny cykl.Po miesiączce kochałam się z moim chłopakiem następnie po paru tygodniach zaczął mnie boleć brzuch,moje piersi zrobiły się wyczulone na dotyk i obolałe,z pochwy zaczęła wydzielać się duża ilość śluzu... Dnia 23.08.12r. zaczął ze mnie spływać bardzo gęsty brązowy śluz z drobinkami krwi. Miesiączka dalej się nie pojawiała,postanowiłam z robić test ciążowy parę dni temu,wyszedł pozytywny. Test robiłam na wieczór,na następny dzień zrobiłam drugi test jednak rano również wyszedł pozytywny. Mam zaburzenia hormonalne i nie wiem czy to przez to testy wyszły pozytywnie czy jestem w ciąży. Do ginekologa jestem zarejestrowana dopiero na następny miesiąc. Co o tym myślicie czy to może być ciąża??

Gość To nie może tylko
na pewno jest ciąża!Jak najszybciej do lekarza bo z ostatniego okresu wynika że już w kwietniu zostaniesz mamą.

Okres w ciąży można mieć tylko w 1 przypadku- kiedy ma się dwie macice... w każdym innym przypadku to krwawienie zwyczajnie mylone z okresem. Czasem jest tak, że w ciąży wystapi jednorazowe małe plamienie, a czasem krwawienia przypominają do złudzenia okres, trwają tyle samo i nie idzie tego odróżnić. Każdy lekarz wam to powie