Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CONFUSED123

Cywilizowany, eropejski Turek - MOŻLIWE?

Polecane posty

Gość CONFUSED123

Od zawsze pukałam się w czoło jak słyszałam o polskich dziewczynach, które wychodzą za Turków, jadą z nimi do Turcji....wiadomo o jakich historiach się mówi, jaka to kultura, bardziej są jednal jak Arabowie niż Europejczycy............ A jednak CO ZA IRONIA...poznałam chłopaka, który na Turka raczej nie wyglądał, ale okazał się nim...pochodzi z Ankary, sprawia wrażenie "cywilizowanego" że tak to ujmę, młodego, normalnego człowieka..Po prostu strzeliłą mnie strzała Amora, ale staram sie zachować chłodny oglad sytuacji....BOJĘ SIĘ, że ta cała historia nie ma przyszości i lepiej w to nie brnąć...mówi, że jest agnostykiem, nie jest praktykujacy.... Czy ktoś z Was zna Turka, który rzeczywiście, bez udawania jest Europejczykiem bez ichniej naleciałości kulturowej (która wiadomo jak traktuje kobiety)?

Gość patriszja83
Nie znam osobiście, żadnego Turka, ale byłam w Ankarze i miasto jest jak najbardziej europejskie, kobiety nie chodzą w żadnych chustach itp., ale jak traktowane są przez Turków tego nie wiem....

Gość tttttty,mnbm
taak tak jedz głuupia babo, zobzczymy za rok jak bedziesz uciekła jak twoj pan bedzie tobą pomiatał w swoim kraju

Gość CONFUSED123
Czytaj dokadnie, zastanawiam się czy brnąć w tą znajomość, a o żadnym wyjeździe nawet mowy nie ma.....

Gość muufka
Wiadomo, że generalizować nie można, twoje obawy są naturalne i uzasadnione...Turek - agnostyk...to już jakiś plus

Gość ertyuhygtredrtgyhujk
a z czym wiążes ie znajomośc zdalsza kontynuajca , tak?czy nieQ?

Gość teodor vel tadzio
ANKARA to część europejska Turcji, Turcy z małych miasteczek, an pewno są dangerous jeśli chodzi op traktowanie kobiet, tam jednak 99% ludzi to wyznawcy islamu, jeżeli koleś jest agnostykiem, mieszka w ankarze, nie wygląda jak typowy Turek, to może jest iskierka nadzieji, ale trudno to wyrokować, bo nie wiadomo co mu siedzi w środku:) hiehie

Gość nie mozliwe mowie
Blad nastapil w tytule : nie istnieje cos takiego jak cywilizowany i europejski turek . Najpozniej po slubie takie diabelskie rogi mu wyrosna ! To kwestia wychowania - rodziny tureckie wychowuja synow na panow i to wyjdzie noni potrafia sie super zachowywac jak dlugo trzeba , ale sie nie ludz - inna kultura !

Gość malina_1406
Na pewno Twój dystans to dobra postawa, musisz poświęcić bardzo dużo czasu, żeby go poznać, dużo czasu i racjonalnego podejścia. Niestety jakieś ryzyko zawsze jest

Gość CONFUSED123
Jestem oczywiscie ostrożna i bliższa temu, żeby posłać go na drzewo, ale z drugiej strony koleś bardziej przypomina z zachowania i wyglądu polskiego fana grunge'u (no, trochę przystojniejeszego) niż typowego Turka, jaki każdemu przychodzi na myśl, nie również. Biję się jednak, że to może być tylko pozór i płaka bez wyjscia;) Dlatego zależy mi na opini osób, które znają takiech Turków

Gość no nie wiem, ja np poznalam
na studiach za granica Turczynki, takze rodzicow jednej z nich- mama po uniwersytecie, pracuje, jezdzi po swiecie, zadnych rzecz jasna kwefow, normalni rodzice, fakt,ze wyksztalceni.

