Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaida0098

dziewczyny jak ma wygladac idealny makijaz, prosze o pomoc?

Polecane posty

Gość klaida0098

mam 26 lat, naczynka i mieszkan skore, czesto sie swiece. uzywam tylko korektora i kulek brazujacych, po fluidzie mam jesczze wiecej wypryskow... chcialabym wykonac dobry makijaz jakis dobry puder plus puder brazujacy mozecie mi podac jakies dobre, znane marki?

Gość Kurka Wodnaaaaa
Autorko - uzywasz jakiegos kremu na popekane naczynka?(napisalas"naczynka" to stwierdzam,ze masz popaekane)

Gość klaida0098
tak ocxzywiscie ale tu juz nic nie pomoze, tylko korektor lub laser. pomozecie z tymi pudrami?

Gość Kurka Wodnaaaaa
klaida - najlepiej to idz do kosmetyczki i ona Ci doradzi...moze dermatolog?

Gość klaida0098
ale ja nie mam widocznych tych naczynek bardzo poprostu cjhce fajny makijaz he a sie nie znam na kosmetykach jeju

Gość Kurka Wodnaaaaa
ahaaaa Moze napisz ile masz lat?Tez zalezy ile dziewczyna ma lat

Gość klaida0098
26

polecam krem na naczynka - Ziaja ULGA (na dzien) nie jest drogi, a skuteczny i nadaje się pod makijaż z drozszych nawilazajacych polecam Toleriane LRP nie zauwazylam nowych "niespodzianek" po ani jednym ani drugim, chociaz Toleriane lepszy (ale nie pomaga na naczynka, bo jest tylko nawilazxajacy) fajny jest tez tonik Ziaja z rożową nakrętką z ludzikami na butelce ;) do zmatowienia skory polecam puder bambusowy (transparentny, do kupienia na stronie www.biochemiaurody.com) puder brazujacy moge polecic sypki Gosh korektor Collistar (nieco drozszy) sama uzywam jeszcze podkladu pierre rene kryjacego, nie szkodzi mi na cere, a mam podobna do Twojej z drozszych polecam clinique

Gość klaida0098
o super :) dziekuje :)

Gość klaida0098
A TEN BAMBUSOWY DAJESZ NA KONIEC? CZY NA PODKLAD?

Gość klaida0098
oj sorki za caps locka

Gość Kurka Wodnaaaaa
Ja uzywam kremu oliwkowego z Ziaja.Pozniej daje podklad z Lirene,kolor zalezy kto jaki ma kolor cery. Pozniej daje na policzki roz.Powieki maluje cieniem z Inglota,lubir mieszac kolory :DTusz mam z Eveline:D Blyszczyki mam z roznych firm Jesli chodzi o demakijaz to uzywam plynu dwufazowego z Ziaja do oczu wrazliwych.Tonik z Nivea .Peelenig ogorkowy z Ziaja.Maseczki tez mam z ronych firm:)

przetestowalam setki kosmetykow puder bambusowy daje na podklad, zeby wykonczyc makijaz i zmatowic na dluzej on nie jest kryjacy, tylko utrwala i matuje pozniej nakladam brazer na kosci policzkowe i konturuje nim delikatnie twarz (pedzle z sephory sa zaje***ste) jezeli zalezy Ci na tym, zeby puder kryl polecam podklady mineralne w postaci sypkich pudrow polecam Pixie (do kupienia na allegro, lepszy od np.sephora) i polecam od razu dokupienie pedzla z sephory do pudrow mineralnych uzywalam tez podklaldu lirene (kolezanka wyzej poleca), ale lepiej kryje i dluzej trzyma sie wg mnie pierre rene - ogolnie on ma swietna jakosc jak na ta cene jeszcze lancome ma dobre podklady, ale drogie ps. pielegnacyjne polecam Ziai - tanie i dobre

Gość kldia0071
o dzekuje czytalam o tym bambusowym rewelacja :) skusze sie na jakis podklad bede go uzywala, zaraz poczytam o tym pixie :) dziekuje widac ze sie znasz:D

Gość Oliwaaa
Idealnego make-up nie da się tak nauczyć w jeden dzień. Najlepiej to wybrać się na szkolenie z tego zakresu. Moja przyjaciółka była na kursie kosmetycznym w Koszalinie u Pani Aleksandry Góreckiej i wiele się tam nauczyła - nawet mi zdradziła kilka tricków ;)