Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jestem pewna 29

Jak nie chcecie dziecka to oddajcie do adopcji albo zabezpieczjcie się 21 wiek !

Polecane posty

Czemu te dzieci mają być niekochane , mordowane albo odrzucane całe życie ??!! Nie mogę patrzeć na te kobiety co na kafe piszą że nie chcą dziecka... a gdzie był rozum wcześniej ???

Gość no a potem takie wypadki
jak w cieszynie czy sosnowcu. teraz nad jakims jeziorem matka się utopiła z 2 letnim dzieckiem. no toż to chore jakieś. są okna życia, można w szpitalu zostawić.

Gość Niuniulkai
Niestety sa takie kobiety ( a raczej potwory) na swiecie , kobiety , przewaznie nastolatki które wpadły staram sie jeszce zrozumiec szok trauma, wszyscy przeciwko nim nastawieni , ale te co starały sie kilka lat a teraz nie chcą dziecka to już przesada !

Gość no a potem takie wypadki
Każdy ma czasem ponarzekać, ale żeby pisać mam dość dziecka i myślę o tym żeby .... Dla mnie to nie do pojęcia. Ja też na swojego małego nie raz się zapienię, nawet nie raz krzyknę, bo już mi brak cierpliwości - normalne, ale nigdy bym nie powiedziała, że mam go dość i żałuję, że się urodził.

Gość urodziłam w wieku 17 lat
i jak łatwo się domyślić nie była to planowana ciąża. po 5 latach moje małżeństwo z ojcem dziecka się rozpadło, bo on polubił zbyt mocno butelkę, po prostu uciekł w alkohol przed odpowiedzialnością. zostałam samotną matką w wieku 22 lat. Bez pomocy rodziców, bo mieli mi za złe, że się z tym człowiekiem związałam, bez pomocy teściów bo mieli mi za złe, że go zostawiłam. Bez dachu nad głową, pracowałam na pół etatu i kończyłam szkołę. zamieszkałam w domu samotnej matki. tam mi bardzo pomogli, pomogli znaleźć lepszą pracę, stać mnie było na wynajęcie mieszkania. córka chodziła do przedszkola i wszystko zaczęło się układać i nagle... komornik zapukał do drzwi bo mąż narobił długów. Złożyłam pozew o rozwód i napisałam kilka pism do komornika o rozłożenie długu na raty. sprawa ostatecznie zakończyła się w sądzie, który orzekł, że mam prawo spłacać zadłużenie w ratach - komornik wszedł mi na pensje i zablokował konto zostawiając mnie bez środków do życia. gdyby nie sąsiadka, to byłoby wtedy ze mną źle. Teraz mam 31 lat i 14 letnią córkę. Mądrą dziewczynę, która świetnie się uczy i wie że z mamą może o wszystkim porozmawiać. ja mam skończone studia, mam świetną pracę, obecnie zostało mi 7 lat spłacania kredytu za mieszkanie, które kupiłam 3 lata temu. Radzę sobie, a córka jest moim oczkiem w głowie i może nie zawsze miała nowe zabawki, nie zawsze miała modne ciuchy, ale zna takie słowa i uczucia jak miłość. wie że nie można z nikogo się śmiać, wie że trzeba pomagać innym. Wie, że mama by za nią w ogień wskoczyła. Dlatego nie piszcie, że wszystkie matki nastolatki, to morderczynie. ta matka chłopca z Cieszyna ma 40! lat, więc nie jest młodą siksą. Ta co utopiła teraz dziecko ma 27 lat, więc też nie nastolatka. w różnym wieku są wariatki którym coś odbija i zabijają dzieci.,

No dobrze ale jak idziesz z kimś do łóżka to wiesz że seks bez zabezpieczenia będzie napstępstwem ciąży ?!? Dlaczego kobiety nie myślą przed a dopiero po ??? To tak jakbyśmy przechodzili przez jezdnię z zamkniętymi oczami - "a nóż się uda". Skoro są na tyle mądre by faceta zaciągnąć do łożka to czemu brakuje już rozumu by się zabezpieczyć ???

