Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebawem bede mama

Dlaczego ludzi tak bardzo obchodzi w jaki sposob urodze dziecko?

Polecane posty

Gość powiem im dosadnie
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyp jak Ty jesteś po cesarce,to ja jestem królową angielską :D :D :D :D chyba Cię jakiś weterynarz kroił, skoro nie wiesz z jakiej kroplówki dziecko dostaje sygnał, że się zaczynają skurcze :D :D :D I wolę nie pytać,który lekarz Ci powiedział, że jest to większe ryzyko dla dziecka. Albo lepiej zapytam, żeby na niego nie trafić.

Gość jajecznisia
A czy tu ktos.pytal,kto.ma jakie zapatrywania na jaki porod? autorka jest oburzona,ze o jej decyzjach dotyczacych jej dosc intymnych spraw niektore osoby dyskutuja jakby to byla ich sprawa.

Gość niebawem bede mama
no dokladnie to indywidualna sprawa kazdego wiec tym bardziej nie rozumiem tego niezdrowego zainteresowania forma porodu:O

Gość niebawem bede mama
i sie zaczyna wyzywanie od frajerek:O Kto jest frajerka? ja, ty czy kto? Nie umiesz sie normalnie wypowiadac?

Gość powiem im dosadnie
ojojo coś tam, nawet jeszcze nie rodziłaś, a śmiesz się wypowiadać? No i co, że masz męża chirurga? Czy jest także ginekologiem? Bo jeśli nie, to autorytetem w kwestii cc jest takim samym jak pielęgniarka z zabiegowego.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyp
powiem im dosadnie -> dziecko doucz się lepiej nie pisz bzdetów.... Wytłumacz mi królowo angielska w takim razie dlaczego wg KAZDEGO lekarza poród sn jest bezpieczniejszy? Słyszałaś o tym ze dzieciom po cc czesto nie opróżniają się oskrzela... Weź sie schowaj i nie podniecaj tak tą cesarką bo nie ma czym... ewnetualnie blizną która boli nawet po roku...

Gość jajecznisia
Moze i porod sn jest lepszy (ja tam sobie chwale),ale cc to nie jest jakies diabelstwo. Skoro mozna sobie ZYCZYC cc,to znaczy,ze jest to na tyle ok,ze mozna tak robic. a wy tu wszystkie po medycynie czy co?

powiem im dosadnie -> piszesz o ginekologu? A który ginekolog leci na dzień dobry kroić pacjentkę???? pomijając zagrozenie zycia matki lub dziecka?

jajecznisia-> ależ oczywiscie, ze nie jest diabelstwo. Ja żyje i 99% kobiet także. Albo bzdety że jest bezpieczniejszy to zawsze będą tylko bzdety...

Gość powiem im dosadnie
:D :D :D :D"wg KAZDEGO lekarza" nie no :D :D :D :D :D :D Oplułam monitor ze śmiechu :D :D :D :D :D Nie masz pojęcia o prawidłowo przeprowadzonym cc, widać ;) W czym mnie utwierdza tekst:"przepraszam z jakiej kroplówki dostaje sygnał? Ze znieczulenia czy jakiejś innej?" Zapytaj swojego lekarza, z jakiej ;)

Gość sdfgtyuioijhuygt
to jaki masz problem?? nie kłap ozorem to nie bedzie problemu... ludzie tak maja ze interesuja sie sprawami innych. ale ty im sama nie dostarczaaj info o sobie...

Gość niebawem bede mama
mam wiec rozumiec, ze 5 ginekologow z ktorymi ja rozmawialam gowno sie znaja, a jakas mama z kafeterii wie od nich lepiej co lepsze i zdrowsze. W koncu posiada pewnie tytul doktora nauk medycznych ze spacjalizaca ginekologiczna:D Co tam lekarze, sluchajmy jej:D

Gość głupota razi po prostu
"I wolę nie pytać,który lekarz Ci powiedział, że jest to większe ryzyko dla dziecka." hahaha jaki lekarz całe STATYSTYKI tak mówią a nie jakiś jeden pojedynczy konował, który chce przytulic parę złociszy na lewo... no ale każdy ma prawo wierzyć w co chce :P

Gość powiem im dosadnie
I w dodatku śmie się wypowiadać za KAŻDEGO lekarza :D :D :D :D

kur*a rozbawiłaś mnie do łez. Czekałam kiedy napiszesz właśnie taki tekst;-) Słyszałas o zespole mokrego płuca? Czy moze i Twoi lekarze weterynarii nie wspomnieli?

Gość powiem im dosadnie
Co ma piernik do wiatraka? Co mi z jakimiś płucami wyjeżdżasz, jakby w sn nie było takiego zagrożenia? A wytłumacz mi, dlaczego tak się dzieje, że jest takie powikłanie w cc? Potrafisz to zrobić? I poproszę te statystyki, które NFZ zamawia sobie, żeby zniechęcić do CC i nie dawać na to kasy.