Gość tito_tito
znajdź sobie lepiej Polaka, z Turkiem nigdy nic nie wiadomo. Może i są przystojni, ale jak ci przeflancuje twarzyczkę to znajdzie sobie nową

Gość macaroni
Ludzie jacy wy jesteście uprzedzeni, nie można wkłądać wszystkich do jednego wora, fakt, że 90% Turków to islamiści, ale przecież częśc Turacji leży w Europie i są odstępstwa normy

Gość Siódme życzenie
nikt tutaj nie poda Ci niestety rozwiązania, sama musisz z rozumem trochę podejść do sprawy. Nie zrywaj znajomosci, ale postaraj się go rozsądnie obserwować :) Jak odnosci sie do ludzi, jaką ma rodzinę i jakie tam są relacje (ojca względem matki - braci względem żon), jesli mieszkacie w innym kraju i nie ma tam swojej rodziny to na pewno będzie utrudnione...ale może są jego znajomi inni Turcy? Możesz obserwowac ich relacje.... Nie pytaj o nację człowieka - choć ona w bardzo dużej częsci kształtuje człowieka, szczególnie gdy ten wychowany w innej kulturze i religii - możesz się spodziewać "rozbieżności w widzeniu świata" - ale to nie wyklucza porozumienia.

Turki wiedzą jak podejść kobietę, to urodzeni kłamcy, on nie bez przyczyny ci powiedział że jest agnostykiem, on zapewne doskonale zna polki i wie że jak by powiedział że jest wierzący i popiera zasadę islamu, to byś nawet na niego nie spojrzała, a on dyplomatycznie powiedział ci że jest agnostykiem, a takie coś w tej kulturze nie wystepuje, gdyby naprawdę był Europejski, to by powiedział że jest ateistą. Który normalny człowiek, uznawał by się za islamistę? Tylko taki, który uważa kobietę za gorszą. Normalny człowiek nie powiedział by że jest islamistą, nieważne czy agnostyk czy więrzący. Bycie Islamistą, to popieranie władzy męża i wywyższanie facetów nad kobiety w sprawach rodzinnych, to także popieranie pedofilstwa, bo ich machomet był pedofilem. Żaden zdrowy człowiek, który chce traktować kobietę na równo i chce żyć w naszej cywilizacji,to nie bedzie popierał religii islamu, skoro jest agonstykiem to nie oznacza że nie jest islamistą, a skoro jest islamistą to popiera tą religię, gdzie poniża się kobiety i uważa się je za gorsze. Proste jak budowa cepa. PS, znam kilu turków, nie znam ani jednego, który swoją kobietę traktował by po partnersku, każdy turek traktuję tą polkę, jak jakiegoś śmiecia. Psa lepiej traktuje niż swoją żonę. Mieszkam w małym miasteczku, a tu przed sąsiadami nic sie nie ukryje, wiec znajomy co są sąsiadami turka, opowiadają jak turek traktuję tą polkę.

Gość ialalal
Daj sobie spokoj z turasem

Gość 6745
Niekórzy Turkowie są naprawdę przystojni, tak przystojnych Polaków jest zdecydowanie mniej, ale po co przysparzać sobie dodatkowych trudności. Moze i jest cywilizowany, ale Turki to sczwane lisy i nigdy nie wiadomo czy mówią prawdę, czy chcą kobietę omamić. Swoją drogą nie wiem skąd u Turasów taki silny, zwierzęcy pociąg na bab, szczególnie Europejek....tak, to chyba są jednak dzikusy:P

Gość NÓŻ ma rację
Jak turek jest agnostykiem albo ateistą, a nie przystąpił do innej religii to zaliczany jest automatycznie do muzułmanów. Nie ma tam czegoś podobnego do wystąpienia z kościoła chrześcijańskiego, więc ateiści i agnostycy oficjalnie uznawani są za muzułmanów. Wymagana jest po prostu przynależność do jakiejkolwiek religii. Wiec niewykluczone, że to taki wabik na europejskie laski:) Sory batory

