Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyta nie błondzi

CO zrobić z towarem bez kodu kreskowego na kasie samoobsługowej?

Polecane posty

Gość pyta nie błondzi

Bo nie chcę wyjść na głupa przed polaczkami, bo oni szyderczy są i złośliwi już od żłobka , nie chce im dać satysysfakcji

Gość nbvcxcghjkloo
a gdzie są takie kasy? pierwsze slysze ze w polsce

Gość nbvcxcghjkloo
acha , ok, tam nie kupuje

Gość lady-in-red
Są w supermarketach :) Co do towarów bez kodu, to mnie panie z obsługi zawsze każą takie zostawiać (ostatnio chciałam kupić w tesco lody i nie chciay mi się wbić, ależ byłam zawiedziona!). P.S. Mówisz, ze masz skłonność do analizowania :D :D :D

Towar bez kodu kreskowego w sklepach samoobsługowych jest błędem/gapiostwem pracownika , który towar metkuje . Jeśli klient nie zauważy , że nie ma kodu na towarze , pani kasjerka ma obowiązek sama tę sprawę załatwić . Nie ma prawa wyprawić klienta aby sprawdził cenę , zamienił towar na inny. Kod kreskowy należy do jej obowiązków .

Gość offerma Łódź
Dzięki za odpowiedzi lady-in-red czyli jest jakaś opcja gdzie wbija się takie towary chociaż lody powinny mieć kod, chodzi mi bardziej o coś takiego jak bułki na tym kodu nie nalepią. Co do "analizacji" bardzo lubię analizować ;) imperia jak wcześniej napisałem chodzi mi o towary które z natury rzeczy nie mogą posiadać kodu, a takie które przez gapiostwo takowego kodu nie posiadają to masz rację

Towary , które nie maja kodu ( warzywa , pieczywo) mają kod wprowadzony w kasie . Jak wyżej wypowiedziałam się - żadnej łaski nie robi pani kasjerka , jeśli sama wyjdzie zza kasy i sprawdzi cenę , lub naciśnie przy kasie dzwonek do magazynu i ktoś z pracowników udzieli informacji na temat ceny i kodu.

Gość 30 latek szuka dziewicy
należy wynieść :classic_cool: ;)

Gość kolo1212
kasjerka nie ma żadnego obowiązku sprawdzać kodów i chodzić po sklepie bo co ma wyprosić całą kolejkę od kasy i isć na drugi koniec sklepu i szukać towaru chyba se jaja robicie a braki kodów na towarach to wina producenta który nie dopilnował a także klienci biorą i je urywają a metkowanie nie jest obowiązkowe więc albo jesteście cierpliwi albo zmieniacie na inny sklep w którym jest podobnie mamy 21 wiek a klientów to ze średniowiecza, a kontrole nic nie dadzą bo polityka firmy to co innego niż widzimisię klienta który by chciał najlepiej za darmo kupić towar i to migiem

Gość gość
sa specjalne przyciski na kasie dla towarow ktore nie posiadaja metki, np. przycisk warzywa i tam juz dalej sa posortowane na najczesciej kupowane ale rowniez alfabetycznie

Gość gośćkolo1212
zależy jaki sklep nie na wszystkich kasach jest to samo

Gość gość
Jak na towarze brak kodu, to nie płacę za niego i wkładam do torby, ich wina że ktoś zapomniał zametkować.