Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pigułki antykoncepcyjne

pigułki antykoncepcyjne - opinie

Polecane posty

Gość takaprawda 89282921
wiesz, jesli Twoj lekarz jest w porzadku i jest kompetentny to odradzi Ci yasminelle, natomiast faktem jest ze lekarze przepisuja rozne tabletki, wystarczy ze przyjdzie do niego przedstawiciel, da mu jakis ladny prezencik, i w zamian za to ten learz przepisze to co mu przedstawiciel powie. tak zarabiaja koncerny farmaceutyczne.

Gość ehhhh....
ta, ja czytalam wszystkie ulotki - ale nie oszukujemy sie - wzmianka o zakrzepicach jest w kazdej ulotce. problem polega na tym zeby trafic na cos co najmniej szkodzi.

Gość ehhhh....
tak, juz wspomnialam o tym wczesniej. nie ma co liczyc na fachowa wiedze lekarza - liczy sie ile dostanie w kopercie od firmy....

Gość ehhhh....
no u mnie podobnie, ale glownie o wygode chodzi :) jeszcze kilka lat brania przede mna, mam juz 28 lat ale dzieci miec nie chce jeszcze.

bgbb - nie wiedzialam o tych plamieniach. moze teraz sa jakies piguly ktore jednak eliminuja te objawy. Porozmawiam z ginem, obecnie konczy mi sie okres wiec na dniach zamierzam go odwiedziec - wakacje dokladnie za miesiac wiec zdaje sobie sprawe ze bede musiala wziac 2 op i nie robic przerwy na okres - w koncu jakiestam plamienie lepsze niz pelny okres (koszmar).

Gość trelemorele8938
no ostatnio u nas w mieście dziewczyna brała właśnie yasminelle i dostała rozległego udaru. Moja matka miała akurat dyżur i przyjmowała ją na izbie przyjęć. Młoda dziewczyna a teraz muszą ją rehabilitować, jest sparaliżowana po jednej stronie. Zastanówcie się lepiej czy warto.

Gość bgbbb
jak beda bezpieczne tabletki anty,to mnie poinformujcie ;) wtedy zmienie ;) mam nadzieje,ze kiedys 100% bezpieczne zostna stworzone. a tak na powaznie, cos za cos. zawsze mozna zrezygnowac z tabletek na rzecz innych form zabezpieczenia.

wiec moze te plamienia to po prostu sprawa indywidualna.. W kazdym razie ja za miesiac nie chce widziec zadnych plam i jestem zdeterminowana dopiac swego. A wlasnie... nie pomyslalam wczesniej o plastrach, ale nie, odpadaja bo jak sie tu z takim cholerstwem opalac? w ciapki?

Gość ehhhh....
plastry - balabym sie ze jakiegos zgubie i wpadne.... zastrzyk - nie polecam! moja znajoma wziela kiedys zastrzyk i to co sie z nia dzialo bylo okropne. miesiaczka zahamowana, bole brzucha, tradzik.... jak powiedziala innemu lekarzowi o tym ze lekraka jej podala zastrzyk to tylko powiedzial ze kobieta jest nienormalna i ze to sa same skutki uboczne....

po to sa ulotki by zapoznac sie z mozliwymi skutkami ubocznymi nikt na sile przeciez nie wciska nam tych tabletek

Gość ehhhh....
wszystko to cholerstwo....

czytam wlasnie o hormonecie - podobno tam jest mala dawka hormonów i dlatego sa plamienia... Czyli powraca yasmin - moze od jednorazowej przygody na zakrzep nie umre...

Gość ehhhh....
to by sie zgadzalo z objawami mojej kolezanki.

Gość bgbbb
oczywiscie sprawa plamienia jest sprawa indywidualna. o tych plamieniach sa tez wzmianki w "instrukcjach obslugi" :-) je neistety przy kazdych tabletakch,jakie bralam ( a troche ich bylo) i robilam laczenie opakowac w cel przesuniecia krwawienie, to i tak zawsze mialam plamienie. raz nawet przez plamienie wyladowalam u gina i dostalam leki na wstrzymanie calego tego cyrku. gdybym miala wybierac okres a plamienie - wybieram okres. trwa chwile i po klopocie. jezeli moge cos polecic, to polecam hemorigen - tabletki ziolowe, dostepne bez recepty, ktore pomagaja skrocic okres/plamienie. mozna od czasu do czasu sie nimi ratowac.

