Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nożeszzz

Owoce tylko dla bogaczy

Polecane posty

Gość nożeszzz

http://finanse.wp.pl/kat,104128,title,Czeresnie-tylko-dla-bogaczy,wid,14674343,wiadomosc.html Owoce dla bogaczy. Wiadomo,ze ceny sa wysokie,ale jak czytam takie artykuły,to śmiać mi się chce. Ci niby biedni na papierosy mają pieniądze,na kawę mają,o alkoholu nie wspomnę,ale nie kupią dzieciom i sobie truskawek,czersni i innych owóców i warzyw,bo ich na to nie stac,ale na używki mają. Rzadko która rodzina "biedna" jest wolna od kjakichkoliwek używek.

Gość u mnie z kolei
masz racje :o

Gość nooooookikikiki
Bo to jest filozofia pt "skoro jestem biedny to chociaż mogę sobie popalić" :) Glupcy. Dlaczegoś biedny? Boś głupi. Dlaczegoś głupi? Boś biedny.

Gość szpieg z krainy deszczowców.
nożeszzz porozmawiaj z babcią-emerytką żyjącą samotnie z 800 zł emerytury może się obudzisz?

dlatego cieszę się, że mieszkam na wsi i jak mam ochotę na owoce to po prostu wychodzę do ogródka, a i sąsiedzi czasem się podzielą truskawkami czy poziomkami. Jednak jestem uzależniona od warzyw i owoców. Wchodząc myślałam że będzie to wątek o takich owocach tropikalnych - bo one zawsze są drogie... a o ładne i słodkie w smaku owoce naprawdę ciężko...

dlatego cieszę się, że mieszkam na wsi i jak mam ochotę na owoce to po prostu wychodzę do ogródka, a i sąsiedzi czasem się podzielą truskawkami czy poziomkami. Jednak jestem uzależniona od warzyw i owoców. Wchodząc myślałam że będzie to wątek o takich owocach tropikalnych - bo one zawsze są drogie... a o ładne i słodkie w smaku owoce naprawdę ciężko...

Gość nooooookikikiki
nie mówię o takich skrajnościach. Mam na myślil udzi w pełni sił zawodowych. Mam takich w rodzinie . Mają pretensje do moich rodziców, ze im sie lepiej powodzi, że mają troszkę pieniędzy (ciężko pracują), że moga sobie na pewne rzeczy pozwolic. A tamci palą po 2 paczki fajek dziennie (po 1 na głowe). Ile teraz kosztuje paczka paierosów ? 8 zł? I jak tu nie mieć ich za idiotów?

Gość nożeszzz
szpieg z krainy deszczowców. Babcia emerytka jak nie używa żadnych używek,to tez sobie może pozwolic na zjedzienie truskawek,czersni etc.Bo przeceiz ona nie msui jesc kilogramami,a po parę deko. Sama wkurzona jestem na drożyznę w sklepach,ale bez przesady,jak ktos chce coś zjesc,to nie musi od razu kilogramami kupowac,a na deka,a jak ktos używa używki,to niech zrezygnuje z nich i zacznie kupowac owoce. Skorzysta na tym tylko zdrowie.