Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amilyamilii

32 lata i nie mam faceta...

Polecane posty

Gość rudaaBlond
ja przez ostatnie dwa lata z aktualnie 27 latkiem. w tej chwili z 38 latkiem. sama mam 31 lat i nie mam na nich parcia. mam juz dosyc tych facetow. wcale nie zazdroszcze zameznym kolezanjom ich perypetii z mezami,bo maja z nimi bardziej pod gore niz my.

Gość a bądżcie se same
chuj wam w dupę na szczęście nie mój

"Czasami te po 30 wyglądają lepiej niż 20 stka" Oszukuj się dalej.

Gość allyyyaliii
no własnie może przeczekam te pare lat, pobawie się jeszcze z młodszymi i fajnymi a w wieku 40-50 poszukam stabilizacji z kimś dojrzałym i szukającm też kogoś na stare lata.

" [zgłoś do usunięcia] tymonn Ok ale jeśli facet chce mieć np więcej niż 1 albo więcej niż 2 dzieci to będzie szukał młodszej kobiety a nie takiej w wieku 32-35 lat nawet jeśli sam ma 30-35" moje obserwacje temu przecza;-)

Gość kto dzisiaj chce wiecej niz dw
wojke?? rodzic mozna teraz rowniez kolo 40-42 lat jak wiele kobiet na zachodzie

"Tutaj jest kwestia dojrzałości, bo jeśli mój mąż będzie nieszczęśliwy z powodu tego,że nie będzie mógł realizować pewnych swoich zachcianek, to jaki to jest zwiazek? Na czym on niby się opiera ?" zwiazek tym sie rozni od np. przyjazni ze opiera sie na sferze intymnej - ktora statystycznie dla facetow ma bardzo duze znaczenie a kt kobiety (statystycznie) czesciiej trywializuja;-) to po pierwsze "Mam dość duży temperament, ale dla osoby, którą pokocham jestem w stanie poskromić pewne rzeczy Co z tego,że będą mogła sie wyżyć w kimś w łóżku jak poza nim będzie cienko" to nie znaczy ze faceci mysla tak samo - i chetnie "poskromia sie";-))) poza tym - skad u ciebie takie myslenie ze albo -albo: albo dobry seks albo dobry partner, skoro mozna miec dwie rzeczy w jednym;-) as easy as it is;-)

tak, ty zawsze znajdziesz kolege z pracy w wieku 35 lat albo w wieku 39 lat ktory potwierdzi twoja wersje itd rzeczywistosc jest natomiast taka, ze kazdy normalny facet ktory chce miec wiecej niz jedno dziecko nie bedzie szukal kobiety w wieku 35 lat tylko w wieku 25-27 lat, biologii nie oszukasz

oczywiscie ze mozna rodzic i w wieku 40 lat, jednak facet ktory chce miec 2-3 dzieci nie bedzie szukal rowiesniczki albo starszej tylko mlodszej:)

tymonn sam sobie zaprzeczasz:D

"tak, ty zawsze znajdziesz kolege z pracy w wieku 35 lat albo w wieku 39 lat ktory potwierdzi twoja wersje itd rzeczywistosc jest natomiast taka, ze kazdy normalny facet" ;-) rzeczywistosc jest taka jak srodowisko w ktorym sie obracamy - twoje teorie bardzo mi pasuja do poslkiej rzeczywistosci, myle sie? pomijajc juz suchy fakt ze "normalnosc" to wyjatkowo subiektywna rzecz, aczkolwiek zgodze sie ze ilosc znajomych przypadkow nie przesadza o terndach bilogiocznie kobieta powinna miec dzieci w wieku ok 20 lat - midzy 28 czy 32 rokiem zycia ta roznica robi sie znikoma i tyle, tak wiec malo kiedy teraz bilogia rzadzui;-)

"oczywiscie ze mozna rodzic i w wieku 40 lat, jednak facet ktory chce miec 2-3 dzieci nie bedzie szukal rowiesniczki albo starszej tylko mlodszej" tyle ze nie kazdy facet chce miec dzieci i to jest dla niego celem nadrzednym;-)) niektorzy szukaja zwiazku - zauawazylam tez ze im bardziej facet niepewny swojej meskosci tym wieksze parcie na bilogiczne dzieci (np. odrzucajac adopcje;-)

rzeczywistosc jest taka jak srodowisko w ktorym sie obracamy - twoje teorie bardzo mi pasuja do poslkiej rzeczywistosci, myle sie? ------ nie mylisz sie, mieszkam w Polsce:) ----- pomijajc juz suchy fakt ze "normalnosc" to wyjatkowo subiektywna rzecz, aczkolwiek zgodze sie ze ilosc znajomych przypadkow nie przesadza o terndach ------- pomijajac juz suchy fakt ze faceci wola mlodsze nawet niezaleznie od kwestii macierzynstwa:) Mloda kobieta zawsze ma przewage nad starsza w oczach faceta, o ile oczywiscie jest atrakcyjna:) -------------- bilogiocznie kobieta powinna miec dzieci w wieku ok 20 lat - midzy 28 czy 32 rokiem zycia ta roznica robi sie znikoma i tyle, tak wiec malo kiedy teraz bilogia rzadzui ---------- Jesli mezczyzna chce miec dzieci i ma do wyboru kobiete w wieku 35 lat a kobiete w wieku 25-27 lat to zgadnij ktora wybierze. I nie przytaczaj mi przykladow twoich 2-3 kumpli z pracy;)

