Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ,mhugyr65456e65

MLODE MATKI/NASTOLATKI ZAPRASZAM SERDECZNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość jak ktos głupi
to zajdzie w ciążę nawet z żelaznymi majtkami zapiętymi na klucz

Gość jak ktos głupi
a mądrzy chcący dziecka dorośli ludzie starają się po kilka lat i nie mogą zostać rodzicami.

Gość jak ktos głupi
jak bys stosowała plastry zgodnie z przeznaczeniem wedle instrukcji, to byś nie wpadła, musiałaś popełnić jakiś błąd , innego wyjścia nie ma.

Gość jak ktos głupi
to z tego, że to zdarza się jednej na milion i trzeba być naprawdę głupim, żeby się zdarzyło,tyle z tego !

Gość d.z.iunia
Ja nie rozumiem. Zazdrościcie tym młodym matkom czy co? W końcu to ich problem, one poniosą konsekwencje swojej decyzji albo wpadki a nie Wy. Ja mam 27 lat, pierwsze dziecko w drodze i mogę tylko powiedzieć, że nie zazdroszczę sytuacji, bo sama w tym wieku na matkę się nie nadawałam. Ale skoro ktoś tak sobie życie ułożył, to tylko mogę mu powodzenia życzyć, a nie naskakiwać. Dla mnie dużo gorsze są matki po 40-stce, które o rodzeniu powinny powoli zapomnieć.

Gość po 40-stce
teraz wiele kobiet zachodzi w ciążę i nie widzę problemu, zdrowe dzieci rodzą, kobieta świeżo po 40-stce jeszcze jest młoda i ma normalne cykle.I ma na pewno większą dojrzałość i bardziej nadaje sie na matkę niż nastolatka czy 20-stka.

Gość d.z.iunia
Czy się bardziej nadaje, to kwestia dyskusyjna. Znam sporo starszych matek, które strasznie głupio wychowują swoje dzieci. Zresztą jak to się mówi: mądrość nie zawsze przychodzi z wiekiem. Natomiast biologicznie lepiej dziecko mieć wcześniej, moim zdaniem najlepiej w wieku 25-30 lat. Wtedy nauka zakończona, praca znaleziona i życie ustabilizowane, a jednocześnie organizm jeszcze młody.

Gość mireczkowataa
Przesadzacie. To indywidualna sprawa każdej kobiety. Osobiście DLA MNIE 19-letnia matka to kosmos, ale co kto lubi. Najgorzej jak zaczynają się przepychanki który wiek lepszy. Stare matki kontra młode- to jest zenujące. Dajcie ludzie żyć i tyle.

Gość ixidscisdnsd
tak, od roku uzywalam plastrow i teraz akurat w TYM CYKLU cos zrobilam zle. czlowieku, nie znasz sie, nie wiesz co wez mi nie wkrecaj. lekarz tez sie zdziwil i mowil, ze albo plastry mialy jakis defekt, albo zwyczajnie bylam przeziebiona. stalo sie, i wiecie co wam powiem? w piatek widzialam moje dziecko ktore machalo nozkami i raczkami, a pozniej wsadzilo palec do buzi. poza tym- zycie sie nie konczy, studia koncze niedlugo, mam rodzicow ktorzy sa najlepsi na swiecie i na pewno beda sie cieszyc z wnuka. i cudowna rodzine, kuzynka juz mi zaproponowala, ze jak w Polsce nie znajde po studiach pracy to mam jechac do UK do niej :) mowie wam, bede miala jeszcze takie zajebiste zycze, ze wam sie w pale nie miesci- a wy, szarzy ludzie, ktorzy o dziaciach mozecie sobie pomarzyc bo nich was nie chce, albo nie mozecie- zazdrosccie, wasze zdanie i tak bede miec w dupie bo gowno o mnie, o moich chlopaku i o dziecku wiecie, wiec stulcie mordy.

Gość mama dwulatka :)
Ta która zamordowała Szymusia ma 41 lat...Ta co zadźgała nastolatki nożem miała ponad 50, więc też je późno urodziła... To tak w kwestii że 40 latki, to lepsze i bardziej dojrzałe matki. Nie ma znaczenia wiek, liczy się odpowiedzialność. Jeśli dziewczyna pisze, a jakoś to będzie, trochę pomogą rodzice moi, trochę jego i pomieszkamy sobie trochę u jednych, trochę u drugich, może się coś wynajmie, może on znajdzie jakąś pracę, to nie jest gotowa czy ma 19 czy 30 lat.

Gość mireczkowataa
o matko, ale ktoś tu ma słownictwo- nie mam pytań.

Gość d.z.iunia
Mireczkowata Wiadomo, że to jest sprawa indywidualna i wszystko zależy, co kto lubi. Ale mnie akurat ta tendencja gloryfikowania późnego macierzyństwa trochę irytuje, bo nie ma żadnych porządnych podstaw: ani medycznych, ani społecznych.

Gość mireczkowataa
dziunia, ale czym się tu irytować? Niektóre babki dojrzewaja do dziecka po 40-tce. I ok. Ja nie widzę problemu. Sama zostałam mama po 30-tce: ciazę zniosłam extra, poród też spoko. Mentalnie też odpowiedni dla mnie okres. Jeśłi mam być szczera to na pewno bardziej żal mi 17letniej mamy niż 40-letniej...

