Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agrema

Ewa Farna - co uwazacie o tej piosenkarce?

Polecane posty

Gość Agrema

Młoda, utalentowana. Ma wlasny styl i jest ladna (moje zdanie). Nie podoba mi sie to, ze sama nie pisze swoich piosenek.

Gość kobieta8338932
wedlug mnie jest wprost sliczna. Mieszkam w polskim Cieszynie i do jej rodzinnej Wędryni mam naprawde bardzo blisko. Jezdzimy tam czasem na pizze, jest bardzo dobra:) mam sporo znajomych Czechów, Ewa w wielu wywiadach podkresla ze jest Polka a jej jezyk ojczysty to jezyk polski. znalam ją jeszcze zanim w Polsce zyskala popularnosc. Bardzo fajna dziewczyna.

Gość Swayy88
Może i fajna ale odpowiedzialna już mniej...

Gość to ona jest czeszką czy polką
jak to jest z nią? Jedno z jej rodziców to Czech czy jak?

Gość kobieta8338932
jest Polką i wszyscy w jej rodzinie to Polacy. Matka Polka ojciec Polak, wszyscy dziadkowie i pradziadkowie to Polacy. Po prostu kiedys przesuieto granice i tak to sie stalo ze znalezli sie w czechach. pare dni temu bylam po czeskiej stronie obok jej szkoly, cykalam fotki akurat bo ktos mnie prosil :) jak chcecie to wam moge wyslac tylko podajcie emaile

Gość problemowa analowaaa
Acha to dlatego.. a ona urodziła się po tej przesuniętej granicy? To po wojnie ją przesunęli czy kiedy? W jakiejś gazecie ją opisali jako czeszkę tak to jest ładna dziewczyna

normalna, bez większego polotu, za parę lat i tak każdy zapomni bo na jej miejsce wskoczy kilka innych..zachwycać to się można np Anną Marią Jopek ale nie wytworem dzisiejszego szoł biznesu :/ a swoją drogą to nieodpowiedzialna gówniara

Gość kobieta8338932
przesuneli ją chyba w 1920, potem przed wojną Polacy zajeli spowrtoem te tereny (wykorzystali sytuacje), ale po wojnie zaolzie zostalo przyznane Czechom. rodzina Ewy mieszkala od zawsze w tamtych okolicach. Tylko tamte tereny przechodzily z rak do rak, raz czeskich, raz polskich. znalazlam dla was stary wywiad po czesku, mysle ze sporo zrozumiecie, Ewa opowiada o rodzinie o tym ze czuje sie Polka i o tym ze chcialaby miec jeszcze wiecej napisow po polsku w Wedryni http://alik.idnes.cz/farna-zazpivala-rodne-vendryni-dmh-/alik-alikoviny.asp?c=A080604_071353_alik-alikoviny_mrk

Gość kobieta8338932
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zaolzie tutaj mozecie przeczytac jak ksztaltowaly sie granice i jak sie zmienialy. W Cieszynie na ulicy Czesi pomieszani sa z Polakami, niektorzy mowia bardzo dobrze po polsku. Ostatnio zaczepily mnie dziewczyny bo o cos pytaly, myslalam ze to Polki, ale zdradzily sie akcentem :)

Gość DDaarrppp
Osoby, ktore ja krytykuja, sa po prostu zazdrosne. Ewka nie przejmuj sie