Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papierowa

OOBE

Polecane posty

Gość papierowa

Zna ktos? Macie jakies doswiadczenia? Wczoraj wieczorem probowalam, chyba bylam blisko osiagniecia tego stanu.

Gość kobieta8338932
na forum strony paranormalne.pl jest mnostwo ludzi ktorzy tego probowali, ja sie troche boje :)

Gość dark energy;
w dzieciństwie miałem raz coś jakby prawie oobe, z którego zaraz przeszedłem do ld

Gość papierowa
ja nie spalam, bylam swiadoma i mialam lekki paraliz. slyszalam w glowie jakis dzwiek, ale nie pisk. troche sie balam, a pozniej albo mi przeszlo albo zasnelam, nie pamietam. a to byl moj pierwszy raz, kiedys ze 2-3 razy probowalam, ale to bardzo dawno.

Gość dark energy;
ja paraliże i ld w dzieciństwie miewałem bardzo często

Gość kobieta8338932
ja nie probouje, boje sie ze mnie to potem bedzie przesladowac, jakies paralize senne masakra. wejdz na paranormalne.pl tam znajdziesz spoor informacji o OOBE.

Gość papierowa
po czym to poznac zeby miec pewnosc? ja chyba nie do konca w to wierze, chociaz wierze

Gość papierowa
ja w trakcie rozluzniania sie juz czulam wibracje...

Gość dark energy;
ja wtedy przed uczuciem unoszenia się nie miałem żadnych wibracji, nie musiałem się nawet jakoś specjalnie rozluźniać, po prostu położyłem się i już, ale tylko raz mi się aż tak zdarzyło

Gość papierowa
i poptem sobie ,chodzilas, i robilas co chcialas? czytam na tym forum, ale tu moge o wszystko wypytac bez rejestracji ;)

Gość W RAMACH LUCID DREAM
===== TO JEST SEN ===== SPRÓBUJ COŚ PRZECZYTAĆ

Gość dark energy;
może i sen, nie wiem, mówię tylko, jakie miałem uczucie

Gość MOŻE WŁAŚNIE ŚNISZ !
ZRÓB TERAZ TEST RZECZYWISTOŚCI !

Gość dark energy;
"MOŻE WŁAŚNIE ŚNISZ ! ZRÓB TERAZ TEST RZECZYWISTOŚCI !" a może nie istnieje sen, mam pewną hipotezę, ale to nie ten temat

Gość papierowa
napisz, to ciekawe!

Gość MOŻE WŁAŚNIE ŚNISZ !
a może życie nie istnieje, wszystko to sen 🖐️

Gość dark energy;
być może, to co wydaję się być snem dzieje się naprawdę np. w jednej z równoległych rzeczywistości, lub w całkiem innej części czasoprzestrzeni, gdzie mogą panować zupełnie inne prawa fizyki podczas "zasypiania" kwantowa świadomość (dusza) opuszcza ciało i wędruje np. do równoległej rzeczywistości, gdzie na chwile podpina się jako świadomość podrzędna do osoby śniącej, ale tej znajdującej się w tamtej rzeczywistości, a gdy się budzimy świadomość że tak powiem, wraca na swoje miejsce ale to tylko hipoteza

Gość dark energy;
jeżeli wszystko, co człowiek postrzega byłoby snem, to by oznaczało, że człowiek w ogóle nie widzi, jak wygląda rzeczywistość, ale ciekawe, bo byłoby znacznie więcej zagadek do rozwiązania

Próbowałem. Osiągnąłem stan przed OOBE, po jakimś czasie zaczął mnie sam nachodzić - budziłem się nad ranem i zamiast ponownie zasnąć to wchodziłem w ten dziwny stan (nie był to paraliż senny, ten miałem kilka razy i to zupełnie coś innego). Co do samego OOBE to może raz albo dwa, nie jestem pewny, ale no raz chyba mi się rękę udało "wyjąć z ciała" :D

Gość papierowa
ciekawe, tez o tym myslalam. a jesli sny sa rownoleglymi rzeczywistosciami, a mi kolejna noc sni sie ta sama osoba, z ktora tu nic nie mialo prawa sie udac, a tam jednak to fajne ;) mozna skozystac ze wszystkich mozliwosci

Gość rehsritfr
ja probowalam. Ale tez bylam blisko. i raz wydaje mi sie ze prawie wyszlam. ale prawie robi roznice. Wez sobie wyprobuj takie nagranie na youtube medytacja swiatla sie nazuywa. chyba z godzine trwa. to pomaga wychodzic. niezly odlot.

Gość rehsritfr
a jeszcze powiem ci tak . ze strasznie rece mnie bolaly . w ogole cale cialo. ale najbardziej rece i takie drzenie. sprobuj z tym nagraniem. tam jest tak ze sie liczy i schodzi schodami na dol a potem samo sie jakos rozplywa i tez wychodzi sie z ciala. Ja mialam wrazenie jakbym zostwila wszytko i byla gdzies obok. Ale wiem ze inni widza swoje cialo jak wychodza. tego nie doswiadczylam. troche trudne to jest. I tzreba cwiczyc dlugo.

Gość papierowa
a mam takie pytanie.. czy to co widzimy w oobe lub ld to to co sobie wymyslimy czy jest wplyniete ,z zewnatrz,? np. rozmawiam z kims. to co od niego uslysze to ja wymyslilam czy on by tak powiedzial?

Gość rehsritfr
nie mam pojecia. ale gdybysmy to sami nawet wymyslili to i tak niezly odlot. chociaz przez takie doswiadczenia , mam wrazenie ze po smierci zostaniemy. tzn cialo sie nie liczy. tylko ta swiadomosc. bo to chyba o ta swiadomosc chodzi.

Gość rehsritfr
czyli swiadomosc moze sie wyrwac z naszego ciala. nie wiem czy wiesz o czym mowie. ale zaczym abardziej tez pojmowac ten mechanizm . im bardziej sie w tym zaglebiam. no cos musi byc. Wiesz ja kiedys mialam taka krytyczna sytuacje ze mialam smierc kliniczna. ale nic nie pamietam. lekarze mi powiedzieli. nie idzialam zadnego tunelu. ale jak zaczelam praktykowac oobe to inaczej to widze. i nie chodzi o tunel. ale cos jest wiecej. to nawet nie trzeba w boga wierzyc. Wierzyc trzeba w SWIADOMOSC. rozumiesz mnie?

Gość dark energy;
w ld można zapewne stworzyć całkowicie swój własny świat, ale to trzeba być w tym mistrzem w oobe to co się widzi, to przypuszczam, że to co nas otacza

Gość papierowa
niebardzo... ja lubie patrzec na wszystko naukowo, ciezko mi uwierzyc w istnienie smiadomosci, ktora sie wyrywa. wydaje mi sie ze to wyobraznia, chociaz chcialabym zeby bylo tak jak piszesz.

Gość papierowa
zalozmy, ze w pokoju stoi duch zmarlego. czy dzieki oobe go zobacze?

Gość rehsritfr
ld to sie samemu ''robi''. to taki swiadomy sen ze sam nim kierujesz. ja mam to czesto. i ja cos mi sie nie podoba to steruje tym snem tak zeby bylo pod moje ''widzimisie''. czyli jak np sni mi sie ze ktos zabija moja rodzine. to ja swiadomie wracam do poczatku zeby bylo inaczej. I steruje tym snem.