Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arianka

Gdzie jedziecie na wakacje/urlop - co warto w Polsce zobaczyć

Polecane posty

Gość arianka

Ja myślę o Mazurach, Solinie albo Kazimierzu Dolnym tzn przeglądam oferty, ale nie wiem co tam będę robiła? Kazimierz ładny, ale chyba tylko do połażenia.... Macie ulubione miejsca?

Gość Sraccofikal srafickal
Ja planuję w zimie wypad na Kubę :)

Gość arianka
u mnie morze na razie odpada- za maloo mam teraz urlopu, może później Chciałabym na 3-4 dni gdzieś wyskoczyć.

Gość arianka
Fajnie, ale pytanie było o Polskę Zagraniczne wczasy zazwyczaj są zaplanowane przez organizatorów.

Gość podpowiadacz
Ja, jak co roku, w góry. W Bieszczady, potem Tatry.

Gość płatki na wietrze
może wybierz się do Puszczy Białowieskiej, tam naprawde można wypocząć, polecam

Gość arianka
napisz cos więcej o tych Bieszczadach, gdzie się zatrzymujesz i co tam porabiasz, czy tylko się opalasz czy jest co pozwidzać?

Gość podpowiadacz
Ja jeżdżę przede wszystkim po to, żeby chodzic po górach. Zatrzymuje się w miejscowościach blisko szlaków turystycznych, czyli w Wetlinie lub Ustrzykach Górnych - na kwaterach prywatnych, schroniskach turystycznych lub młodzieżowych (schroniska to oczywiście tańsze rozwiązanie). Zdarzyło mi się też nocować w Wołosatem i Smerku. Jeśli wybierasz się do Soliny, to nastaw się na plażowanie, sporty wodne i spacery po okolicy. Do szlaków górskich będziesz miała jakieś 50 km i dojazd, jeśli nie dysponujesz samochodem, kiepski - kilka autobusów dziennie.

Gość arianka
No auto mamy. Woda mnie nie kręci, wolałabym coś zobaczyć, dużo chodzić. Szukam czegoś ciekawego, sama nie wiem czego...ale nie chciałabym oglądać muzeów, ani leżeć plackiem na plaży.

Gość Łowca B
Kazimierz tak jak mówiłaś i cała Lubelszczyzna. Piękna jest, roztocze, pojezierze. A skąd jesteś ?

Gość anka firanka szklanka
ja ostatecznie jade do kenii, ale bardzo dlugo na to zbieralam, nie moge sie doczekac :D

Gość arianka
no właśnie z lubelszczyzny :) szukam czegoś co nadaje sie na szybki wypad najlepiej autem.

Gość Łowca B
Uff, to mnie trochę zaskoczyłaś, bo ja to mogę robić za przewodnika :). Wszystko znam na pamięć. A może Ujazd i zamek Krzyż Topór. Tuż za miedzą bo już za Wisłą i w Świętokrzyskim . Urocze miejsce :), a później Łysica, jaskinia Raj, Chęciny, ot tak szlakiem szkolnych wycieczek :)

Gość arianka
Byłam tam :( Ale może coś innego polecisz? |:) Nawet myślałam o Krakowie (wiem, nic oryginalnego), tylko musiałabym się zorientować co do jakiegoś zakwaterowania. No albo te Mazury...

Gość 3423423423423
ja ostatnio jezdze najcześciej do Karpacza. ładny, szlaków nie jest strasznie duzo, dobry na kilka dni własnie. Góry dosc spore, Samotnia jest przepiękna - schronisko nad woda, otoczone górami. kościół Wang- najciekawszy zabytek jaki widziałm.. Pod Karpaczem jest westernowe miasteczko, a w miescie tezsporo atrakcji

Gość Łowca B
Noo, jak wałbrzyskie to też super. Polecam zaliczyć skalne miasto :http://www.adamski.pl/gory/skalne-miasto/ Coś fantastycznego !!!. A i wycieczkę można sobie wykupić tam za grosze do Pragi i Wiednia :)

Gość grgrgershesh
krakow - przy okazji wycieczka do wadowic i oswiecimia, beskidy rzut beretem, slowacja tez

Gość arianka
Droga do Karpacza pewnie zajęłaby większość mojego wolnego :/ A Skalne Miast ok, tylko to już nie PL (jedzie z nami małolata, nie ma paszportu, a nie jesteśmy jej rodzicami, więc wiecie...tylko PL)

