Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abc...xyz

Jakie kosmetyki dla niemowlaka?

Polecane posty

Gość abc...xyz

Już niedługo mam termin porodu i kolekcjonuje wyprawkę, mam tylko dylemat jakie kosmetyki dla niemowlaka, co i z jakiej firmy polecacie??? Przypuszczam ze na pewno coś do kąpieli, oliwka jakaś zasypka i krem przeciw odparzeniom.. coś jeszcze ??

My używamy Hippa krem, żel do mycia i płyn do kąpieli. Bardzo jestem zadowolona. Skóra nawilżona i ładnie pachną. Teraz jest moda na emolium czy oliatum ale ja wychodzę z założenia ,że jak jest ok to nie ma co przesadzać.

nie wiem czy moda na emolium... ja dostałam płyn do kapieli i balsam i nawet nie musiałam oliwki stosować ani żadnego mydelka tylko do pupy:) teraz też się w nie zaopatrzę:) a do pupy i przy jednym i przy drugim tylko linomag maść i zero odparzeń czy czegokolwiek:) tak więc do pielęgnacji miałam tylko linomag i te 2 produkty z emolium i nic więcej nie potrzebowałam:)

Gość abc...xyz
czyli cos do mycia, balsam/oliwka i cos do pupy??? to raczej wszystko co potrzeba?? a co do pepka?? czym smarowac zeby ladnie sie goilo?

mi w szpitalu kazali kupić jakis taki psik ale to sie okazało do dupy:/ 2 dychy poszły w błoto:) połozna kazała kupić gencjanę czyli fiolet 5 zł i po tyg kikutka nie było:) gencjana ładnie wysusza:) maczasz w niej patyczek do uszu i ze 2 razy dziennie a zwłaszcza po kapieli smarujesz nim pod kikutkiem i wszystko ładnie sie goi:) sprawdziło sie przy jednym i drugim:)

a oliwki po tym płynie do kąpieli emolium juz nie potrzeba było bo on super nawilża i delikatnie natłuszcza:) balsam wystarczył w zupełności:)

Ja też nie używam oliwki- zresztą to tylko brudzi ciuszki. lepszy dobrze nawilżający płyn do kąpieli. Do pępka mam octensept ale jakoś bez rewelacji dla mnie.

My korzystamy z emolium- bo tym był myty w szpitalu. Młody ma bardzo suchą skórę więc po kąpieli mleczko nawilżające nivea baby. Do pępka miałam octenisept- też bez rewelacji.

Gość Niuniulkai
Ja miałam wszystko z bambino poźniej przezuciłam sie na NIVEA praktycnie to samo ;) bardzo polecam przestrzegan tylko przed jonson baby strasznie uczula

na poczatku uzywalam tylko hippa - ma badzo dobre opinie dla takich maluszkow. uzywalam plynu do mycia ciala i wloskow - takie 2 w 1, do wanienki wlewalam kilka kropli oliwki i po kapieli uzywalam mleczka do ciala (tez hippa). do pupy linoderm - jeszcze lepszy od linomagu, polecam nigdy nie odparzyla sie pupa po nim. kiedys uzylam jakiegos innego kremu do pupy i od razu sie odparzyla :( wiec juz nie kombinowalam. co do pepka to nie uzywalam nic - sam sie ladnie wygoil, w ogole to na ta chwile sa takie zalecenia zeby nic z pepkiem nie robic.

Gość diabl123
Do kąpieli kup Oilatum (polecam duopack za jakieś 90 zł na allegro) lub Emolium (ok. 30 zł allegro). Nic więcej nie będziesz potrzebować, żadnych oliwek, smarowideł itp. Do pępka - jeśli octanisept się nie sprawdzi warto mieć gaziki Leko nasączone spirytusem Do oczek - sól fizjologiczną Do noska - przyda się woda morka w sprayu Na odparzenia - u nas świetnie sprawdził się Linoderm z pentanolem, który pomógł też świetnie w późniejszym czasie na wypryski na twarzy (ok. 12 zł). Aha i nie smaruj pupy jak nie ma odparzeń ;-) Kup chusteczki Pampers Sensitive (są najdelikatniejsze) i delikatnie wycieraj pupę. Jeśli pojawi się ciemieniuszka, u nas bardzo pomógł szampon w piance Mustela na ciemieciuszkę (30 zł/allegro). Nie pomogło smarowanie oliwką, parafiną, trzymanie główki w czapce itp. rady polecane przez pediatrę - ten szampon rozprawił się dosłownie w kilka dni, codziennie główka była ładniejsza i w dodatku ślicznie pachnie - tak bobaskowo :) Pozdrawiam i życze lekkiego porodu ;-)

Gość smfelner
Ja od poczatku uzywam na zmiane balneum i emolium,na pupe sudocrem. Stosowalam linomag ale moj synus mial czerwona pupe od niego ;/ A na pempek octenisept i dla mnie rewelacja,w szpitalu to stosowaly polozne,ale po wyjsciu do domu kazaly przemywac woda z mydlem i strasznie ten pempek sie paskudzil wiec kupilam w aptece ten psikacz i po 3 dniach kikucik odpadl i bylo super:) http://urodaazdrowie.blogspot.com/

Gość smfelner
Jeśli chodzi o ciemieniuche to moj brzdac tez ja mial i tez nie pomagaly zadne oliwki,parafina itp po prostu po kazdym myciu glowki dobrze wyczesywalam mieka szczotka wlosy i smarowalam linomagiem dla dzieci. Pomoglo po kilku dniach:)