Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wertcvvcc

Dorosle osoby z ADHD.

Polecane posty

Gość wertcvvcc

Jak sie czujecie?Czy macie zdjagnozowane?

Gość iga wydra kataryna
mój mąż ma adhd poważnie nie wiem skąd on tyle siły energii poweru czerpie przez cały dzien

Gość wertcvvcc
a jak u niego z praca? z kontakty z ludzmi?

Gość temat dla mnie...
Tez mam adhd... I nawet męża i .... Dzieci :) ale musze coś robić,chodze na siłownie często....

Gość temat dla mnie...
w domu mam taka taktyke ze jak mam się juz zdenerwować to po prostu siadam w kąciku i liczę do 30 to naprawdę pomaga :D

Gość wertcvvcc
ja biegam.,

W pracy - ciężka sprawa jeśli chodzi o długofalowe projekty, jeśli do tego szef mnie ciągle rozprasza, bo musi koniecznie co pół godziny o coś zapytać, zamiast złożyć to w jeden blok - wydajność spada do minimum. W życiu codziennym - pewne procedury są trudne do przebrnięcia, bardzo ciężko przychodzi mi załatwianie urzędowych spraw, czy regularny tryb życia w każdym aspekcie: sen, jedzenie, sprzątanie - nieregularnie i zrywami. Pewnie nie najlepszy też ze mnie kompan na wakacjach, bo zasuwam z miejsca na miejsce jak Japończyk. Mogę zostać w pięknym miejscu np pół godziny, ale leżenie na plaży cały dzień całkowicie odpada, to dla mnie koszmar. Zdiagnozowany w dzieciństwie (acz pojęcia ADHD wtedy w kraju się nie używało, tylko nadpobudliwość). Nigdy byłem karmiony żadnymi lekami. Pomaga medytacja, ćwiczenia fizyczne, dosypianie (tzn niedospany robię się po prostu niemożliwie chaotyczny), niezabieranie się za zbyt wiele rzeczy na raz.