Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obiadowa 2012

nie mam pomyslow na obiady

Polecane posty

Gość obiadowa 2012

siedze mysle co zrobic na obiad i nie wiem - zupe mam z wczoraj ale co na drugie ?? Macie jakiś ciekawy pomysł na dobry obiad ? co np wy dzis robicie na obiad ?

Gość Niuniulkai
Ja robie spagetti z mięskiem warzywami pieczarkami i serem ostre ;)

Gość plackowata
ja robię placki po węgiersku

Gość obiadowa 2012
ooooo placków takich nie robiłam juz sporo czasu - dzięki ja chyba tez zrobie takie placki :)))))az mi slinka cieknie na sama mysl bo uwielbiam ;) A z ziemniaków młodych tak apropo placki wychodza dobre ??? Bo akurat takie mam :)

Gość hrrrrrrrr
młode ziemniaczki , kalafiorek z bułeczką :D i kotleciki z jajek:D

Gość ...MMORELKA
ja dzisiaj mam gołabki bez zawijania z mlodą kapustą. Dosc szybko sie robi i czesc zamrozilam to bedzie na potem.

Gość kawa kawa zbożżowa
łosoś w sosie śmietanowo-koperkowym z makaronem

Gość obiadowa 2012
tak apropo mialam zapytac bo nigdy jeszcze nie robilam surówki z białej kapusty . Jak wy ja robicie ??? podzieli sie ktoras przepisem ?:)

Gość limeflower_
poniedzialek - klopsiki z ziemniakami i kalafiorem wtorek - placki z jablkami sroda - pieczony losos z ciemnym makaronem i szpinakiem czwartek - kurczak z warzywami i ryzem piatek - obiad w restauracji - mamy kupony na piatkowe obiady dla calej rodziny ;) a sobota i niedziela - zalezy gdzie bedziemy spedzac, wiec zero planow :D

Gość obiadowa 2012
wooww:)))

Gość ...MMORELKA
ja robie dwa warianty jeden obiadowy: kapusta drobno poszatkowana, starta marchew i jablko razem wymiaszane, z oliwa z oliwek, sok z cytryny, pieprz, sól. Drugi wariant kolacyjny albo sniadaniowy do kanapki albo tylko z pieczywem: kapusta poszatkowana, starta marchew, pomiodory, ogorek, rzodkiewki, czerwona cebula, kilka plastrow szynki i/lub sera żóltego, duzo pieprzu ziolowego, sol i majonez. Wszystko wymieszac i odstawic na 30 minut zeby kapusta zmiekła albo kiedy jest juz poszatkowana troche ja wowyciskac rekoma zeby byla mieksza.

Gość weronika szczypadło
ja dzisiaj robię zupę szparagową a na drugie piersi z kurczaka z serem, do tego chyba ryż i jakaś surówka. :)

Gość obiadowa 2012
Morelka dziekuje za przepis:) skorzystam w najblizszych dniach ;)

Gość weronika szczypadło
my bardzo lubimy białą kapustę, dlatego ja zawsze robię samą z sosem sałatkowym z knorra plus koperek. jak mnie najdzie ochota to dodaję ogórka świeżego lub szczypiorek, zależy co mam pod ręką.

Gość ...MMORELKA
pon - gołabki bez zawijania, pomidorowa wt, śr - leczo z kiełbasą czw - nalesniki z serem, kalafiorowa pt. spaghetii i zostanie pewnie kalafiorowa sob-niedziela zazwyczaj odpalam grila i robie albo rybe albo kurczaka z warzywami grilowanymi, obowiazkowo zupa tylko nie wiem jaka pomysle moze botwinke

Gość bejczkka
Surowka z mlodej kapusty jest pyszna :) Do poszatkowanej kapusty dodaje starta na tarce marchewke i pokrojona w cienkie paseczki papryke. Posypuje koperkiem ( jesli akurat mam) szczypiorkiem. Przyprawiam sola pieprzem , sokiem z cytryny, oliwa, szczypta cukru, albo majonezem. Mozna przyprawic gotowym sosem salatkowym ( zaraz mi sie oberwie za chemiczne dodatki) Do tej surowki mozna dodac rzodkiewke, albo drobno pociety ogorek zielony. Warianto jest mnostwo. A i trzeba surowce dac 20 - 30 minut czasu, zeby smaki sie przemieszaly.

Gość smfelner
Ja surowke z kapusty robie bardzo czesto:) nawet moj synek sie nia zajada(nie ma jeszcze dwoch lat ) Kapuste siekam drobniutko, sole odrobine zeby zmiekla,marchew i jablka zcieram na tarce, kroje drobno cebulke,koperek i natke. Wszystko razem mieszmy. Dodaje troche smietany z majonezem i pieprzem. MMMM pycha:) Duzo ciekawych przepisow znajdziesz tutaj: http://kuchnianacodzien.blogspot.com/

Gość obiadowa 2012
dzieki dziewczyny:)