Gość ehhhh....
ja juz dwa lata biore i jakos nie umarlam - jeszcze :)

wlasnie, co z tymi plamieniami - pierwsze slysze. Czy od brania tabletek początkowo naprawde sa okołomiesiączkowe plamienia? Dziewczyny, jak było z Wami?

Gość ehhhh....
tak, jakies plamienia u mnie sie pojawily, ale trwaly tylko w pierwszym miesiacu.

Gość ehhhh....
pamietam taka akcje plastrow - skrzynecka reklamowala, a pozniej mucha...

Gość bgbbb
para idiotów i nic więcej - prezerwatywy odpadaj w stalym zwiazku. mozna skorzystac ze spirali, zastrzykow, podwiazac jajowody albo zrobic wazektomie ;) ewentualnie zyc w celibacie ;) wtedy na pewno nie trujesz sie chemia ;)

Zastanawia mnie jeszcze jedno - Kiedy nalezy zaczac brac tabletki? Czy wszystkie w pierwszym dniu cyklu (pierwszym dniu miesiaczki)? U mnie miesiaczka juz sie konczy, nie chce miec nastepnej - Czy aby nie obudziłam sie za pozno?

Gość ehhhh....
para idiotow - yasmin chyba nie moga byc az tak zle skoro jeszcze zyjemy, co nie? ;)

Gość ehhhh....
te ktore ja bralam - od pierwszego dnia miesiaczki. nie wiem czy inne mozna brac inaczej.

Gość bgbbb
o plamieniu https://www.google.pl/search?source=ig&hl=pl&rlz=&q=novynette+ulotka&btnG=Szukaj+w+Google#sclient=psy-ab&hl=pl&q=tabletki+antykoncepcyjne+pierwsze+opakowanie+plamienie&oq=tabletki+antykoncepcyjne+pierwsze+opakowan&aq=2K&aqi=g2g-K2&aql=&gs_l=serp.3.2.0l2j0i30l2.8052.17145.2.19999.31.19.0.12.12.2.386.3519.0j16j2j1.19.0...0.0.uV7Kmf3Oz7U&psj=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=1e19a744b5578763&biw=1276&bih=676

ehh... - jedni maja wiecej szczescia inni mniej, tak juz niestety jest ;)

Gość ehhhh....
to czemu jeszcze w totolotka nie wygralam :D

Gość 6736213812
to ze ty jeszcze zyjesz, nie znaczy ze yasmin jest dobry!! wiadomo ze nie kazdy umrze, ale po co ryzykowac? moze nie dzisij ale np za miesiac, dwa? daj spokoj dziewczyno, szkoda ci tych wydanych pieniedzy na tabletki, ale lepiej zrobisz jak wyrzucisz je do kosza. pamietaj nigdy nie oszczedza sie na walsnym zdrowiu. wyrzuc je do koszta, stracisz 100zł ale przynajmniej nie bedziesz sie truc ze skapstwa

Gość ehhhh....
wiem wiem... to byl taki zarcik. zmienie je na pewno, ale na pieniadzach nie spie zeby wyrzucic nie 100 a 200 do kosza ;/ od poniedzialku przechodze na diete i zaczynam ostro cwiczyc. jak zrzuce kilka kilo to stan moich nog tez sie poprawi, chyba ze urwie mi sie jakis zakrzep to wtedy niezbyt. musze wytrzymac do konca roku, albo przynajmniej do pazdziernika/listopada.

Gość bgbbb
oo link sie zle wkleil ;) wpisz sobie w google tabletki antykoncepcyjne pierwsze opakowanie plamienie i poczytaj. http://www.gedeonrichter.pl/gedeonrichter/dane/pdf/Novynette%20-%20ulotka%20dla%20pacjenta.pdf to ulotka novynette. o plamieniach i przeusnieciu masz na 10 stronie. tak samo bedzie z innymi tabletkami o tym samym skladzie.

Gość ciekawska ona*
Ja trochę nie na temat, ale dlaczego w stałych związkach prezerwatywy odpadają? Od 8 lat jestem mężatką i używamy wyłącznie prezerwatyw więc nie bardzo rozumiem?

Gość ehhhh....
ja np nie za bardzo moge uzywac prezerwatyw. nie wplywaja one dobrze na moja pochwe - ze tak to ujme.