Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ikdjikdjijss

moze mi ktos powiedziec o co chodzi z tą biedą w polsce?

Polecane posty

Gość ikdjikdjijss

bo nie rozumiem? skąd tyle osob wyjezdzajacych za granice? uczę się,moi rodzice ciągle narzekają, są na emeryturach, a żyjemy w luksusie, mam wszystko co chcę, dodam ze nie są jacys super wyksztalceni. nigdy ich nie pytałam czy maja jakis majątek/spadek? jest to możliwe? wstyd mi zapytać? czemu tak w kolko mowicie o tej biedzie w PL jak jej nie ma? ten kto zostaje to przewaznie dobrze mu się wiedzie. spójrzcie jakie są domy, samochody na obrzeżach/wsiach... skąd ci ludzie mają pieniądze skoro taka bieda?

Gość anerta27
tym bardziej że w Polsce nie ma dzielnic biedy tak jak w usa albo francji, anglii, nie ma dużo bezdomnych jak no w rosji, bezdomnie w polsce to najczęściej tymczasowo albo nieliczne przypadki

Gość czarnebiałe22
Zalezy w jakim tow. się obracasz. dla jednych świat jest brutalny i nie znają innego zycia a dla drugich, takich jak Ty, biedy nie ma. Punkt wiedzenia zmienia się względem siedzenia.

Gość jak komuś,
"czemu tak w kolko mowicie o tej biedzie w PL jak jej nie ma" nadmiar pieniędzy zasłoni oczy, to nie widzi biedy :o

Gość sylwia---
Nie rozumiem jak to brutalny? Spójrzcie ile jest bezdomnych w krajach z wysoko rozwiniętą gospodarką, nie mieszkam w jakimś olbrzymim mieście, nikt tu nie głoduje, jak ktoś żyje biednie to w skromnym, drewnianym domu, a są często poniżani. U nas nie ma żadnej skrajnej biedy, nie ma u nas ludzi mieszkających w pudełkach czy w slamsach. Czasem może jakieś obskurne kamienice, to tyle.

Gość dedewde
czy ty nie jestes w stanie wyjrzec poza własny dom? Jedz do małego miasteczka

Gość dedewde
w Poslce nie ma dzielnic biedy, idioci, bo nie ma podatku katastralnego. Ten podatek wykurza ubogich za zamoznych dzielnic. Skąd by miały u nas byc dzielnice biedy???

Gość gdryer
Dom to nie wszystko. Niektórzy żyją w obskurnej kamienicy i nie mają co jeść, czym palić w piecu w zimie. Bezdomni często są bezdomni z własnej woli.

Gość sylwia---
Byłam wiele razy na niezbyt bogatych wsiach, mieszkałam. Jeśli ktoś biedny to w drewnianym skromnym domku bez jakiejś prymitywności, bądź w murowanych prostych domach. Widzieliście gdzieś dzielnice skrajnej biedy jak w tych typowo bogatych krajach, które mają dużo surowcy przez co nie powinni tak głodować?

Gość dedewde
koło mnie była taka dzielnica, tzw. gospoda targowa, ludzie mieszkali w barakach... Nasze dzielnice ubogie to najczęscie stare kamienice

Gość sylwia---
Ale to są skrajne wyjątki. Spójrzcie na typową polską wieś bądź miasto. Nie ma wielkiej nędzy, chyba Polacy więcej narzekają niż mówią jak jest naprawdę.

Gość dedewde
w Polsce jest duż e rozwarstwienie społecznei rosnie, bo nikt z tym niec nie robi. Nedza- w Etopii jest gorsza, ale jesli chodzi o UE to jesteśmy na końcu, tylko rumunia i chyba Łotwa mają gorzej. Czechu i Węgry mają znacznie wyzsze płace

Gość ubakk
a widzieliście ubogich w dzielnicach chodzących po ulicach i wolontariusze przyjeżdżają i rozdają im talony do stołówki na obiad a oni stoją po te talony, brudne rynsztoki ze strzykawkami i śmieciami widzieliście ludzi mieszkających w przyczepie albo wagonie kolejowym ? widzieliście ? nie ? w stanach sa takie dzielnice

Gość dedewde
ja u nas nie widzę zadnych wolontariuszy... ale- co dzień pod Biedronką stoi kilku zebraków i pyta się pieniądze, więm ze częśc z nich jest bezdomna, czy na własne zawołanie nie wiem, ale jest... Jak sie przejsc po biedniejszych dzielniach, to widac smierdzącyh pijaków, ludzi brudnych ze się nie myli chyba z miesiąc, dzieci w podartych spodniach, nidzę az piszczy... To czy widac takie osoby na ulicach to kwestia polityki danego państwa. u nas kiedyś cały dwprze głóny był zapchany bezdomnymi. Teraz ich stamtąd policja po prostu usuwa, zeby ładnie wyglądało. Policja tez usuwa nawet przed drogimi galeriami babcie, co próbuja sprzedac pare kwiatków, zeby nie raziło to gości zagranicznych, że u nas bieda. MAm wrazenie, ze jestes jeszcze młoda i niemądra

Gość amtli
CHODZI O TO ZE POLSKA KOBIETA TO KVRWA