Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fvgrdlvgkevg

Problem z zębem.. Pomożecie ?

Polecane posty

Gość fvgrdlvgkevg

Mam od marca założony aparat bihelix. Odkąd zostały zacementowane na moich 6-stkach pierścienie zaczęłam mieć problem z górną lewą 6, która już kiedyś była plombowana.. zaczęło się od niewinnego bólu, później coraz mocniejszy.. aż taki, że nie umiałam wytrzymać. I zrobiono mi na nim kanałówkę. Minęły z 2 miesiące i znowu ból powrócił.. 2 razy większy. Mam dziwne wrażenie, że dociskając zęba on wchodzi mi w dziąsło a puszczając go, opada.. zrobił się trochę chwiejny ale to podobno od aparatu. Byłam zrobić zdjęcie rtg.. z tym zębem jest wszystko ok. Nie ma stanu zapalnego a kanały są dobrze wypełnione. Tak więc co może być przyczyną tak tkliwego bólu? Ja go tylko trochę dotknę i już boli.. Aż mnie głowa rozbolała..

Gość fvgrdlvgkevg
Doradzi ktoś co jest grane, dlaczego tak się dzieje? :( ja już nie mam sił

Gość fvgrdlvgkevg
Dentysta tak jak napisałam powiedział, że tam nic złego się nie dzieje. Jestem umówiona do niego na poniedziałek bo dzisiaj już nie dał rady mnie przyjąć, tylko rzucił okiem na zdjęcie. Powiedział, że to może być od 8, która mi wychodzi, ale ta 8 mnie nie boli... A ta 6 jest przecież już martwa :( teraz jadłam czereśnie i przez zapomniałam się i ugryzłam tą lewą stroną to myślałam, że się skręcę z bólu w tej 6

Gość fvgrdlvgkevg
?

Gość fvgrdlvgkevg
hm ? :(

Gość skopolondia
mi dentysta powiedział, że zęby po leczeniu kanalowym nie nadaja się do aparatu no ale to bylo kilka lat temu

Gość fvgrdlvgkevg
ale tam jeszcze nie było kanałowego leczenia jak założono mi aparat, dopiero później zaczęły się problemy :(