Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hanna .llll

nieplacony abonament- strasza komornikiem

Polecane posty

Gość hanna .llll

kto jest w podobnej sytuacji? jak sie na nich wypiac? oplacam tv na karte i uwazam ze to wystarczy

Gość maturks4
A w jakim trybie się do ciebie przyczepili? Szpiega nasłali?

Gość Romcio reżyser
skarbówki bedą ściągać w trybie egzekucyjnym

Gość wpłać im 5zl
dłużnika, który wykazuje dobra wolę nie mogą ruszyć :P

Gość Romcio reżyser
mogą niestety to tak jakbyś wpłacił 5 zł na mandat :P bo one tez są egzekwowane przez skarbówki w trybie egzekucyjnym ale co szkodzi próbować

Gość suczamała
obejrzyj sobie "zawody 24 " odcinek o windykatorach i komornikach tak naprawdę mogą Ci gówno zrobic 🖐️

Gość hanna .llll
a to nie glupie z tym 5zl :D mialam ksiazeczke ale Tusk szmaciarz powiedzial zeby nie placic to przestalam :P no i naroslo 1500zl uwazam, ze to oni powinni mi placic za to ze ogladam ich reklamyy!

Potwierdzam ,ze skarbówka ściga znajoma miała tak samo ,w czwartek pismo z us dostał jej zakład pracy a w piatek dopiero koleżanka otzrymała list informujacy ,ze wchodza jej na pensje.

Gość no to tyle
nie mam zamiaru płacić. nie wpuszczam nikogo do domu. urząd skarbowy czy poczta mogą mi naskoczyć. buahahahaha :classic_cool:

Gość muszka8u7ujf
abonamentu nie placi sie za telewizje, tylko za fakt posiadania TELEWIZORA. mozesz go nawet nie ogladac, moze on stac w piwnicy, ale jesli masz to placisz. nie wiem czego od nas oczekujesz? jesli straszyli cie komornikiem to jak nie zaplacisz, mozesz miec pewnosc ze ci siadzie na wyplacie

Gość suczamała
a może ona nie ma wypłaty ? obejrzyjcie sobie te "zawody 24" komornik was ściga, ale do czasu , bo on tez musi coś zarobic, jak nie dajecie się złapać to oni sobie odpuszczają bo nie mają z was kasy więc trzeba się dobrze ukrywać tylko :D

Znajoma moja pracuje na umowe wiec namierzyła ją skarbówka bez problemu ..Też miała cos ok 1500 zł do spłacenia ,musiałaś kiedyś załozyc ksiązeczke rtw że Cie namierzyli

Gość fvdfsdf
najpierw kierują sprawę do windykacji, później sąd, dostajesz wyrok i komornika. wchodzi do domu i egzekwuje należności.

Gość trollo
bo nie wystarczy przestać opłacać abonament. Jeżeli miałaś zarejestrowany odbiornik trzeba go najpierw WYREJESTROWAĆ a potem przestać płacić. Jedyne wyjście teraz to zapłacić, wyrejestrować i dopiero mieć spokój (nie wpuszczać do mieszkania nikogo, kto może stwierdzić, że nadal masz tv). I najlepiej zapłać sama bo koszty egzekucji komorniczej to 40% (chociaż akurat nie jestem pewien kto je pokrywa)

Gość bhkuy
a kto placi abonemant - wlasciciel mieszkania czy wynajmujacy?

Gość bezimienna dziewczyna
Ja się rok temu przeprowadziłam do swojego mieszkania i nie zarejestrowałam tv...

Gość fvdfsdf
koszty komornicze i sądowe pokrywa pozwany

Gość wpłać im 5zl
dokładnie ściągnąć mogą coś jak ktoś ma etat! ja na szczęście nie mam i mogą mi nagwizdać :P a TV po prostu nie rejestrowałam i jest git nie mam żadnych długów... a Tv i tak nie oglądam bo to chłam tylko czasem coś na DVD więc nie czuję że jakoś naciągam.

Gość pocztówkaaaa
Ja ci dobrze radze -zaplać. Pamietaj odesetki cały czas ci rosna. Dobrze kolega wyzej powiedział, twój bład- trzeba wyrejstrować zeby nie płacic. Ale jak wpadną ci na chatę bedziesz miała tv lub chociazby antene na balkonie.mają prawo ukarać cie! kara 3000zl .

Gość fvdfsdf
Nie rozumiecie. Komornik egzekwuje dług na podstawie wyroku sądowego. Jeśli ktoś jest zarejestrowany to najprostszą drogą jest wejście na konto, w drugiej kolejności zabierają ewentualny zwrot podatku. Jeśli nie, to pakuje Ci się do domu i Twoja własność idzie na licytacje.

Gość bezimienna dziewczyna
Za moją kasę nie będą pławić się w luksusie gwiaździny od siedmiu boleści. Jak słyszę o wysokości ich kontraktów gwiazdorskich to krew mnie zalewa. Mówię NIE.

Gość wpłać im 5zl
nie, jak przychodzi do domu, to pyta w pierwszej kolejności "czy będziesz spłacać" i trzeba wtedy powiedzieć że bardzo byś chciała ale nie masz kasy i bla bla bla... wtedy Ci proponuje raty i jak się zgodzisz, to zapłacisz jedna i masz spokój.... miałam tak kilka razy z mandatem.

Gość fvdfsdf
nie, nie da Ci spokoju. To są pieniądze. Ich pieniądze. Będą je egzekwować. Wiem jak funkcjonują kancelarie komornicze.

Gość wpłać im 5zl
ja jakoś mam spokój w życiu jeszcze całej kwoty nie zapłaciłam, np, za mandat.

Gość fvdfsdf
Bo raz, że procedury troche trwają, a dwa niestety jest tak, że wezwania i egzekucje są nie po miesiącu czy dwóch od upłynięcia terminu, tylko po latach, zaraz przed tym kiedy rachunki czy należności mają się przedawnić. Dlaczego? Dlatego, że latami rosną Ci ogromne odsetki. Tak więc spodziewaj się wezwania za parę lat, kiedy już o tym pamiętać nie będziesz i w żaden sposób niczego nie udowodnisz, bo jak? Po 5 latach?!

Gość fgsgg
myslicie ze takie madre jestescie i ze wystarczy nie wpuszczac? po jakims czasie komornik ma prawo przyjsc z policja itp i wywazyc drzwi do mieszkania, mojej sasiadce tak zrobili. wyniesli jej z mieszkania prawie wszystko, lacznie ze starym fotelem

Gość wpłać im 5zl
od mojego pierwszego mandatu minęło 13 lat i dalej nic.

Gość wpłać im 5zl
fgsgg> pewnie nie chciała spłacać, trzeba wiedzieć co mówić po prostu... zawsze trzeba wykazywać tzw "dobrą wolę" czyli chcę spłacać, ale mam ciężka sytuację i nie mam jak... no i najlepiej mieć jak najmniej na siebie w tym kraju :P

Gość suczamała
no bardzo dziwne rzeczy opowiadasz z tą policją luknijcie te zawody 24 i zobaczcie co tam mówią bardzo sługo ścigają ludzi, dzwonią itp , wysyłają listy, robia podchody a jak ktoś się ukrywa i nie daje się złapać to odpuszczają bo nie mają kasy z takiego dłużnika, wręcz przeciwnie, każdy telefon czy list to koszty

Gość wpłać im 5zl
to przecież oczywiste, że każdy łącznie z komornikiem kalkuluje co mu się opłaca....