Gość d.z.iunia
mama dwulatka Rozumiem, że nie jest gotowa, bo musi mieszkać u teściów albo wynająć mieszkanie? To kiedy jest gotowa? Jak ma kredyt na 30 lat do spłacania? No dla mnie ktoś, kto ma taki cyrograf, to nigdy nie będzie gotowy. Uprzedzając złośliwości -mam własne mieszkanie, niekredytowane i niewynajmowane. A praca? Kiedy jest się gotowym? Przecież dziś każdy może pracę chwilowo stracić. Czyli chyba nigdy się gotowym nie jest.

Gość d.z.iunia
Mireczkowata Irytuje mnie durna - moim zdaniem - propaganda medialna w tym zakresie. I potem odbija się to tym, że kobiety jak papugi powtarzają: samorealizacja, samozadowolenie, nie jestem gotowa, po 40-stce też można mieć, a jakby co to on vitro. Łykają medialny bełkot i tyle.

Gość mireczkowataa
dziunia- znaczy masz kobiety za idiotki? :) dajze spokój. media sprawiły, ze głośno mówi się o tym, że gotowość fizyczna jest równie ważna co ta mentalna. Co z tego, że ciało jest gotowe do rodzenia skoro głowa nie? Ja tam się cieszę, że 40letnie matki już nie są wytykane palcami.

Gość No i w czym problem
Mnie też bardziej żal 17-stki niż 40-stki z dzieckiem. 17 lat to nie czas na dzieci. Owszem, jak już jest to dziecko,to jest, też będzie kochanei wszystko sie ułoży,ale to nie wiek na planowanie dzieci na pewno. A ile znanych kobiet po 40stce ma dzieci ? ja sama urodziłam mając 30 , nie wyobrażam sobie mieć dziecka 10 lat wcześniej.

Gość No i w czym problem
Nie rozumiem tej nagonki na 40-stki,że za stare na dzieci. Tak samo można powiedzieć, że nastolatka jest za młoda, bo jej ciało nie rozwinęło się na tyle, by przechodzić ciążę i rodzić, toż to dziecko, które dopiero od kilku lat ma okres, ja pierwszy okres miałam mając 15 lat.

witam :) ja zostałam mamą w wieku 19 lat, ma teraz 7 miesięcy.chętnie popisałabym z innymi młodymi mamami, ale tutaj takie forum się długo nie utrzyma, bo znajdą sie tu głupie pomarańcze i będą komentować co kto napisze .wiem to bo było tu nie raz kilka wątków na chwilę.

rozumiem że wszystkie które piszą że do ksiażek i że one najpierw studia i praca z pierwszym seksem czekały do 26 roku życia??? hahahahahaha!!!!!!!!!!!!! odpuśćcie sobie.... nie popieram seksu w wieku 15 lat ani ciazy w wieku 16 ale nie róbcie sie do cholery takie świete dziewice niewydymki które czekały ze swoim dziewictwem do końca studiów..... zapomniał wół jak cielęciem był czy jak??? bo nie wierzę w to że żadna z was w wieku nastu lat nie robiła nic z chłopakiem.... jak dla mnie to hipokrytki jesteście i tyle...

Gość To uwierz
ja pierwszy seks miałam w wieku 25 lat !

Gość mireczkowataa
2+3- sorry za szczerosc, ale..pogieło Cię?? Ja akurat swoje życie planuję, dzieci przed 30-tką w nim nie widziałam- więc wybacz ale jeśli ktos nie chce mieć dzieci to ich nie ma. Więc daruj sobie wywody o hipokryzji, ok?

Gość To uwierz
I jest wiele osób, które dopiero daleko po 20-tce mają swój pierwszy raz i przynajmniej nie zostają matkami z przypadku.

Młode matki raczej dzieci które rodzą dzieci. Najbardziej deneruje mnie fakt walą się jak bure koty jak okazuje się , że panna w ciąży wtedy musi być po Bożemu trzeba brać ślub. Ja się pytam dlaczego? żeby się walić nie trzeba ślubu? Paranoja normalnie tępić ten gatunek zanim zacznie się rozmnażać

co jakaś dziewczyna zakłada taki topik to sie odzywają właśnie takie ... jak was temat nie interesuje to nie czytać i proste a nie obrażać sie nawzajem.

Gość To uwierz
poza tym nie wiecie, że to się nazywa "seks z nieletnią" ? Jeśli zaczyna w tak wczesnym wieku ?

Gość d.z.iunia
No i w czym problem Ciało nastolatki nie jest dostosowane do ciąży, choć z drugiej strony dziś dziewczynki wcześniej zaczynają miesiączkować, często mając 10-11 lat. Za to mentalnie gotowa nie jest już na pewno. Z drugiej strony jeśli dziewczyna potrafi stanąć na wydokości zadania, to ja ją mogę tylko podziwiać, że w tak młodym wieku potrafi odpowiednio zadbać o dziecko. Starsze matki też często popełniają błędy wychowawcze - są często nadopiekuńcze, pozwalają dziecku włazić sobie na głowę, częściej wydaje im się, że dziecku wystarczy dać pieniądze i problem z głowy. Takie trochę wygodnickie są, nie mają już tej energii, co młodsi rodzice. Dlatego dzieci chyba najlepiej mieć pośrodku. Ani koło 20-stki ani po 40-stce.

Gość mama dwulatka :)
D.ziunia nie zrozumiałaś za wiele z tego co napisałam :O chodzi o to,że ona cały czas myśli że ktoś za nią zrobi,załatwi itd. Nie bierze odpowiedzialności za swoje czyny. A nie dlatego,że wynajmuje.