Gość matkom cos odwala
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Tragedia-nad-jeziorem-Pniewskim-wylowiono-cialo-2-letniej-dziewczynki-i-jej-matki,wid,14677960,wiadomosc.html

Gość matkom cos odwala

Po pierwsze to nikt nikogo do łóżka nie zaciąga, chyba, że dochodzi do gwałtu. O antykoncepcji powinny myśleć obie strony. A czemu ja nie pomyślałam? Bo w wieku 16 lat najczęściej się po prostu NIE MYŚLI TYLKO ROBI. To był mój pierwszy raz, wiedziałam, że tak można zajść w ciążę, ale nie wiem na co liczyłam, chyba na nic, to było uniesienie, ot chwila zapomnienia. Ale nie żałuję, bardzo się cieszę, ze mam córkę. Moje życie może i się przez to trochę skomplikowało i miałam trudniej, ale przynajmniej wiem, ze sama dałam radę i mam dla kogo żyć. A tą sukę co ugotowała maleństwo w mikrofali to bnym żywcem ze skóry obdarła. Zresztą wszystkie te psychopatki.

Gość ladnadziewczyna
Ja Wam powiem ,jak czytam te tematy ...mam dość dziecka i podobne ,to szczęka mi opada i nawet nie chce mi się pisać:O

Gość o qrde.????
urodziłam w wieku 17 lat dawałaś dupy w wieku 16 lat wiec nie rób z siebie tu bohaterki

Gość htyh
Urodzenie dziecka w wieku nastu lat to porażka wychowawcza rodziców. Bo to wychowywanie małoletniej dziwki i jej bękartów bo na jednym dzieciaku się nie skończy.

urodziłam w wieku 17 lat,ale to była wpadka jak sama napisałaś,nie planowałaś tego,ale świadome zachodzenie w ciążę w wieku 18 lat?bez pracy,bez perespektyw-poczytaj w tym linku co te dziewczyny piszą

Hm ja w wieku 16 lat nie chodziłam do łóżka z chłopakiem.... Sama sobie jestes winna ze matka ci nie uświadomiła przed życiem... Ale gratuluję jeżeli sobie poradziłaś bo w tym wieku to na prawdę musiało być ciężko! Pozdrawiam!

Ja w sumie bym się cieszyła ale z drugiej strony szkoła przede mna jeszcze 2 lata bo to 4 letnia no i chłopak chyba niekoniecznie bylby zadowolony bo miedzy nami to roznie bywa..I NASTĘPNE-Chłopak ma juz 20 lat, prace mieszkanie odrazu po szkole tak mu sie szczesliwie udalo no ale za czesto ze mna zrywa i wraca i tak wkólko I KOLEJNE-zeby nie ja to on by chyba do mnie nie wracał ale to ja swiata poza nim nie widze, zawsze wyje za nim wypisuje a on moze i miesiac sie nie odzywac i jemu to nie robi roznicy WSZYSTKO TO TEJ SAMEJ OSOBY,TEGO JEST WIĘCEJ ALE NIE CHCE MI SIĘ TEGO KOPIOWAĆ-TO WOŁA O POMSTĘ DO NIEBA

Rany ale to odpowiedzialnosć ?! Z czego utrzymacie dziecko nie mając doświadczenia zawodowego ????? Super chcesz chłopaka 20 lat usidlić dzieckiem ?!? Weźcie to przemyślcie bo za 2, 3 lata dojdziesz do innych wniosków...

jestem pewna 29-przecież ja to skopiowałam-czytaj w linku,który podałam wyżej-a ja juz dawno nie mam 18 lat tylko drugie tyle

Czytałam tamten temat. Cóż to są dzieci, które nie myślą racjonalnie.

I mimo, że niby świadomie zachodzą w ciążę to tak naprawdę nie ma różnicy między mną a nimi. To, że ja wpadłam, bo nie pomyśleliśmy o tym aby się zabezpieczyć i to że one zajdą w planowaną ciążę w wieku 18 lat to będzie taka sama wpadka, bo one nie rozumieją konsekwencji swojego wyboru. Mimo, że są pełnoletnie to nie są dorosłe i nie potrafią podjąć jeszcze dorosłych decyzji. Do osoby co mi zarzuca, że się puszczałam. Nie to był mój pierwszy raz, a były mąż był moim jedynym mężczyzną. Co do porażki moich rodziców? Nie winię ich choć nigdy w życiu nie rozmawiali ze mną na te tematy, bo wstyd. Ale to nie tak, że liczyłam, że zamknę oczy i nie zajdę. Ja wiedziałam skąd się biorą dzieci, tylko po prostu, chwila zapomnienia. romantyczny nastrój, wolna chata i po tym jak skończył dopiero wiadro wody, przecież zrobiliśmy to bez zabezpieczenia...:( Ale z perspektywy tych lat cieszę się, że mam córkę. Tak jak pisałam, jest już dużą panną. Mam za sobą rozmowę z nią o seksie, bo uważam, że to nie powinien być temat tabu w domu. Mam tylko nadzieję, że ona będzie bardzij rozsądna ode mnie.