Gość eeeeeeeeeeeeeed
polecam wypoczynek w Pierdziszowicach Smrodliwych

Gość Łowca B
"A Skalne Miast ok, tylko to już nie PL (jedzie z nami małolata, nie ma paszportu, a nie jesteśmy jej rodzicami, więc wiecie...tylko PL)" No nie PL, ale co to zmienia EUROKOMUNA

Gość arianka
jak to co zmienia, młodzież nie ma dokumentów to i od tak mogę ją za granicę wywieźć, skoro nie jestem jej rodzicem? A co na tych Mazurach, bo jak tylko leżenie plackiem albo woda to ja odpadam 🖐️

Gość poweselna
Ja polecam Kazimierz na 3-4 dni, sami tak urlopowaliśmy jakiś czas. Jeden dzień na Kazimierz. Drugiego dnia można wypożyczyć rowery i zwiedzić okolicę, przepłynąć promem na drugą stronę Wisły i zwiedzić Janowiec oraz okolice. Na kolejny dzień można wybrać się do Nałęczowa na spacer i degustację wody. My cudownie wspominamy ten urlopik i na pewno wrócimy :) A teraz z kolei byliśmy w Bieszczadach, nocleg w miejscowości Krzywe (pomiędzy Wetliną a Cisną), świetny punkt wypadowy. Zwiedziliśmy trochę okolicę (m.in. Solinę i Sanok), wybraliśmy się na szlaki na Połoninę Wetlińską, zrobiliśmy trasę rowerową Sine Wiry. Oj, pięknie tam i dla aktywnych to cudowne miejsce. Na pewno wrócimy, czekają na nas pozostałe szlaki :)

Gość pannamajster
a ja kocham Bieszczady, więc wybrałabym Solinę. ale jak koniecznie Solina, to tylko poza sezonem - niestety w same wakacje są dzikie tłumy, mieścina zamienia się w wielkie miasto, a tego nie lubię... fajną opcją też jest nasze morze, Jastrzębia Góra na przykład. w Primaverze mają fajne warunki, w tym spa, no i blisko do plaży. też spoko opcja, choć muszę powtórzyć - sama wolę poza sezonem takie wypady organizować :)

Gość arianka
O no właśnie o takie opisy miejsc mi chodziło :) Jak ktoś ma jeszcze coś ciekawego to piszcie :)

polecam Ballaton na węgrzech można dużo pozwiedzać, popływać woda ciepła, fajny teren na wycieczki, Budapeszt przepiękny,wdrapać się na cypel Tihany gdzie roztacza się piękna panorama całego jeziora, klasztor, urokliwe uliczki, trochę jak nad morzem, małolata nie musi mieć paszportu wystarczy jak wyrobi sobie dowód(nic nie kosztuje oprócz zdjęcia, już nie trzeba kończyć 18 lat żeby go mieć i tak ważny jest 10 lat, robią nawet niemowlakom), nie trzeba organizować wycieczki z biurem można jechać w ciemno zawsze znajdzie się kwaterę jak u nas, ceny tańsze niż nad polskim morzem, pogoda lepsza, widoki super

Gość bedwyn
Jak Mazury to polecam nie odwiedzane tłumnie Mikołajki a okolice Augustowa. Możesz popływać kajakiem po jeziorach, polecam też rejs statkiem - jest kilka tras do wyboru. Najciekawszym miejscem jest Twierdza Osowiec - dużo ciekawsza niż Gierłoża, choc oczywiście Wilczy Szaniec i mniej znane Mamerki tez polecam. Rewelacyjny na wycieczkę pieszą lub rowerową jest Biebrzański PN, ale niestety wycieczkę trzeba przypłacić własną krwią. ;) Piekną wycieczka jest spacer wzdłuż rzeki Jegrzni, wśród ciszy przerywanej tylko szelestem trzcin. Bociany na każdym domu, wzdłuz drogi i na polach. A do kompletu setki żab.

Gość arianka
wiem, że dowód można wyrobić będąc małoletnim, ale na to czeka się miesiąc, a tyle nie zamierzamy zwlekać z urlopiem aż lato się skończy dlatego szukamy w Polsce na razie :)

Gość Helas
W Polsce warto zobaczyć naprawdę wiele. Ja niedawno wróciłam z wycieczki po Podlasiu - polecam. Ale na wakacje jadę za granicę, chcę się zwyczajnie wygrzać na słońcu. Postawiłam na Maltę. Lecę z Almaturem.