Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam doświadczonych

mleko modyfikowane, a mleko od krowy

Polecane posty

W jakim wieku można całkowicie zrezygnować z mleka modyfikowanego, a przejść na takie od krowy? Bo w sumie MM jest aż 4 rodzaje, chyba do 2 rż, ale czy każda mam tak długo dawała takie mleko?

Gość mleko krowie
jest dla cielaka a nie dizecka, dla dizecka jest mleko matki a nie modyfikowane

Ale żeś przysadziła mądrością, kurde. Poczułam się taka dokształcona w temacie mleka. Stokrotne dzięki Ci, o najmądrzejsza z matek.

Gość mleko krowie
na pewno mądrzejsza od Ciebie jestem bo nie faszeruje swojego dizecka chemia tak jak Ty masz w planach. Gratuluje rozsądku i wyrazy współczucia dla Twojego dziecka. Pozdrawiam

Gość elag
bez przesady mm też jest dobre ja mysle ż ejak masz dostęp do mleka krowiego ale prawdziwego a nie w kartonach mozesz spóbowac dac dziecku jesli nie bedzie uczulenia mozna na pewno podawac mój jak miał poł roku zaczęłam mu dawac kozie mleko długo je pił i w wieku gdzie ok 3 lat zaczął pic krowie wyrósł na zdrowego silnego chlopaka a to penie modyfikowane jest do 3 roku życia ale ja sama nie wiem moze to porpstu koncerny chcą miec dłuzej kilenta bo wiadmomo mamusia kupi widze tez obiadku deserki dla dzieci ok 2 lat przeciez takie 2 leteni to zje normalny ugotowany obiadek przez mamę no ale wybór nalezy do nas

Gość Niuniulkai
moja córka ma 15 miesiecy i daje jej mm zamiast z kartonika czemu? bo dla mnie to większa wygoda , jest lato prynajmniej wiem że takie mleko nie zkiśnieje jak te z kartonika nie trzeba go gotować studzić i wcale drożej nie wychodzi A do tej powyżej:: Mausia mleczna się odezwała która będzie za dzieckiem z cycem do podstawówki na przerwy latać ;P

Gość elag
mleko krowie a powiedz mi gdzie teraz nie ma chemi wszedzie jest i dziecka nie ustrzeżesz a niesty z óżnych przyczyn mamy nie moga karmic dzieci piersia np do 3 roku życia

Gość uszczesliwiona
jesli twoje dziecko pije mleko modyfikowane i je lubi to mu je dawaj jest zdrowsze od krowiego.ja osobiscie karmilam mlekiem modyfikowanym przez 3 miesiace tym poczatkowym gdy moja cora skonczyla pol roku zaczelam wprowadzac nastepne ale miala zatwardzenia bole brzucha wiec sie przerzucilam na krowie bo innego nie chciala pic i jestem zadowolona,o wiele mniej wydanych pieniedzy

Gość elag
a ansze pokolenie to na czym sie wychowało na mleku krowim bo nie bylo żadnych mm no zaczeły co prawda mleka w proszku sie pojawiac ale kto tam je kupował

Gość elag
kto może i cche niech karmi piersią ale nie mozna krytykowc tych mam co karmia mm a niby ktos po cos je wymyslił i tyle dzieci zdrowo na nim rosnie

mleko krowie, z pewnością nie faszerujesz :D Nie chce mi się dyskutować z Tobą, po prostu żal mi Ciebie, bo już nic innego nie można zrobić. Elg, nie sądzę, żeby wiele osób miało dostęp do "oryginalnego" krowiego mleka, a ja nie mam. Mój synek do roku był na piersi, teraz ma 14 miesięcy i do kilku dni mu gotuję taki rzadki grysik na noc na mleku z kartony, chudym, ale rano pije modyfikowane. Zastanawiam się jednak czy nie przejść całkiem na zwykle mleko.

