Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po operacjiii

goraczka po operacji blagam

Polecane posty

Gość po operacjiii

mialam w tamten poniedzialek przeprowadzana operacje, dzis mam prawie 39 st goraczki, wzielam ibuprom 4 h temu, powoli rosnie, co to moze byc?

Gość po operacjiii
przyznam ze jak tylko wrocilam do domu ze szpitala, zaczelam wychodzic na krotkie spacery, miejsce operowane mi od tego spuchlo, dzis nigdzie nie wychodzilam

Gość po operacjiii
ale pierwszy raz sie moglam wykapac pod prysznicem, potem wyszlam zapalic ale nic mi nie bylo

Gość oficjalna
też mi się zdaje ze to jakaś infekcja, leć do lekarza. a jeśli możemy wiedzieć.. to co to za operacja była?

Gość po operacjiii
to byla abdominoplastyka, wyciecie nadmiaru skory z brzucha, lekarz jest w tym momencie 300 km ode mnie a ja wariuje

Gość jvijd
to moze byc wszytsko poczwaszy od niegroznej infekcji po sepse, jak ci znowu urosnie to zasuwaj do lekarza

Gość po operacjiii
z blizna nic sie nie dzieje, ladnie sie goi wszystko, infekcja w srodku? a jak sie kurwa sepsa zarazilam?

jak najszybciej do lekarza - jakas infekcja ja mialem w srode zeszla i wczoraj tez polecialem bo mialem goraczke . dadza ci antyiotyk a jak ci leci z rany cos to wyczyszcza i bedzie ok.mi zarazili gardlo po intubacji tak ze nie mowie prawie i migdalki mam jak cytryny

Gość ja szukam asa
nie musisz przeciez jechac do swojego, idz do ktoregokolwiek

Gość po operacjiii
goraczke mam praktycznie od tygodnia, ale dochodzila max do 37,5 stopnia, bralam ibuprom 2 razy dziennie i przechodzilo, nie przejmowalam sie bo lekka temp po operacji to normalne, ale teraz jest 38,5 od 4 h

w szpitalu cie sepsa mogli zarazic jezeli masz antybioty np augmentin w domu to wez wez nie ibuprom tylko pyralgine a nawet na pogotowie mozesz isc jak nie mozesz isc to zadzwon karetk ma po operacji obowiazek przyjechac

Gość ja szukam asa
sepsa nie jest chorobą zakaźną :O boze, jaka kretynka 😴

Gość ja szukam asa
andrzej ty wiesz co piszesz? jestes widac takim samym idiotą jak autorka. nigdy nie bierzcie antybiotykow bez konsultacji z lekarzem :O

Gość po operacjiii
ale w szpitalu bylam 4 dni po operacji, wszystko w porzadku, zadnej goraczki, dopiero jak wrocilam do domu i zaczelam "chodzic" na spacery i jarac fajki

no nie jest zakazna ale powstaje na skutek zakazenia w szpitalu- domyslne skroty tu sie stosuje a od kretynek nie ma sie co wyzywac

na pewno nie zaszkodzi sobie a pomoze jak wezmie w momencie infekcji podstawa jest szybkie dzialanie a augmentin to penicylina no chyba ze ktos jest na nia uczulony

Gość po operacjiii
nic ponad to mnie nie boli, oprocz glowy od goraczki, blizna sie ladnie goi. czyli to na pewno nie sepsa?

Gość po operacjiii
nie jestem na nic uczulona, antybiotykow zadnych w domu nie mam, nie chce jechac do szpitala, sluzba zdrowia mnie wysmieje kurwa mierzylam, caly czas 38,5 i ani drgnie!

Gość jedz do szpitala
na ostry dyzur. Moze faktycznie jakis pozn stan zapalny po operacji

Gość ja szukam asa
moze by sepsa, sepsa nie musi powodowac paprania sie rany

Gość po operacjiii
nie jade do szpitala, pierdole, siedze i rycze jak cipa, a nie moze to byc z przemeczenia np? bo mialam kurwa w domu lezec a mi sie wychodzic zachcialo

Gość ja szukam asa
ja bym na twoim miejscu zadzwonila na pobliski dyzur lekarski, jesli to pogotowie tylko to na pogotowie i doradz sie dyspozytorki co robic. a nie na kafe piszesz i jeszcze posluchasz doradzajacych idiotow pokroju andrzeja z uk (z calym szacunkiem ale chyba niewielkie masz pojecie o ludzkim zdrowiu i chorobach 🖐️)

Gość ja szukam asa
andrzej ale skad wiesz czy DANY antybiotyk dla niej jest wskazany? przeprowadziles wywiad lekarski, znasz historie choroby?! nie, wiec nie doradzaj!

dlaczego ma cie wysmiac? ja wczoraj pojechalem do lekarza a byl strajk lekarzy w uk i pomimo tego skierowalu mnie do takiej placowki gdzie mnie na bank przyjma i przyjal mnie lekarz zbadal moja rane zbadal mnie zauwazyl ze dziwnie mowie i zobaczyl ze mam migdaly wielkie i dal leki i powiedzial ze po intub acji mnie zakazili jakism swinstwem na szczescie odpuscilo juz troche dzisiaj i tem nie mam i nikt mnie nie wysmial a nawet pomimo strajku mnie przyjeli bo uznali ze tydzien po operacji to przypadek pilny tyle ze musialem na drugi koniec miasta zasuwac tramwajem bo samochodem nie jezdze jeszcze

Gość jedz do szpitala
dziewczyno, nie wydurniaj sie tylko jedz. Andrzej antybiotykow na wlasna reke sie nie bierze. No zesz kurcze w cywilizowanym swiecie zyjemy, szpitale sa otwarte 24 godziny a panna z goraczka po operacji pyta sie na forum co inni sadza.

Gość jvijd
sepsa jest czesto jak organnim jest oslabiony np po operacji. pociesze cie i ci powiem ze watpie ze to akurat sepsa(nie bylas chora przewlekle), no ale jak goraczkujesz to nie lepiej jechac na pogotowie czy tam na izbe przyjec?? ibuprom zawiera skladnik przeciwzapalny wiec nic nie zaszkodzi jak sobie wezmiesz. moze byc tez pyralgina, a co do antybiotyku, to tak sie sklada ze akurat kiedys sobie sama zaaplikowalam bez konsultacji z lekarzem bo bylam zagranica i bylam chora, i gdybym antybiotyku nie wziela to nie wiem czy bym tu jeszcze z wami pisala wiec nie pierdziel glupot ze tylko po konsultacji.

ale penicylina jest najbardziej uniwersalnym antybiotykiem i moze powstrzymac namnazanie zaszkodzic nie zaszkodzi a moze pomoc. w takiej sytuacji tak sie robi

Gość ja szukam asa
nie zaszkodzi? a wiesz potrafia byc silne reakcje na penicyline? andrzej, ty naprawde nie wiesz co piszesz, zamilknij już 💤

oczywiscie ze mozna w takiej sytuacji mozna dlatego napisalem ugmentin bo to jest najprostszy antybiotyk !!!!! kiedys tylko penicylina byla ja nie mowie a ojakis skomplikowanych lekach, unidoxach dalacinach czy innych, augmentin jest bezpieczny

napisalem ze jesli nie jest uczulona na penicyline a to chyba kazdy wie kto jest uczulony wiec prosze czytac ze zrozumieniem