tyle ze nie kazdy facet chce miec dzieci i to jest dla niego celem nadrzednym ----------- a kto powiedzial, ze kazdy chce? Zdecydowana wiekszosc chce, ale z faktu ze jakas czesc nie chce nie mozesz tworzyc trendu. -------------- niektorzy szukaja zwiazku - zauawazylam tez ze im bardziej facet niepewny swojej meskosci tym wieksze parcie na bilogiczne dzieci (np. odrzucajac adopcje ----------- Nie znam takich badan

no jesli podajesz shakire jako przyklad dla przecietnej kobiety szukajacej porady na kafeterii to gratuluje dobrego samopoczucia;)

a jesli chodzi o ciebie autorko tematu: tak masz szanse o ile jestes w miare atrakcyjna i nie masz skrzywionej psychiki, a facetow w tym wieku wolnych i fajnych tez mozna znalezc, tylko trzeba sie troche wysilic:)

hehe poprostu jak podam Ci przyklad moich znajomych, to nie zakladam, ze mi uwierzysz:p

z jakich dwoch:)?

pomylka myslalem, ze to ROR nawiazala do swoich kolegow z pracy;)

ej dobra nie klocimy sie ja tez znam takie przyklady a doswiadczone sa lepsze w lozku;)

nie jestem ROR:) wsrod zanjomych ma rozne pary i wiele dziweczyn ok. 30-stki poznaly dopiero swoich wymarzonych mezczyzn (w moim srodowisku to znacznie czestsze niz odrotna sytuacja)

:)

"nie mylisz sie, mieszkam w Polsce" domyslilam sie po charakterze twoich wypowiedzi (patriarchat wciaz ma sie tam dobrze;-) a mezczyzni nadal sa na uprzywilejowanej pozycji (chociaz obie plcie niechetnie sie do tego przyznaja;-) "pomijajac juz suchy fakt ze faceci wola mlodsze nawet niezaleznie od kwestii macierzynstwa Mloda kobieta zawsze ma przewage nad starsza w oczach faceta, o ile oczywiscie jest atrakcyjna" jesli chodzi o seks - to pewnie wola mlodzsez - ale my mowilismy tutaj o zwiazkach na zycie , a ja dokladnie o trendzie wsrod 30-parolatkow ktorzy maja jzu sporo w zyciu zaspokojonych potrzeb a teraz szukajac stabiliziacji (a seks z 25-latka juz przerabiali;-) i szukaja raczej partnerek niz lasek do nianczenia (te sie sprawdzaja na krotka mete raczej) "Jesli mezczyzna chce miec dzieci i ma do wyboru kobiete w wieku 35 lat a kobiete w wieku 25-27 lat to zgadnij ktora wybierze. I nie przytaczaj mi przykladow twoich 2-3 kumpli z pracy" jesli chce miec dzieci;-) nie kazdy chce ;-) a temat nie dotyczy macierzysntwa, kumpli z prac przykladow brak, poza praca - moj dobry kolehga wlasnie zostal ojcem w wieku 34 lat (ozenil sie rok temu - mam dziecka ma 36 lat) poznali sie na wyprawie dla nurkow;-) ale oczywiscie - kazdy 35latek chce sie zwiazac z panna ktora nie ma nawet 300 zl przy sobie z ato wielki ambicje wydania na swiat jego potomstwa;-))

Gość obecna na forum
Ror może moim mężem zostanie facet o dużym temperamencie, nie wykluczam tego :) Ror widzisz tutaj jest problem, ludzie patrzą na związki przez pryzmat seksu. A co jesli jak tymon tutaj sugeruje facet będzie chciał więcej niż 3 dzieci ? Seks będzie przez długi czas dość mocno ograniczony , jeśli byśmy szli twoim tokiem myślenia to facet od razu musiałby zdradzic bo co zrobi bez seksu ?:) Tak samo może się zdarzyć z innych powodów , choroby, wyjazdu itd. Dlatego ważne jest,czy potrafimy przed ślubem wstrzymać sie od seksu.

"a kto powiedzial, ze kazdy chce? Zdecydowana wiekszosc chce, ale z faktu ze jakas czesc nie chce nie mozesz tworzyc trendu" nie tworze trendu - mowie co widze wokol;-) ale mozliwe ze mam do czynienia z mniejszoscia, poza tym to wiele zalezy od kultury w jakiej dane miejsca maja znaczenie - a tutaj sadze ze sie roznimy (inne tlo , to mam na mysli) "niektorzy szukaja zwiazku - zauawazylam tez ze im bardziej facet niepewny swojej meskosci tym wieksze parcie na bilogiczne dzieci (np. odrzucajac adopcje Nie znam takich badan" badan? ;-) ja sie nie powolywalam przezciez na zadne;-) mowie co widze - ze jest pewna grupa mezczyzn - ktora poza tym ze sa mezczyznami biologicznie - niewiele innych powodow ma do samozadowolenia i wtedy tacy panowie w konserwatynych sploleczesntwach maja silna ambicje brania sobie mlodych partnerek (bo "mezczyznie wypada/woiecej wolno) i to ze splodza potomka z mloda/mlodsza od siebie partnerka - jest ich glownym "osiagnieciem" ztciowym - stad widze u nich presja na posiadanie bilogicznego dziecka;-))