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
moja órka piła bardzo długo MM bo az skonczyła 4 lata, potem bez problemu przeszła na mleko krowie, mleko krowie obciaza nerki i układ pokarmowy dziecka i nie wolno go podawac niemowlakom

Kurde, dopiero była u pediatry na takim bilansie i zapomniałam zapytać o to mleko, a głupio mi tak non stop latać :P No, ale jednak się przejdę i zapytam jej o zdanie.

Gość elag
to i tak długo karmiłas piersią ja myśle ze jak juz mu podałas mleku z kartonu i nic mu nie jest to mozesz dawac bo to chodzi o to ze przeważnie dzieci są uczulone na mleko krowie a twojemu jak nic nie jest to na pewno mozna dawac obciąża nerki? mch no byc moze tłuste ale chude to nie sądze

Gość Podobnie
Oby tylko nie UHT bo ono jest zupełnie bezwartościowe, ale widzę że w szkołach dają je dzieciom.

Tak mnie naszło, bo wczoraj byłam u mojej mamy i tak rozmawiałyśmy i mama mówi, że ona nie może patrzeć na to mleko modyfikowane oraz kaszki. Według niej to jest kosmos, żeby dziecku zatrzepać butelką i już jedzenie gotowe :P Mówiłam, że daje małemu grysik na noc od kilku dni, a moja mama mi zasugerowała, żeby całkiem przejść na krowie, że nasza czwórka po piersi była chowana na krowim,ale wiecie,co dawniej to nie znaczy że lepiej i się waham.

Wiesz, ja karmiłam, ale na przykład ja byłam karmiona mlekiem w proszku, bo były problemy ze mną i moja mama nie miała pokarmu potem. Dopiero przy trójce mojego rodzeństwa karmiła piersią, bo było ok już. A ja jestem najzdrowsza z rodzeństwa :D Więc dla mnie czy ktoś karmi piersią czy nie, to za jedno i nie uważam tego za jakiś wyczyn. Jedynie się bałam, że mi oklapną ;) Ale mam małe i nie miało co oklapnąć :P

ja podaje MM i bede jeszcze dlugo podawac, dziecko ma 17 msc. Jeśli robię np naleśniki to dodaję kartonowe, ale tylko w takich sytuacjach. Mleko krowie ma zbyt duzo bialka a zbyt mało żelaza, nie jest przecież tak zbilansowane dla dziecka jak mleko modyfikowane ktore dobierasz do wieku i przechodzisz na kolejne "numerki" gdy dziecko osiagnie odpowiedni wiek. poza tym.. Ja mleka nie pije, wiec zadna oszczednosc by to dla mnie nie byla gdybym kupowala kartonowe. Tu mam pewnosc, ze jest swieze. A jeszcze cudownym trafem Hipp jest czesto na promocjach :-)

Gość lela***
Mój syn jak miał 1,5 roku dostawał już mleko od krowy, wcześniej był na cycku i mm. Mleko dostawaliśmy od teściów, którzy trzymają te zwierzęta. Na początku trochę je rozcieńczałam wodą.

Gość lela***
Koleżanka mieszka w Stanach i tam pediatrzy juz po skończeniu przez dziecko roczku mówią, że maluch może pić mleko od krowy (jesli jest zdrowy, nie ma alergii).

Gość przyszla mama nie majaca pojec
mleko od krowy powinno sie dawac dziecko od 3 roku zycia gdzyz wczesniej obciaza ono nerki wiem ze bedzie ktos to krytykowal ale tu macie Podawanie dziecku w pierwszym roku życia krowiego mleka, jako alternatywę dla mleka modyfikowanego, jest jeszcze niewskazane. Wysoka zawartość białka i soli mineralnych w krowim mleku, mogłyby nadmiernie obciążyć nerki małego dziecka. Do mlek modyfikowanych, dodaje się ponadto bardzo ważne dla rozwoju dziecka w danym okresie, różne substancje odżywcze, takie jak żelazo, jod i witaminy, których brakuje w krowim mleku. Podawanie niemowlęciu jedynie krowiego mleka, może u niego zwiększyć ryzyko niedoboru żelaza.

Gość thrdhyt
MM to tez mleko od krowy ;) Ja od krowy daję od 17 dnia życia dziecka ;)