Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewaaa25

Swędzenie i pieczenie

Polecane posty

Witam Was, Pisze tu bo może wy mi coś doradzicie. Dużo wcześniej zmagałam się bakterią w pochwie na którą dostałam antybiotyk i zaczęło się. bodajże po trzecim dniu swędzenie, pieczenie, i wszystko co nieprzyjemne. Od razu pobiegłam do ginekolog ona stwierdziła że to grzybicze zapalenie pochwy mogło wystąpić po antybiotyku. Przepisała Clotrimazolum z globulkach, Provag w tabletkach. Wszystko przyjmuje i nawet był już spokój. Z partnerem nie współżyjemy od pewnego czasu, dokładniej odkąd zaczęły się przygody z tym zapaleniem. Aż tu nagle po bodajże dwóch tygodniach spokoju i cichy, Dzisiaj rano znowu zaczeło mnie swędzieć? Czy może to być powrót, Dodam tylko że ani stosunku nie było ani nic szczególnego jedynie pod prysznicem użyłam wczoraj lactacyd do higieny intymnej. Czy jest możliwe że to właśnie od niego a nie jest to powrót zapalenia? Bardzo proszę o Wasze opinie

Gość uhgtyfrtd
metronidazol...

Gość lady bronka
może to nawrót grzybicy. spróbuj użyć kremu clotrimazolum, złagodzi swędzenie, jest bez recepty. ja w takich sytuacjach przez pare dni zakładam na noc lactovaginal, żeby uzupełnić florę bakteryjną w pochwie. jeśli to ci nie pomoże idz do ginekologa po leki. no i odstaw laktacyd oczywiście, żeby sprawdzić czy nie jest powodem kłopotów.

Widocznie nie doleczyłaś ostatniej infekcji, no i możesz mieć osłabioną barierę ochroną bakterii kwasu mlekowego, zażywaj dalej probiotyk doustny a dodatkowo zastosuj sobie provag żel, który zakwasza środowisko pochwy chroniąc Cię przed infekcjami, dołączam link, który warto poczytać http://seksguru.pl/mozliwe-problemy-podczas-wspolzycia-i-sposoby-radzenia-sobie-z-nimi

Gość agula8
a ile brałaś probiotyk? bo z tego co mi lekarz mówił to najoptymalniej jest przez ok.3 tygodnie-wtedy sie flora odbudowuje. poza tym działanie probiotyku wspomaga witamina b.Ja jeszcze po leczeniu i probiotyku stosuje provag żel-bo jego sie nie spłukuje tylko zostaje na skórze, ale możesz tez inny żel/płyn-tylko najlepiej z kwasem mlekowym.Jest jeszcze taka opcja że infekcja jest niedoleczona-wtedy postaraj się zrobić wymaz w kierunku bakterii i grzybów..

Gość probably
po leczeniu infekcji antybiotykami warto raz na jakiś czas zaaplikować sobie probiotyki dopochwowo i infekcja nie powinna się powtórzyć - ja stosuję obecnie invag bo ma pozytywną opinię PTG - a to dla mnie ważne

Gość lubanska
może faktycznie kuracja provagiem była zbyt krótka i flora bakteryjna nie zdążyła się odbudować. ja biorę provag około 20 dni. jest tez możliwość, że clotrimazolum w tabletkach po prostu jest dla ciebie za słabe i grzybica była tylko zaleczona. zrób sobie wymaz, będzie wiadomo co leczyć i czym.

Gość Betty Q
Ja tez stawiam na to, ze kuracja probiotykiem była za krótka i jakies patogeny sie namnozyły. Poza tym ja preferuje probiotyki dopochwowe, bo działaja w miejscu podania, a wiec efekt odbudowy flory jest szybciej osiągany. Tak jak dziewczyny pisza provag powinnos ie stosowac min 3 tygodnie, zeby był efekt. Stosujac np lactovaginal kuracja trwa 7 dni i mikroflora dochodzi do równowagi. Probiotyki doustne proponowałabym stosowac raczej zapobiegawczo, kiedy nie zalezy nam na osiągnieciu szybkiego efektu kuracji.

probiotyki nie zaszkodzą, doustne, dopochwowe, świąd złagodzi provag żel, clotrimazolum też, możesz zapytać farmaceutę - on ci doradzi, oczywiście jest to rozwiązanie tymczasowe, bo jeśli to coś poważnego to i tak trzeba będzie iść do ginekologa