Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

TwojaPociecha

Nowy sklep z ubrankami polskich producentów

Polecane posty

Witajcie, Otworzyłam nowy sklep z ubrankami. Sklep internetowy jest jeszcze w budowie. W tej chwili próbuję swoich sił na allegro. Wśród dostawców mam Ewę Klucze i Almara. Mam prośbę. Napiszcie co sądzicie o tych ubrankach. Sama jestem mamą i używałam i jednych i drugich. Sprawdziły mi się, ale chciałabym usłyszeć więcej opinii. Interesuje mnie przede wszystkim stosunek proponowanych przeze mnie cen do jakości wyrobów. Jak uważacie jest drogo czy tanio? A jak podobają Wam się same aukcje? Będę wdzięczna za konstruktywną krytykę i wskazówki. http://allegro.pl/body-dina-krotki-rekaw-56-ewa-klucze-bawelna-i2437959872.html http://allegro.pl/wyprawka-spiochy-kaftanik-r-56-62-68-rozne-kolory-i2440892621.html

Gość banka250
Hmm sporo jest sprzedawcow ubranek tych producentów w internecie.. wic konkurencja spora, jesli nie bedziesz najtansza to niestety na wiele nie licz w kwestii allegro - zwykle ludzie wybierają tego kto chocby o 1 zł ma taniej - wiec stale monitoruj ceny innych i bądź w czołówce zdjecia, oprawa graficzna ładna.. pomysl z klamerkami godny pochawly moze sprobuj na poczatek jakąs promocję ilosciową - 1 szt 15zł. 2 szt- 27zł, 3 sztuki 40 zł.. doloz jakis gratis - jesli ktos zacznie u Ciebie kupowac i spodoba mu się to bedzie wracac - dbaj wiec o kontakt, wysyłaj do klientów maile z nowymi propozycjami i personalizowanymi promocjami, wazne są drobiazgi - do przesylki dołącz małą karteczkę z kolorowego papieru z podziekowaniem za zakupy... powodzenia

mnie sie baaardzo podoba ten pomysł, cena i ubranka. nie znam almara, niemniej ciuszki Klucze bardzo sobie chwalę;-) daj linka, jak już otworzysz sklep - mój adres - norzechowicz@o2.pl

Gość no i co dla mnie baaardzo
istotne - to WYSYLKA ZAGRANICE w rozsadnej cenie. sama mieszkam w Finlandii i czesto robie zakupy w PL. jednak brak wysylki zagranice skreslil u mnie wielu sprzedawcow. gdy zrobisz stonke to nie zapomnij o tych mamach, ktore cenia sobie polska jakosc i chca kupowac w PL. daj dane do zagranicznego przelewu. pozdrawiam

Gość kawa kawa zbożżowa
a mi się te klamerki zupełnie nie podobają, pierwsze skojarzenie takie że rzeczy zostały wyprane więc są używane... ale to moje zdanie. Ubranka ładne ale strona.... srednia

Gość odbiór w punkcie 5,50??
Chyba żartujesz...:/

Gość zonaKraka
Nie wiem jakiej jakości są body, ale dostałam w prezencie komplet śpioszki i kaftanik, i muszę powiedzieć że są beznadziejne... kolory brzydkie, bure, nieciekawe, rysunki paskudne, wygląd mnie po prostu odrzuca. Jakoś- równie denna, wyprałam przed pierwszym użyciem i efekt był taki że ubranko zanim je założyłam pierwszy raz było zmechacone... Kolory od prania zbrzydły jeszcze bardziej... Jeszcze cenę 19 zł. za komplet można uznać za rozsądną- chociaż to raczej kupią "świeże" mamy, bo doświadczone wolą jednak raczej body niż kaftanik który się zwija na plecach. Ale cena 15,50 za krótkie body jest dla mnie kosmiczna... Za taką kwotę, a nawet niższą, kupię w innym sklepie ładne i porządne body, a przy wyprzedażach- dużo taniej... Chętnie kupowałabym wyroby polskich producentów, ale ładne, solidne i w rozsądnych cenach. A na razie nowe ubranka kupuję tylko na wyprzedażach, a zamiast nowego produktu firmy Ewa Klucze wolę używane z lumpeksu (nie dla metek, tylko dla jakości i wzornictwa, bo przecież tej metki nikt nie ogląda tak naprawdę, spodenki nie mają napisu NEXT na nogawce). Kiedyś zajrzałam do sklepiku z polskimi produktami i owszem, niektóre nawet solidne, ale bardzo mało ładnych ciuszków, sporo szerokich (jak właśnie m.in. śpioszki Ewa Klucze), a ceny- przykładowo 40 zł. za pajacyka... Firmy Almara nie znam

Gość zonaKraka
A jeszcze na temat samej stronki- zgadzam się z dziewczynami, ciuszki wyglądają tak sobie na tych sznureczkach, zwłaszcza na takim tle- mi ono kojarzy się ze ścianą malowaną farbami olejnymi :) Zwłaszcza pomarańczowe body wygląda na takim tle koszmarnie. Do tego nieciekawe klamerki i sznurek, nie wygląda to miło i świeżo. Do różnokolorowych ciuszków polecam najlepiej białe tło. Wtedy już ewentualnie ciuszki powieszone, ale już z innymi klamerkami, jeśli to ma być ozdoba. Dziewczyny, odbiór w punkcie to nie odbiór osobisty... Jest tanio, więc to akurat plus dla mnie.