Gość CONFUSED123
Cholera w dużej mierze macie rację, szczególnie z tym agnostycyzmem, nie znam go jeszcze na tyle dobrze, żeby sądzić, że nie sciemnia, a prawdopodonie tak może być:/ Że też musiał taki adonis stanąć na mojej drodze, nie dość, że wykształcony, ciekawy, to na dodatek muzyk rockowy, do których ma słabość:P

Gość panakote
Byłam i w Ankarze i Stambule, miasta jak każde inne w Europie, ale Turcy to faktycznie psy na baby, chyba, że tak blondynki na nich działają...co chwila czułam na sobie ich gały. Nie da się ukryć, że nie każdy urodą przypomina typowego jak niektórzy mówią "brudasa". Niektorzy są wręcz obłędnie przystojni bez tych arabskich rysów:). Szkoda, że Polska w głównej mierze wyposażona jest z brzuchatych, zaniedbanych pijusów. Zdecydowanie wolałabym Polaka, ale co jeden to gorszy:/Faceci dbajcie o siebie!

Gość cierpliwa do bólu
jak wydaje mi się to jesteś inteligentną myślącą dziewczyną skoro zastanawiasz się nad tym a nie lecisz jak mucha do smoły ,nad czym się roztrząsasz? daj sobie spokuj z turasem,szkoda twojego zachodu o coś co jest niepewne

Gość juhgf
Czy to możliwe ? NIE

Gość bo wszystkie turki to jedna
dzika rodzina, nie ważne czy chłopak czy dziewczyna:P

Gość CONFUSED123
Poczytałam trochę w necie, rówież na zagranicznych stronach, o związkach kobiet z Europy/ Stanów Zjednoczonych z Turkami, ich doświadczeniach i już wiem, że sobie odpuszczę. Z bolącym sercem, ale jednak. To jest kultura, której się nie przeskoczy. Kłamią, zdradzają,są uzależnieni od podrywu , nawet Ci powierzchownie Europejscy, zawsze będa mieć w sobie ten pierwiastek muzułmański, który spowoduje takie, a nie inne traktowanie kobiety. Na szczęscie mam możliwość ochłodzenia i urwania tej znajomości, bo teraz głownie kontaktujemy się wirtualnie, on jest w Turcji, ja w Polsce...

Gość Znajoma mojego kolegi ma meża
Turka, poznali się w Polsce na studiach, on przyjechał na wymianę. Pobrali się, dziewczyna nosi takie śmieszme, długie nazwisko:) Ale mieszkają w Polsce, ona normalnie pracuje, on też. Nie znam jednak kulisów ich związku, może też ją gdzieś na boku zdradza:P

Gość seweryn g
kużwa co te turasy takiego maja, ze laski leca na nich jak muchy na lep? Malo masz chlopow w Polsce???

Gość CONFUSED123
Widocznie za mało, bo jakoś nie mogę trafić na normalnego, wolnego, z odpowiednimi przymiotami ducha, charakteru i wyglądu:P A abstrahując od osobowości," mój exTurek" jest chodzącym seksem;)

Gość no jak to przeciez
Nie lubisz piwnego mięśnia i wykwitów na twarzy, bo przecież tylko szare mydło to kosmetyk prawdziwego mężczyzny? Wstydź się

Gość seweryn g
Jak lubisz opalonych lowelasów to twpja sprawa i twojego watpliwego gustu, buhahaha

Gość CONFUSED123
Jakiego opalonego lowelasa?? Może jeszcze nażelowanego i w siatkowym podkoszulku? :) KChłopak wygląda jak połaczenie Jima Morissona z Michaelem Pattonem, nie ma typowo tureckiej urody. Zresztą odpiszczam do sobie, wiec nie ma co roztrząsac...