Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Halinkaaa

Jak najlepiej zdjąć przedłużane włosy???

Polecane posty

Gość Halinkaaa

Witam. W Lutym przedłużyłam sobie włosy u fryzjera metodą KERATYNOWA... chciałam przez jakiś czas mieć długie włosy, bo moje strasznie się kruszą na końcach... od jakiegoś czasu na odroście zaczęły robić się kołtuny... co mam zrobić??? jak je ściągnąć?? pomóżcie

Gość ja-tylko-na-chwile
No to teraz będzie problem. Zdejmowanie przedłużanych włosów przed czasem(tj. zanim same nie odpadaja) to bardzo inwazyjny zabieg dla włosów. nie mówiąc o tym jak bardzo bolesny jest. Ogólnie ja znam 2 sposoby na pozbycie się włosów przed czasem. 1. Zgrzewy keratynowe należy ponownie rozgrzać i zdjąć. Ten sposób nie jest bolesny ale niszczy włosy 2. Zgrzewy trzeba porozgniatać i po prostu oderwac od swoich włosów. ten sposób jest bardzo bolesny ale o niebo bardziej skuteczniejszy niż pierwszy. może warto się zastanowić nad zostawieniem tych włosów do momentu aż nastąpi ich czas? kołtuny przy zgrzewach są chyba normalną rzeczą. ale dobrze jest ograniczyć ich występowanie do minimum. pu umyciu włosów nałóż na nie maske do włosów i rozczesz. na noc pleć włosy w warkocz. nie kładź się spać z mokrymi włosami. czesz je szczotką z naturalnego włosia. odżywiaj je jak swoje naturalne. jeżeli prawidłowo o nie zadbasz nie będziesz się z nimi męczyć , a będą piękną ozdobą:P a na przyszłość, jeśli jeszcze kiedyś będziesz chciała przedłużyć włosy polecam metode ringową:) jest o niebo bezpieczniejsza dla włosów:D

Gość gość
Keratynowe zgrzewy trzeba odpuscic specjalnym plynem. Nie niszczy in wlosow

Gość Miska451
Ja nie ma kołtunów i sama sobie przedłużam włosy . Robię to na prostownicę na płyn specjalny lub dwa dni noszę z maseczką do włosów .Zawsze dobrze jest po umyciu rozczesać włosy .Nałożyć jedwab .Potem przeprostować .Ja noszę włosy około 5 miesięcy .Potem z starych włosów robię nowe pasma .Na przód i górę dokupuję około 40 pasemek nowych

Gość gość
Boże serio :o dziewczyny przestańcie pisać te beznadziejne rady, bo sobie krzywdę robicie!!! Przy zdejmowaniu nie zgrzewamy łączeń keratynowych!!!!