Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja kolezanka jest na diecie

waga stoi

Polecane posty

moja kolezanka jest na Diecie Dukana. Je buiałko juz ponad 2 miesiace bez warzyw, wiem, ze powinno sie samo białko jesc tylko 1 tydzien. Teraz jej waga stoi, mimo, ze ćwiczy i je tylko białko ponad 2 mies. Jak jej przerlumaczyc, ze ta dieta wykonczy jej organizm, jest wiele niepochlebnych artykułów na temat tej diety. Co jej doradzic?

Gość w tej diecie bialko
je sie na przemian z warzywami. czyli jeden tydzien bialka i jeden tydzien bialka z warzywami, potem znowu bialko i znowu tydzien bialka z warzywami i tak na przemian......do utraty odpowiedniej ilosci kilogramow. Twoja kolezanka robi błąd. Wpędzi sie w chorobe nerek, jesli nie przestanie grozi jej dializa i wyniszczenie nerek....... niech natychmiast przestanie i przerzuci sie na warzywa.....

Gość bo białko niszczy nerki
nic nie slyszala o zlych skutkach tej diety?

mowiłam jej ale cóz, uparła sie ja tez czasem staram sie odchudzac ale z jakas głowa ona ma 35 lat a zachowuje sie jak dziecko czyli jak bedzie jadla z warzywami na przemian to waga zacznie spadac?

no słyszała, ode mnie!! \ladnie schudla na poczatku z pare kg ale teraz naprawde waga stanela, chodzi na cwiczenia itd. ale 2 mies. je tylko bialko

Gość Oj nieedobrze niedobrzee!!
Jedzenie samego białka spowoduje, że koleżnka zachoruje. Już pewnie ma brdozakwaszony organizm, daj jej to przeczytać niech poczyta o zakwaszeniu organizm. Najczęstsze objawy zakwaszenia organizmu to: przewlekłe zmęczenie, brak energii, słaba zdolność koncentracji, lęk, niepokój, ciągłe poddenerwowanie, złe sypianie, obniżenie popędu płciowego i szybkie męczenie się. Inne symptomy to: grzybice, problemy ze skórą, objawy „skórki pomarańczowej, zaburzenia krążenia, zimne ręce i stopy, bóle głowy, migreny, objawy przeciążenia stawów i mięśni, nadkwasota i zgaga, dolegliwości jelitowe (problemy trawienne, uczucie pełności, wzdęcia, schorzenia pęcherzyka żółciowego), ciągłe powracające przeziębienia oraz wypadanie włosów, kruche paznokcie, próchnica, parodontoza, sucha skóra. Kolejne objawy są już zmianami chorobowymi. Pojawia się reumatyzm, dna moczanowa, przewlekłe bóle i dolegliwości ze strony kręgosłupa, osteoporoza, zapalenie stawów, nadwaga, cukrzyca, kamienie nerkowe, podwyższony poziom cholesterolu, nadciśnienie, przedwczesne zwapnienie, choroby naczyń krwionośnych.

ojj matko ile tego złego od zakwaszenia. No chyba pomalu ja przekonuje, że zle postepuje i że zdrwie jest najwazniejsze. A jak mozna sie odkwasić?

juz wiem jak mozna odkwasic, poczytałam w necie, dzieki za odpowiedzi serdecznie