Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hannnnaa9878

Chciałabym drugie dziecko,ale czy pokocham je tak jakpierwsze?

Polecane posty

Gość hannnnaa9878

chciałabym drugie dziecko mniej więcej za rok, ale zastanawiam się czy udało by mi sie podzielic milosc na dwoje? jak to u was bylo???

Pewnie, że się da, w końcu nie jesteś z dziećmi sama, masz jeszcze męża:)

Gość hannnnaa9878
ale ja już widze ze córka pomimo tego ze ma 6 miesiecy jest strasznie rozpieszczona przez nas, i zastanawiam się czy lepiej iść za ciosem czy lepiej odczekać 5 lat kiedy dziecko bedzie już bardziej odchowane...

Gość AniczkaQ
...na Twoim miejscu bym odczekała. W zależności w jakim wieku Ty byś była rodząc następne dziecko. Mam takie głupie może się wydawać podejście, że dalej niż 30 lat nie zaszłabym w ciążę.

Gość gwrgwggw
można rozpieścić 6miesięczne dziecko? Czym? Zabawkami, ubrankami... ? Butelkami za 40 zł a nie za 20? Rób wszystko, zeby jej nie rozpieszczać, żeby w wieku 7 lat nie życzyła sobie Bóg wie czego.... To swoją drogą. Poza tym nie doczytałam. Ma pół roczku, a Ty za rok planujesz następną ciążę. Pomyśl, czy nie będzie Ci ciężko...? Dziecko k. 2 lat to żywe srebro.. Później tym bardziej. Musiałabyś bardzo uważać na siebie... To Twoja decyzja. Mój synek obecnie ma 2,5 roczku i nie wyobrażam sobie by zajść w drugą ciążę (nie mam z kim choćby nawet ;) ) ale jak już to najwcześniej za jakieś 5lat.

ja przy drugiej ciąży też się zastanawiałam czy pokocham czy starczy mi tej matczynej miłości ale starczyło:) teraz w 3 choć niby wiem że nadal mi jej starczy to i tak czasem mam takie myśli:) kobiecie starczy miłości i na 10 dzieci i na 100:) to kiedy się zdecydujesz to twoja sprawa:) wszystko ma swoje plusy i minusy:) jak za rok to będzie mniejsza róznica wieku i większa szansa że maluchy będą się lepiej dogadywać:) u mnie jest 7 lat i nie dogadują sie w ogóle:P a poza tym może dla małej będzie zdrowsze rodzeństwo teraz bo przestaniecie ja rozpieszczać:) takiego malucha jeszcze naprostujesz:P ale kilkulatki raczej nie:( trudny wybór...

Gość A może..
No właśnie, w jaki sposób można rozpieścić półroczniaka?

Gość CHYBA CIE POKRĘCIŁO
PÓŁROCZNE DZIECKO ROZPIESZCZONE.......................????? NONSENS

JA też się zastanawiam czy dzieci kocha sie tak samo:P Ja mam synka 1,5 roczku i póki co nie wyobrazam sobie drugiej ciąży - za szybko. Jeszcze pamiętam trudy pierwszej, ciągle mam nieprzespane noce - chcę od tego odpocząć. O następnej pomyślę za jakieś 3 lata.

Gość anne marie ....
ambasadorka ale za duzo nie odpoczniesz, bo nawet taki kilkulatek moze nie dac ci spac,a tak bynajmniej rok po roku jesli nawet to sie nawstajesz a pozniej spokoj jesli ktos chce dwojke dzieci, a tak to nawet od pieluch nie odpoczniesz bo jedno dziecko wyjdzie z nich a drugie sie urodzi i a piac od nowa nastepne 3 lata tego wszystkiego ;) wiec ja chyba jestem za 'mniejsza'roznica wiekowa ;) a z miloscia chyba nie ma problemow taka matczyna milosc w koncu jest inna :)

Ja mam dwojeczke z mala roznica wieku. Pierwszy synek ma 2 lata i 4 miesiace,a drugi 3 miesiace. Kocham ich obu tak samo mocno.Pewnie,czasem jest ciezko.Moj starszy synek to zywe srebro,wszedzie go pelne,madrala sie robi z niego straszny. Tez balam sie nieprzespanych nocy,bo do pierwszego wstawalam w nocy przez 2 lata,ale sie milo zdziwilam,bo mlodszy synek zaczal przesypiac cale noce jak skonczyl 7 tygodni. Jest zupelnie inny niz brat.Jest bardzo spokojny i ciagle sie usmiecha :)

Gość kryfina
witam, mam cudownego synka 4,5 roku, obecnie jestem w 2 ciąży i szczerze mówiąc od kiedy się dowiedziałam o drugim dziecku, wciąż towarzyszy mi wielki stres, podzielam obawy autorki wpisu, czy pokocham drugiego szkraba tak mocno jak pierwszego? dodam iż mój synuś ogromnie się ucieszył na wieść o rodzeństwie, mąż także... a ja nie przesypiam nocy i wciąż popłakuję. mam nadzieję, że kiedy już zobaczę to maleństwo to faktycznie się w nim zakocham na zabój

Autorko i kryfina- miałam takie same obawy jak wy , czy pokocham drugie dziecko. Teraz mam 2 dzieci dziewczynkę 26 mieś i chłopca 4 mieś i kocham ich oboje bardzo mocno :) Głowa do góry -będzie dobrze

mysle ze bedziesz do jednego jak i do drugiego dziecka inaczej podchodzic,kazde kolejne dziecko to jest indywidualna jednotka mysląca ,czująca, rozrabiająca, rozczulająca. Jestem zdania ze pierwsze bedziesz dazyc inną miloscia jak i drugie rowniez inna miloscią,ale zakladam ze kochac bedziesz obydwoje tylko ze nie tak samo,ale roznie

Gość Fiku miku to knuurrrrrrr
gwrgwggw Nie ma to jak się przyznać, że ma się bękarta w domu