Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WARTO JECHAĆ W CIEMNO ZA GRANI

WARTO JECHAĆ W CIEMNO ZA GRANICĘ?

Polecane posty

Gość Prace to ona moze miec
Ale ty nie jestes wtajemniczona ;) agencja te sprawy.

Gość k_atherine
ja przyjechalam sama w ciemno do Norwegii rok temu i nie zaluje....poki co pracuje w hotelu i przedszkolu, norweskiego sie uczylam 3 miesiace przed przyjazdem na korkach, wynajelam pokoj przez neta i przyjechalam tutaj... pracy szukalam prawie 2 miesiace. Nie ejst latwo, ale wiem ze w koncu bedzie dobrze, jestem tu rok a juz udalo mi sie odlozyc 50 000kr,mimo ze prace mam na telfon i to taka jaka mam... norweski znam na poziomie sredniozaawansowanym. Za rok planuje isc na studia bo po ogolniaku bylam za glupia zeby wybrac pozyteczny kierunek. Poszlabym w tym roku ale oblalam egzam z norweskiego bo sie zestresowalam ;/ Ae nei ma tego zlego..;p Wydaje mi sie ze jesli sie chce, to mozna jechac, ale trzeba ulozyc jakis realistyczny plan... :) no i miec sporo oszczednosci... pozdrawiam.

Gość peeerdoole nie jade
W ciemno to jechac nie radzę. Żeby wyjechać to : 1. Trzeba byc zdrowym - jestem chora. 2. Mieć znajomosci - nie mam znajomości 3. Znać dobrze język - kiepsko znam jezyk 4.Nie mówiąc juz o jakichś pieniądzach na sam początek, bo przeciez nawet jak masz znajomych to chyba ta znajomość nigdy nie jest az taka zażyła żeby ci jeść dawali za friko lol... albo miec bliską rodzine.. -nie posiadam 5. Musisz byc obrotnym czlowiekiem - nie gapą taka ze poślizgniesz sie na kostce mydła chociaz go tam nie ma ;/ - mnie sie to w zyciu czesto zdzarza takze juz odpadam na wstępie ;/ A mysle ze z tym sie czlowiek rodzi - od zawsze taka bylam ;/ - nie jestem zbyt "obrotna" 6. Nastawienie. Musisz byc naprawde qwra optymistką! (bo nie oszukujmy sie - ale trzeba byc nie lada qwra optymistą zeby spac 4 dni w parku i myslec pozytywnie lol - to sie qrw w glowie nie miesci co niektorzy tu wypisuja !!! Jezeli odpowiesz sobie na te 6 punktow pozytywnie to droga wolna , mozesz jechac. Proste jak drut.

Jeżeli ktoś ma poszukiwane wykształcenie, na przykład pielęgniarskie albo informatyczne oraz zna język może śmiało jechać, na pewno coś znajdzie. Bez żadnych konkretnych umiejętności nie radzę ryzykować,.