Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kucharka kiepskawa..

lepię pierogi pierwszy raz w życiu...

Polecane posty

Gość kucharka kiepskawa..

mamy drogie...pytanie - mam sezonowe owoce i chcialabym zrobic pierogi (z truskawkami i borówkami) i pytanie...czy moge je zrobic dzisiaj i zostawic w lodowce i ugotowac jutro??....dziekuje z gory...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość znowu ty
jak Ci idzie??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharka kiepskawa..
a nie moge podsywac mąką? i zostawic w lodowce? posklejac sie chyba nie powinny, co?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zonaKraka
Lepiej zamroź, albo ugotuj od razu (krótko) a jutro wrzuć na moment na wrzątek albo podsmaż na maśle. Do ugotowanych dodaj troszkę tłuszczu żeby się nie skleiły. Jak zostawisz na desce do jutra skleją się na bank, nawet jak ciasto jest twarde, przesiąkną i ciasto się rozklei od spodu... przynajmniej mi się nigdy nie udało dotrzymać w całości, nawet jak porządnie podsypałam mąką. Najwyżej kilka godzin...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość warcisław
Pamiętaj by przed ręcznym lepieniem, polizać pieczołowicie koniuszkiem języka brzegi pieroga. Umożliwi to lepsze klejenie ciasta i pomoże w formowaniu dowolnie wybranego wzorku na brzegu rzeczonego pierożka ;) Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak wiele jest fikuśnych metod lepienia :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość golsdaa
lizać pierogi, a fuj, już bym twoich nie jadła, chyba bym sie zżygała

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×