Gość jajecznisia
Ja ci tylko powiem,ze czego sama ludziom nie powiesz,tego nie beda wiedziec. Ja bym na twoim miejscu mowila -termin mam wtedy i wtedy i wiecej nic. jak bedzie tekst -obys tylko nie miala cesarki,to mozna odpowiedziec -yhm,tak,yhm,wysluchac wykladu teoretycznego (nie o tobie ,to osoba o tobie nic nie wie),spytac o jej porod i juz odplywacie na inne wody

Gość an2anet
ja pierwsze cc miec musialam - zatrucie ciazowe,stan przedrzucawkowy drugie cc bylo na zyczenie, tzn tez wyszlo mi zatrucie ale lekarze mnie pytali czy cc czy sn wiec powiedzialam ze cc jedni mnie popierali inni mowili ze poród sn to lepsze nawet lekarze mowili ze porod sn jest lepszy dla dziecka a ja swoje wiec sie nie przejmuj niech gadaja powodzenia sił i duzo duzo zdrowka dla ciebie i niuni

No to zapytaj właśnie tych pięciu ginkokologów co to jest zespół mokrego płuca. Własnie widać jak duzo wiesz powikłaniach po cc;-)

Gość jajecznisia
Moze dlatego,ze jak sie pluca przez pochwe przeciskaja,to w nich sie juz nic nie zmiesci :) ani kropelka

powiem im dosadnie -> wszędxzie trzeba wywietrzyć spisek;-) Nawet przy opinii lekarzy;-) No no. Nie mam pytań.

Gość powiem im dosadnie
Ja nie pisałam o pięciu ginekologach, pani mądralińska. A to powikłanie występuje, jak jest cc przeprowadzany nieprawidłowo, czyli na zimno. Czyli bez tej tajemniczej kroplówki, która daje dziecku sygnał ;)

Gość głupota razi po prostu
zapytaj lekarza weterynarii jak się z wujka google korzysta :D

Gość kokoko kokokokoko
Powiem tak... Ludzi nie powinno obchodzic to w jaki sposób rodzisz dziecko bo to ty rodzisz i to twoja sprawa i twoja decyzja. Nie przejmuj sie tymi uwagami jakos strasznie bo zobaczysz ze po porodzie wszyscy beda udzielali ci tak samo duzo madrych porad i podpowiadali jak wychowac najlepsze dziecko na swiecie. Taka juz ludzka natura. Ja jestem calkowicie przeciwna cesarkom na zyczenie ale nie przeszkadza mi to ze ktos inny sie na nie decyduje. Kazdy ma wolny wybór. I w gruncie rzeczy potrafie zrozumiec dlaczego ktos woli rodzic przez cesarskie ciecie. Nie mysle ze to jakas straszna tragedia ze ktos nie chce rodzic naturalnie. Kazdy ma swoje powody. Ja mialam okropny poród naturalny ale drugi raz tez mam nadzieje bedzie naturalnie bo jestem w pelni swiadoma czym jest cesarka, jakie sa jej konsekwencje, dlugo i krótkofalowe nastepsta, zagrozenia, ewentualne powiklania. Nie jest prawda ze cesarka to nic powaznego. Po prostu przywyklismy wszyscy do CC jak do wyrywania zebów, nadal jest to jednak operacja w pelnym tego slowa znaczeniu. Ja wiec wole próbowac naturalnie ze znieczuleniem a cc zostawic jako wyjscie awaryjne.

dziecko zespół mokrego płuca jest spowodowany słabym uciskiem na klatkę piersiową. Ponieważ dziecko nie przechodzi przez kanał rodny - ucisku nie ma. I nie ma to związku z żadną kroplówką. Pani mąrdalińska... Mam rozumieć że jesteś położnikiem? Jeżeli tak to trzeba wyjeżdząc z tego kraju skoro takie konowały maja nas leczyć.

Gość niebawem bede mama
no i co ze sa powiklania po cc? Po sn nie ma? Mam znajoma, ktora ma dziecko klaeke dzieki rodzeniu sn. Powiklania i ryzyko jest zawsze. Nie wiem co to wiec ma do rzeczy i tematu:O

Gość do powiedz im dosadnie
Dlaczego krytykujesz wszystkie matki rodzące sn i uważasz wyższośc cc? Przecież to sprawa indywidualna kto i jak chce,a póki co niczym się nie różnisz od tych matek, które wychwalają sn pod niebiosa :O

niebawem bede mama-> bo każdym porodzie mogą być pwikłania i nikt tego nie neguje. Ale pisanie że cc jest bezpieczniejsze to brednie i tyle w temacie.

Gość powiem im dosadnie
:D Do czegoś Wam się przyznam ;) Moje wpisy, to prowo :D Sorry, pierwszy raz mi się zdarzyło tak pisać i nawet fajnie się bawiłam :P Co do tematu, to owszem, miałam cc, inaczej dziecko by zmarło, czułam się dobrze i... Na 90% nie urodzę nigdy naturalnie, bo mam problemy anatomiczne z szyjką, po prostu nie puści dziecka, nie ma rozwarcia, jest jakby przegrodzona. Chciałabym urodzić kiedyś naturalnie, nie będzie mi to dane... Ale dziękuję za cc, bo inaczej i ja i dziecko byśmy nie żyli dziś.🖐️ Autorko, trzymaj się.