Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaacanaaafoorummm

problem z dłońmi w ciąży

Polecane posty

Od jakiegoś tygodnia ( a jestem w 32 tc) mam taki problem z dłońmi, ze szczegolnie w nocy mi drętwieją ( głównie opuszki palcow, ale czasem tez całe) i przy zaciskaniu dłoni w piesci bola mnie jakby te stawy na palcach. Po wstaniu z lozka to ustepuje tylko lekko, cały czas rece są jak nie moje... Wyczytałam gdzies, ze to moze byc zespol ciesni nadgarsta, tez tak macie? Jak z tym walczyc?

Gość miszkowata
Miałam tak samo pod koniec ciązy, może od 7 miesiąca. Sztywne palce, wypadały mi przedmioty z ręki. Przeszło miesiąc po porodzie, nic z tym fantem nie robiłam, bo lekarz uznał, że minie.

no bo czytam na jakichs medycznych stronach i tam pisza ze to operacyjnie sie przewaznie leczy...

u mnie to samo,zaczęło się na pocz ciąży i trwa do dziś najpierw drętwiały palce,potem dłoń,ręka do łokcia a teraz już drętwieją mi plecy,ostatnio szłam i prawa noga zdrętwiała mi cała.

Gość mamiwa
ja też tak mam tylko u mnie to dlonie sa bardziej spuchniete niż zdretwiałe a jestem w 8m-cu, nie wspominając już o stopach poduszki pod stopami tak samo spuchniete ze nie można chodzic ale nic sie z tym nie zrobi trzeba przetrwac, a dzieje sie tak dlatego ze ciało nie jest przyzwyczajone do tego ciezaru jaki teraz mamy i puchnie jakoś wytrzymasz powodzenia;)