Gość zonaKraka
Rosalinda- owszem, za jakoś trzeba płacić... Ale ja zamawiałam, wprawdzie jakiś czas temu, ale jednak niedawno, sukienkę wieczorową- na ślub. Sama kupowałam materiały- zwykły atłas i drogie koronki na dodatki- koszty to 30 zł (materiału jeszcze zostało trochę). Koszt krawcowej- szyjącej na moje prywatne zamówienie, według mojego projektu, z przymiarkami- 60 zł. Czyli sukienka dla dorosłej babki kosztowała 90 zł. Rozumiem że dochodzi transport i reklama (ale tą akurat Ewa Klucze ma ubogą, a o drugiej firmie nie słyszałam)- ale powiedz mi, jakim cudem uszycie jednego, bawełnianego bodziaka hurtowo może tyle kosztować?? Te ceny są kosmiczne i tyle, przynajmniej z pierwszej aukcji. Wcale nie jest tak że produkcja w Polsce jest tak kosmicznie droga, sama pracowałam w firmie szyjącej dla szwedzkiego sklepu (który sobie niezłą marżę narzucał) a ceny końcowe były i tak przeciętne jak na Polskę, i porównywalne z cenami ubrań szytymi w Chinach.

Nie wiem jaką sukienkę szyłaś, ale moja kiedyś kosztowała ponad 500zł. za sam materiał i dodatki + uszycie 150zł. Jak sama widzisz różne są materiały, różne dodatki itd. Nie będziemy chyba robić analizy tego nieszczęsnego body. Albo jest dobre albo sprzedający naciąga cenę. Innego wyjścia nie ma :)

Gość gpu30
Nigdy nie kupiłabym body krótkiego za taka cenę nawet z dobrej polskiej firmy. A pomijając cene to przy kompletowaniu wyprawki zwracalam uwage zeby wszystkie ubranka byly zapinane na napki wiec nie kupilabym kaftanika z guziczkami.

Moje uwagi to : cena - za śpiochy i kaftanik bym tyle dała bo cena nie jest wygórowana a w dodatku te napisy są zabawne i wpadają w oko :D bodziak dla mnie za drogi ;) koszt przesyłki - Jest dobry,ale płacenie za odbiór osobisty to jakaś porażka! klamerki - mam mieszane uczucia.Ni sie podoba,ni niepodobna :D szata graficzna mi się nie podoba.Wybrałabym żywsze kolory.

Gość zonaKraka
Rosalinda- szyłam najprostszą możliwą sukienkę, długą ale z krótkim rękawkiem. Cena zupełnie przyzwoitego atłasu na którym nie widać śladów prania to 12 zł/mb (150 cm. szer). A zakładam że firmy materiał kupują dużo taniej. Podaję takie informacje w tym tamacie tylko po to żeby dać wyobrażenie sile może kosztować uszycie prostego ubrania dla dorosłej osoby. Te ubranka są tylko z bawełny, i to bawełny cienkiej, kiepskiej jakości która po samym noszeniu, o praniu nie mówiąc, mechaci się i rozciąga, traci kolory które i tak ciekawe nie są... Nie mamy tu ręcznie dzierganych koronek ani najdroższego jedwabiu, kołnierzyka z szynszyli i co tam jeszcze drogiego jest. Jeśli chodzi o same ubranka, abstrahując już od sklepu, widzę w tych dwóch aukcjach jeden plus- cenę tego zestawu. Bo niektórzy chcą koniecznie mieć nowe, nieważna jakość wygląd, zresztą to ostatnie to kwestia gustu. A sama aukcja przejrzysta, tylko szata graficzna zdjęć mało zachęca, ceny wysyłki jak dla mnie ok.

Autorko nawystawiasz się, zapłacisz prowizję i na tym się skończy. Wierz mi - handel się skończył kilka lat temu. Za dużo tego jest po prostu za grosze.

Wyjaśniam wątpliwości co do wysyłki. Odbiór w punkcie to odbiór w wybranym punkcie pocztowym, a nie odbiór osobisty. Jest to nazewnictwo allegro. Co do cen. Wiem co króluje na allegro. Tania bawełna i chińskie szycie. Decydując się na polskie produkty wiedziałam, że będzie drożej ale jeśli chodzi o jakość, to ta jest na nieporównywalnie wyższa. Liczę na klientów, którzy spróbują i się przekonają. Marżę narzucam naprawdę niedużą. Jeszcze raz dzięki za wszystkie uwagi.

Gość Katarinka inka
Zlikwiduj te klamerki i te tło ? co to ma byc mnie aukcja odstrasz ubranka są ok fajne napisy itp ale tylko na białym tle

Gość mamulincia
Wstaw w tytułach słowo "Polskie". Ja gdy szukam ubrań dla dzieci chcę aby były to ubrania polskie a nie jakaś chińszczyzna.

Gość szczerze?????
za darmo bym tych szmat nie wziela. Z daleka jedzie kiepskim wykonaniem, o kiczu nie wspominam :O Tandeta chinska czy tandeta polska zawsze tandeta pozostaje.

Gość helllka6
Poszuka sobie równiez takich ciuszków na tej stronie http://www.mivokids.pl/ Na pewno tutaj znajdziesz cos fajnego dla swojego dziecka.