Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgtyuidrtyuio

Dlaczego w dzisiejszych czasach panuje moda na chudosc

Polecane posty

Gość hgtyuidrtyuio

przeciez kobeita powinna miec jakies krągłosci

Gość jvijd
to tylko twoje zdanie, inni moga miec inne, a ty nie masz monopolu a wylaczne mowienie prawdy wiec darujs obie takie teksty

Gość djfhfyuhed
to jest troche bez sensu pytanie. to tak jakbys zadal pytanie typu, dlaczego modne sa spodnie rurki. Projektanci , gazety nakrecja ta mode. W ogole dla mnie pojecie jak '' moda'' nie istnieje. Czlowiek sam wie w czym i w jakiej wadze czuje sie dobrze. Najlepiej zyc w zgodzie ze samym soba. A nie ogladac kolorowe gazety. Od tego mozna zwariowac i kompleksow sie nabawic. A to jest marketing.

Gość agtaaaaaaaaaaaa
a ja uwazam ze autor ma racje co 2 laska sie odchudza

Gość turystkaaaalll
ja byłam w muzeum i widziałam na obrazach to w wiekoszosci okresów historycznych była moda na chudosć tylko niekiedy grubaski były moddne - za rubensa, renoira, i kawałek cycatek z grecji i rzymu :) tak to wiekoszość promowanych slicznotek byla chuda

Gość jvijd
ale zdaje sie ze autorka potepia chudosc a chwali kraglosci, czyli z jednej skrajnosci w druga. a kobieta powinna byc szczupla!

Gość djfhfyuhed
ja uwazam ze to pytanie bez sensu. na forum nie dostanie odpowiedzi na nie. Jezeli jest przeciwna temu powinna zaprotestowac. Pytania sa zbedne. Bo odpowiedz jest tez prosta. Niby ja tos chudy to zdrowszy, a to nie do konca tak jest. Gdyz karmieni jestesmy gownem. Mozna dyskuotowac na ten temat , a i tak nie zmienimy tego. Uwazam ze czlowiek madry , sam wie co jest dla niego dobre i nie idzie za tlumem. Reszta oglada gazety, i na tej podstawie buduje swoj swiat. Sami wiemy ze to nie jest dobre dla nas. Teraz liczy sie byc chudym i z grubym portfelem. A gdzie w tym wszytskim czlowiek? Nie ma , ale jest cos innego. antydepresanty gdybys sie zle czula.

Gość do turystki i innych - robili
eksperyment, ubierajac Wenus z Milo ( symbol piekna przeciez) w ciuchy - wygladala jak mocno gruba baba. Nie wspominajac o slynnym posazku Wenus z Willendorfu:) Mysle,ze teraz mode tworza projektanci -geje, wolacy ciała mlodych chłopców- czyli generalnie mniej damskich okragłosci. Nie warto za bardzo przejmowac sie moda - zle na tym wychodzily nasze prababki mdlejące i niszczace sobie narzady wewnetrzne gorsetami. Takze Chinki e zdeformowanymi, niezdatnymi do chodzenia stopami, utuczone na sile Arabki,kobiety z epoki gotyku z wygolonymi czołami , rokokowe panie z wszawica pod goracymi, wypudrowanymi perukami... Moda niestety bywa bezsensowna , dlatego nie dajmy sie zwariowac...