Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulka017

Czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość anulka017

Witam. Mam pewien problem z partnerem robilismy to 10 dni przed miesiaczka . pierwszy dzien po dniu kiedy miala przyjsc miesiaczka zrobilam test byl negatywny lecz mieisaczki nie mam już 1,5 tyg czy to przez nerwy stres? dzis zrobilam test wyszedl pozytywny lecz ta druga kreska byla bardzo słaba na drugim wyszło tak samo . nie dawno mialam nadmiar prolaktyny aż 715 co powinno byc 145 i dwa tygodnie temy bralam tabletki na drożdżaki w pochwie czy to możliwe że przez to wynik testu jest pozytywny ? jestem w ciąży ?

Gość dami36
hm mój problem jest podobny do twojego też nie mam okresu 1,5 tygodnia tyle ze wczoraj robiłam test i wyszedł negatywny a objawy ciąży mam. A u ciebie jak z objawami? Moim zdaniem jeżeli 2 testy pokazały pozytyw to jesteś w ciąży!:-)gratuluje!

Gość zaczarowany olowek10000
tez uwazam, ze ciaza. Ale zrob moze badanie krwi. Wynik da ci 100% pewnosc

to może być ciąża, skoro testy wyszły, ja miałam tak samo, 2 kreska była bardzo mało widoczna, potem oszłam do gina i powiedział, że bedę mamą, dziś mam 4 miesiącznego synka:)

Gość anulka017
Tak tylko że ja nie jestem jeszcze gotowa na dziecko. Objawów nie mam tylko tyle że ta miesiączka mi się spóźnia. Ostatnio miałam dużo problemów mam nadzieję że to przez stres tylko nie pokoi mnie ten test te kreski były na prawdę słabe. słyszałam że gdy ma się podwyższoną prolaktynę to nie można zjść w ciążę

To tylko gadanie, można, zrób sobie badanie krwi i rozwieją się Twoje przypuszczenia, to kosztuje grosze a jest pewne, ja dodam, że moja ciąża to też wpadka, ale miła, bo teraz za nic w świecie nie wyobrażam sobie życia bez małego:)

Gość anulka017
jak pójdę do ginekologa powinien od razu powiedzieć mi po badaniu czy jestem w ciąży prawda ?

Gość dami36
myślę ze najpewniej będzie jak zgłosisz się do lekarza ale zrobisz badanie krwi bo jak to jest wczesną ciążą to test właśnie może pokazać ta druga kreskę bledsza a ile masz lat? Bo piszesz ze ciążą może być problemem

Gość anulka017
mam 17 lat

Gość hebjfbslgjhbalbgadbladga
według mnie jesteś w ciąży, dwa testy wyszły pozytywne, a to że druga kreska była bledsza wcale nie oznacza, ze test jest zły. Po prostu to wczesna ciąża :)

o Boże to rzeczywiście 17 lat to trochę za wcześnie, ja mam 27, i 4 miesiące temu urodziłam 1 dziecko;p ginekolog zrobi Ci usg dopochwowe i sprawdzi ewentualną ciążę, ale lepiej zrobić sobie badanie krwi, moja siostra była w 4 tygodniu ciąży i dziecko było tak małe, że aż nie zauważył, a dodam, że miała okres przez 3 miesiące....

Gość dami36
No to faktycznie jesteś młoda jeszcze. A zabezpieczaliscie się? Idź na badanie krwi myślę ze powinno wyjść już jak jesteś w ciąży... Ją też nie wiem co się ze mną dzieje okresu brak objawy a test negatywny ale ją za kilka dni będę powtarzała Zobaczymy co wyjdzie...:-)

było zainwestować w antykoncepcję, ile partner ma lat?

Gość anulka017
gdzie mam zrobić te badanie krwi i ile to mniej wiecej kosztuje ?

Gość anulka017
partner ma 22

Gość dami36
w każdym laboratorium tam gdzie się robi badanie krwi i inne badania

w jakiejś przychodni, koszt to chyba 20 zł, czy 30 nie pamiętam...

w jakiejś przychodni, koszt to chyba 20 zł, czy 30 nie pamiętam...

koszt to ok 20, 30 zł....tak było u mnie, mówisz, ze na dziecko jesteś za młoda a na sex to już dojrzała?

lepiej napisz kiedy uprawiałaś sex i kiey powinnaś mieć miesiączke....

Gość anulka017
10 dni przed miesiączką a miesiączkę powinnam mieć 12.06

Gość dami36
zgadzam się mtos jak już podejmuje się o współżyciu to należy być świadomym konsekwencji to co się robi... Albo stosować antykoncepcje. Rozumie w się nie zabezpieczaliscie?

To powtórz jeszcze może dziś test, bo wiadomo kiedy Ty go robiłaś, dodatkowo jak znowu pojawi się blada kreska to badanie krwi i bedziesz wiedziała,...

Gość anulka017
to jest nie możliwe miałam dni nie płodne poza tym uważam że to nerwy miałam sporo problemów ostatnio praktycznie codziennie byłam zdenerwowana. a jesli chodzi o wynik testu mi sie wydaję ze to przez tą drożdżyce albo te tabletki co brałam to też jest możliwe. poza tym prolaktyne mam wysoko wiec to nie mozliwe

Gość anulka017
ale test robiłam 13.06 to już by wykrył przedwczesną ciążę a był negatywny dziś rano robiłam i była ta bardzo słaba prawie że nie widoczna kreska

Gość hebjfbslgjhbalbgadbladga
a blada kreska pojawia się od razu czy robisz ten sam błąd co połowa panikar i patrzysz na test na przykład po upływie 30 minut jeszcze raz i nagle ją dostrzegasz?

dziecko kochane wszystko jest możliwe, a testy to co flamastrem Ci koleżanka pomalowała?, ja starałam się o ciąże 4 miesiące i zawsze sprawdzałam to testem, jak nie byłam to nie było ani śladu drugiej krechy, a jak zaszłam to pojawiła się mało widoczna druga i okazało się, że to dziecko, życzę Ci aby to nie była ciąza to dziecko nie powinno mieć dziecka, potem idz do ginekologa i przepisze Ci antykoncepcje, a nie uprawiacie sex bez wgląd na konsekwencje, rany,..

Gość anulka017
jedna kreska wyskakuje od razu i jest widoczna taka jaka powinna być po chwili właśnie pojawia się ta słaba

Gość dami36
zrób badanie krwi albo do gina idź i wszystko będziesz wiedziała...