Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamakurka

rtęciowy pokazuje 37.5 a bezdotykowy 38.1 Któremu wierzyć?

Polecane posty

Gość mamakurka

Kurka mała ma temperature dziś cały dzień,oczywiście zbijam, ale trochę jestem zdezorientowana. bez sensu i teraz nie wiem, dac czy nie dać przeciwgorżczkowe

Gość elag
to jest niewielka różnica pół stopnia u mnie lekarz mówił ze zbija sie gyd temperatujra 39 wskazuje

Gość rteciowy
o ile jest sprawny zawierz jemu,pozatym dzieci w miare znosza goraczke,powyzej 38,5 zbijaj

Gość mamakurka
No własnie, ale wiecie, jeśli by było 38.5 to już może szybko wzrosnąć i trzeba podać lek.Dla mnie to spora różnica między jednym a drugim termometrem. Mała ma 11 miesięcy i tak nagle dziś wstała z temperaturą.

Gość mamakurka
dzięki za odp.

Gość zielona żółta cytrynówka
oczywiście że rtęciowy termometr jest najdokładniejszy. Ja mam taki do ucha (wcale nie tani był), może tez mierzyć dotykając czoła i wariuje już z tym termometrem, co pomiar to inna temperatura. Mam dość, właśnie na allegro zamówiłąm rteciowy,

Gość wino czerwone wytrawne
a oprócz tego jakies inne objawy? jak sie zachowuje- jest apatyczna? poddenerwowana? czy zachowuje sie normalnie?

To mój drugi termometr bezdotykowy i jakoś nie mam zaufania,Jak coś sie dzieje, to zawsze mierzę dwoma.

Cały dzień była marudna,ale momentami bawiła się i nawet śmiała.Dużo ja nosiłam i nic jej nie pasiło. Widać, że coś jej jest. W dzień spała krótko i płytko.

w życiu nie mialam termometru, wystrczy, że dotkne ręka głowy dziecka przecież widzisz, czy jest bardzo gorąca czy tylko ciepła, jeżleli bardzo gorąca, to ma około 38,5-39 i wtedy trzeba podać coś przeciwgorączkowego, jeżeli tylko ciepła, to ma góra 38 więc nic nie podajesz, niech organizm sam walczy

mi pediatra ost. powiedziała,że jak jest temperatura 37,5 to dac juz czopek...bo szybko wlasnie moze skoczyc w gore;/ takze..ja bym na twoim miejscu zbijała:)

to na noc mozesz podac lek przeciwgorączkowy, a jutro obserwuj.

No Ty nie miałaś, ale ja mam potrzebę posiadania termometru. Tez dotykam i właśnie jak ciepła to sprawdzam ile ma i już. Nie potrafiłabym bez termometru.

Poczekam jeszcze i będę "wisieć" na termometrze w nocy, dopóki nie dam zbijacza. Dzięki Wam za odp.

teraz szaleje zapalenie gardła wśród dzieci, dlatego bym nie zwlekała z podaniem leku przeciwgorączkowego, zwłaszcza, ze podziała tez przeciwzapalnie.

nie jestem pediatrą, ale lekarzem i też matką. powodzenia autorko i zdrówka dla Ciebie i córeczki

Ja zawsze myślałam, że Nurofen działa przeciwzapalnie. Mam Eferalgan, pięknie poszła na to.O 20 mogłam podać dawkę i własnie zaczęła jej temp.rosnąc. Nie wiedziałam, że panuje zapalenie gardła. Myślę sobie, że to moze zęby.Bo ma tylko 3 i wyszły wszystkie naraz. Może teraz tez jakies się pchają. Nie wiem. Moze jutro się coś dowiem. pewnie przed snem dam jej czopek

mozna rowniez przed spaniem wykapac w wodzie o jeden stopien chlodniejszej, rozebrac, zamiast pizamki i spiochow i bog wie czego jeszcze tylko body. okryc, zamiast kolderka tylko przescieradlo i duzy recznik.....

Gość Leal 90210
Powinnaś kochana rtęciowym zmierzyć w pupie i odjąć pół stopnie...najabrdziej wiarygodny wynik.

jak najbardziej mogą to być zęby, nie mówię, ze nie :) mnie uczono, ze jak dziecko zachowuje sie normalnie, to tylko obserwowac. Jezeli jednak jest marudne, rozchwiane i zachowuje sie inaczej niz zwylke, wtedy mozna juz podać lek przeciwgorączkowy. Zęby tez potrafią byc męczące ;) ale jak nas meczy gorączka wynikajaca z początkow choroby to tez nie czujemy sie komfortowo, tak samo odbiera to dziecko. Nawet gorzej. Nie zaszkodzisz dziecku czopkiem. Moze lepiej przespi noc. Jutro pokazesz córkę lekarzowi i będziesz wiedziała co dalej :)

Gość zonaKraka
Co do termometru- wierzyć na 100% tylko rtęciowemu, malutkiemu dziecku najlepiej mierzyć w pupie, duże potrafi już prawidłowo pod pachą termometr przytrzymać. Ten nie ma prawda fałszować wyniku... a te na podczerwień niestety różnie mierzą w różnych miejscach, a jeśli mierzysz np. na czole to nawet pot czy krem na skórze mogą fałszować wynik... Co do leków- ja przy takiej temperaturze nie dawałam, ale sama widzisz jak się córcia czuje. Wiesz że po pomiarze w pupie odejmuje się 5 kresek?

Dziękuje Wam mamom za wsparcie. Wino małej tez przypałętała sie alergia. mnóstwo krostek pod i wokół oka i noska.jeden dermatolog powiedział, że to potówki, inny, że to alergia i bądź tu mądry. Cortineff tylko pogorszył sprawę. Jutro idziemy do pediatry alergologa, mam nadzieję, że coś nas naprowadzi. Lecę mierzyć temp.i potem spać bo jutro cały dzień z dwójką mam.Szkoda mi tylko starszaka bo musi siedzieć w domu i go energia roznosi.

a wracając do tematu - bezdotykowy odpuść zdecydowanie, to jest zmora naszych czasów!

Kurka a miał być taaaki dobry. Idę mierzyć, bo ja tu piszę, a tam może już temp rośnie. Choć zdecydowanie wolałabym, żeby spadała;)