Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idia227

Czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Gość idia227

Od około 2 miesięcy mam dziwne upławy. Są rzadkie i przeźroczyste jak woda, ale pojawiają się też czasami równocześnie z nimi takie białe gęste. Myślicie że to może być objaw ciązy? Dodatkowo gdy wstane wcześnie rano mam straszne zgagi. Bolą mnie piersi nawet długo przed okresem. Mam wrażenie że powiększył mi się brzuch, ale to moze byc tylko przewrażliwienie bo cały czas o tym myśle. Dodam jeszcze że biorę tabletki antykoncepcyjne i mam okres. Mimo wszystko sie boję. Co o tym sądzicie?

Gość bezszczelność nie zna granic
Idź koniecznie do gina,bo to pewnie grzybica.

Gość idia227
Myślałam o tym, ale czy to moze byc grzybica skoro nic mnie nie swędzi ani nie boli? I co z tym brzuchem? Co jesli faktycznie rośnie?

Ja złapałam grzyba na patologii ciąży-też nic mnie nie swędziało. Kup jutro test-zawsze jakaś apteka jest czynna. Ale jeśli bierzesz tabletki ygodnie z instrukcją i nie było żadnych wymiotów,biegunek itp to nie jesteś w ciąży. Mi brzuch zaczął rosnąć na początku 5 miesiąca. Albo masz wzdęcie,albo zbierasz wodę przed okresem. Dla pewności zrób test i zapisz się do gina. I jeśli to grzyb to wstrzemięźliwość do czasu wyleczenia.

Gość idia227
Seksu z moim facetem nie uprawiam i tak praktycznie od kiedy mam te upławy (choć nie z tego powodu...). Troche mnie uspokoiłaś bo wolę mieć grzybka i go wyleczyć niż dziecko, przynajmniej w tym momencie. Mogłabyś mi jeszcze powiedzieć ile leczy się taką infekcje i w jaki sposób?

Leczy się ja w taki sposób, że idzie się do lekarza a on sprawdza cóż to za badziewie się przypltało i przepisuje leki...

Zależy od nasilenia. ja miałam pojedyncze komórki w badaniu, więc dostałam tylko maść clotrimazol i po 7 dniach było ok. Ale dziewczyna która ze mną leżała dostawała jakieś tabletki doustne,maść i coś dopochwowego przez 3 tygodnie... pamiętaj-nie siada się na kibelku-nigdzie poza domem. U obcych czy w szpitalu na narciarza. Tyle,że mi ciężko było w 7 miesiącu i raz jeden jedyny nie wzięłam podkładow na toaletę i zonk :(

Dokładnie tak jak Kropelka napisała-pójdziesz do lekarza,zrobi wymaz i dobierze leki.