Gość metropolissa
Ja nie rozumiem jednego, po co takie małolaty pchają się w ogóle do seksu ? Ja nie mówię, że dziewczyna ma czekać do 30-stki na pierwszy raz, ale 16-17 latki uprawiające seks ? ???? Ja będąc w tym wieku w ogóle jeszcze o tym nie myślałam, to był dopiero czas na pierwsze nieśmiałe pocałunki, pierwsze zakochania, ale nie seks !!!!! Małolaci za szybko pchają się w dorosłe zycie, i potem taki efekt ! Zamiast skupić się na tym, co w tym wieku powinni robić - myślą jedynie o wepchnięciu się chłopakowi do łóżka !

Gość metropolissa
I nie rozumiem gadania, chwila, uniesienie ! Ja też miałam takie chwile, ale jakoś nie zapominałam o tym, żeby się zabezpieczyć ! Przecież to naprawdę nie wymaga wysiłku, założyć chociażby prezerwatywę !

Gość mnie też poraża
że w XXI wieku kobiety nie wiedzą od czego się zachodzi w ciążę :o bo nie pieprzcie, ze wiedzą :o ile razy się czytało tutaj topiki, że stosunek przerywany to antykoncepcja :D i to wydawałoby się, że kobiety na poziomie :o nie mogła zrozumieć idiotka jedna z drugą, że miała farta :D zresztą do czasu :D znam około 10 przypadków dzieci, które urodziły się, bo rodzice stosowali stosunek przerywany jako antykoncepcję :O Żenada :D a potem zdziwienie :D ale jak to?? :D:D daj Boże że trafi na normalnych ludzi, ale jeśli na patologię no to mamy przykład Madzi z Sosnowca i Symonka. Uprawiania sexu w wieku lat 16 nie komentuję :D A jak cie tak doopa swędzi to się zabezpieczaj :O Ja o antykoncepcji wiedziałam już w wieku lat 12 :O Według mnie trzeba być tępym żeby wpaść i tyle :)

Gość chwila uniesienia
metropolisa - skoro w tym wieku nie współżyłaś, to nie rozumiesz, że małolaty nie myślą o tym, aby założyć prezerwatywę. i nie pisz proszę cię takich głupot, że dziewczyna pcha się facetowi do łóżka. nie pcha się, on też tego chce. jak mąż cię zdradzi z kochanką to mu wybaczysz, bo to ona wepchała mu się do łóżka? czy pogonisz, bo świnia zdradził? do seksu potrzeba 2 osób a nie jednej.

Gość metropolissa
No dokładnie, trzeba być "ostro tępym", żeby wpaść, a te wszystkie tematy w stylu "wpdałam mimo brania tabletek" mnie śmieszą, bo tabletki regularnie brane naprawdę bardzo dobrze zabezpieczają, zresztą teraz jest tyle skutecznych środków, że zajście w ciążę jest praktycznie niemożliwe, jak się je stosuje. tak że wpadka to zawsze musi być efekt jakiejś nieuwagi, zaniedbania.

Gość metropolissa
Nie piszę głupot, to zdanie o wepchnięciu się facetowi do łóżka było tylko przenośnią, wiadomo, że trzeba tu dwóch osób, ale chodzi mi o to, że ludzie w tym wieku nie powinni jeszcze seksu uprawiać.Za wcześnie na to. Co oni mają w głowach, żeby tak wcześnie zaczynać ?

Gość metropolissa
A zresztą takie sprawy jak z Cieszyna czy Sosnowca to nie jest tylko efekt zbyt wczesnego seksu i niechcianych ciąż, na takie tragedie składa się wiele innych czynników na pewno.Ale chyba wspólnym mianownikiem jest to, że ci ludzie po prostu nie dorośli do macierzyństwa i te dzieci pojawiały sie u nich przypadkowo, tacy ludzie nie cenią daru, jakim jest dziecko.